KÜREK

23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası’nda elden edilen başarıyı anlattılar

08 Eylül 2021 Çarşamba 18:52

Polonya'nın Kruszwica şehrinde düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası’nda önemli başarılara imza atan Kürek Şubemizin sporcuları açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan Sportif programına konuk olan Şube Sorumlumuz Ozan Bayülken, hafif kilo ümit kadınlar iki çiftede altın madalya kazanan Elis Özbay, hafif kilo ümit erkekler iki tek A finalinde gümüş madalya kazanan Samet Kaban-Denizhan Aydın ikilisi ve ümit erkekler tek çifte A finalinde beşinci olan Mert Avunduk, şampiyonayı değerlendirdi.

Şube Sorumlumuz Ozan Bayülken, öncelikle şubemizin ulusal ve uluslararası arenada elde ettiği başarılardan bahsetti. Hem şubemiz açısından hem de milli takım açısından başarılarla dolu bir senenin geride kalmak üzere olduğunu ifade eden Bayülken, son olarak Polonya'da yapılan 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası’nda mücadele eden 5 ekibimizin tamamının finalde yarıştığını ve 4’ünün madalya kazandığını dile getirdi. Şube sorumlumuz, Avrupa gençler yarışlarından da madalya ile dönmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi. Değişen sistemle birlikte Avrupa ve Dünya şampiyonalarında madalyaların geldiğine vurgu yapan Ozan Bayülken, altyapıdan yetişen sporcularımızın kendileri için gurur kaynağı olduğunu söyledi.

U23 Dünya şampiyonluğunun ardından takım arkadaşı Mervenur Uslu ile U23 Avrupa Şampiyonu da olan sporcumuz Elis Özbay, mutluluğunu şu sözlerle anlattı:

Çok mutluyduk. Dünya şampiyonluğunun ardından yaşadığımız Avrupa şampiyonluğu bu başarının tesadüf olmadığını gösterdi. Yıllardır ucundan dönmelerin sonucunu bu yıl Merve ile aldık.

Ümit erkekler tek çiftede beşinci olan Mert Avunduk ise, “Şampiyona öncesi kamplarımız çok ağır geçti. Takımımız çok iyiydi. Ekiplerimiz çok kaliteliydi. Kalite, kaliteyi yükseltti. Her yarışımız çok heyecanlı geçti. Ben üç yarış çektim ama orada olduğum sürece bütün arkadaşlarıma ortak oldum. Orada bir aile olduk. Ülke sıralamasında beşinci olmak tarihte bir ilkti. Bu da bizi çok onurlandırdı. Yabancı antrenörlerin bize ‘siz nerede, hangi düzeyde çalıştınız?’ demesi farklı bir duyguydu. İlkleri yaşadım, çok mutluyum.” dedi.

Ardından söz alan Şube Sorumlumuz Ozan Bayülken de, “Tek çifte çok zor bir kategori. Çok zor rakipleri vardı. Bazı sebeplerden milli takıma biraz geç girdi. Daha önce girebilse Mert’in madalya alabileceğine biz inanıyorduk. Başkanımız sağ olsun Mert’e özel tekne aldı. Tam boyuna ve kilosuna uygun. O da onun karşılığını verdi. Kendi kategorisinde Avrupa beşincisi oldu. Önemini şöyle anlatayım; büyüklerde Final A’yı çektiğinde Olimpiyatlara direkt gidiyor. İlk 6 o kadar zor. Mert aslında 4’üncüydü. Üçüncülüğü çok zorladı. Yakalayamayınca son anlarda yarıştan koptu.” diye konuştu.

Hafif kilo ümit erkekler iki tek A finalinde gümüş madalya kazanan Samet Kaban-Denizhan Aydın ikilisi ise gümüş madalya sevinçlerini şu sözlerle aktardı:

Samet Kaban: Bu, benim şu ana kadar aldığım en değerli madalyaydı. Yarışa 20 gün hazırlanabildim, öncesinde elimden sakatlık yaşamıştım. Çok stresli günlerdi. Ekstra çalışarak toparladım. Çok mutluyum.

Denizhan Aydın: Herkese teşekkür ederim. Ozan ağabey, Dünya Şampiyonası sonrası bana ‘ben sana Avrupa Şampiyonası’nda madalya aldıracağım’ dedi. İki tekte Samet’le beraber gümüş madalya kazandık. Yorucu bir sezondu. Madalya ile dönmek mutluluk verici.

Basın Fotoğrafları