KÜREK

Kürekçilerimiz, Büyükler Türkiye Şampiyonası’nda kadınlarda ve erkeklerde şampiyon oldu

01 Nisan 2023 Cumartesi 10:02

Fenerbahçe Kürek Şubemiz, Büyükler Türkiye Şampiyonası’nda kadınlarda ve erkeklerde şampiyon oldu.
 
Sanmar Denizcilik Büyükler Türkiye Şampiyonası, 30 Mart-1 Nisan tarihleri arasında Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde gerçekleştirildi.

Yarışların ilk gününü 5 birincilik, 3 de ikincilikle tamamlayan Kürek Şubemiz, ikinci gün yarışlarını da zirvede tamamladı ve şampiyonluğu elde etti. Kürek Şubemiz erkeklerde elde ettiği 800 puanla Galatasaray’ın 2 puan önünde üst üste 7., kadınlarda ise elde ettiği 560 puanla Galatasaray’ın 342 puan önünde üst üste 5. kez mutlu sona ulaştı.

Kürek Şubemiz, 23 yaş altı erkeklerde hafif kilo iki çifte, dört çifte ve tek çifte, büyük erkeklerde ise tek çifte ve 8 tekte altın madalya kazandı. Sarı lacivertliler, 23 yaş altı erkeklerde iki tek ve dört tekte, büyük erkeklerde ise iki tek ve hafif kilo iki çiftede ikincilik elde etti.
 
Sporcularımız kadınlarda hafif kilo iki çifte ve hafif kilo iki tekte şampiyon olurken, tek çiftede ilk üç, iki tekte ise ilk iki sırayı aldı. Kadınlar hafif kilo tek çiftede kürsünün ikinci basamağına çıkan Kürek Şubemiz, iki çiftede ikincilik ve üçüncülük elde etti.
 
Fenerbahçemiz yarışların ardından düzenlenen törenle madalyalarını ve kupalarını aldı.

Basın Fotoğrafları