KÜREK

Başkanımız ve Yöneticilerimiz, Şampiyon Kürekçilerimizle yemekte bir araya geldi

24 Şubat 2021 Çarşamba 23:13

Başkanımız Ali Koç ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Büyükler Türkiye Şampiyonası’nda; erkeklerde üst üste beşinci, kadınlarda ise üst üste üçüncü şampiyonluğunu elde eden kürekçilerimizle yemekte bir araya geldi.
 
Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesislerimizde bulunan Kürek Şubemizde; Başkanımız Ali Koç, Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Sevil Zeynep Becan, Turhan Şahin, Selahattin Baki ve Amatör Şubeler Koordinatörümüz Fikret Çetinkaya’nın katıldığı yemekte Kürek Şubemiz tam kadro olarak yer aldı.
 
Sıcak ve samimi bir ortamda yenen yemeğin ardından Başkanımız ve yöneticilerimiz, kürekçilerimizi elde ettikleri tarihi başarıdan dolayı tebrik etti.
 
Yöneticimiz Sevil Zeynep Becan, Kürek Şube Sorumlumuz Ozan Bayülken ve Amatör Şubeler Koordinatörümüz Fikret Çetinkaya, Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalar yaptı.
 
Yöneticimiz Sevil Zeynep Becan: 15’te 14 yaparak şampiyon olmaları gerçekten çok büyük mutluluk
 
Yönetim Kurulu Üyemiz Sevil Zeynep Becan şampiyonlukla ilgili, “Öncelikle Yöneticilerimize, kürek şubesi yöneticilerimize, sporcularımıza çok teşekkür ediyoruz. Onları kutluyoruz. Bu sene şampiyonluğu bekliyorduk ama bu kadar başarılı bir şampiyonluğu beklemiyorduk. Bize büyük sürpriz oldu. Çok mutlu olduk. Başarılarının devamı için neler yapabiliriz diye konuşmaya başladık. Uzun bir kamp süreciydi. Kamp süreçleri çok monoton, zor ve uzun süreçler. Bütün o kamp sürecini son derece verimli bir şekilde geçirip 15’te 14 gibi ağırlıklı bir şekilde şampiyon olmaları gerçekten çok büyük mutluluk.” dedi.
 
Milli takımda görev yapan kürekçilerimiz için de değerlendirme yapan Yöneticimiz Sevil Zeynep Becan, “Beklentimiz büyük. Bu kadar başarının arkasından milli olan kürekçilerimizin başarılarını daha da ileriye taşımalarını, özellikle olimpiyatlar için ekiplerin çıkmasını çok arzu ediyoruz. İnanıyorum o ekipleri de çıkaracağız. Kadın kürek takımız yeni yeni gelişiyor, büyüyor ve ekipler de büyüyor, çok başarılılar. Onlardan güzel sürprizler bekliyoruz; Avrupa Şampiyonası, Dünya Şampiyonası, olimpiyat kotaları… Beklentilerimiz yüksek. Kulübümüz bildiğiniz gibi amatör branşlarda en çok sporcuyu yetiştiren kulüp. Biz bundan gurur duyuyoruz. Sporcularımızın aynı sevinci ülkemize yaşatacaklarına inancımız çok büyük.” diye konuştu.
 
Kürek Şube Sorumlumuz Ozan Bayülken: Çok mutlu ve gururluyuz
 
Kürek Şube Sorumlumuz Ozan Bayülken ise, “Çok mutluyuz, gururluyuz. Hem kadınlarda hem erkeklerde sezona şampiyonlukla başladık. Şampiyonadan 3 hafta önce de kupayı kazanmıştık. Şimdi yurt dışında mutlaka bu sene 4 veya 5 madalya beklentimiz var. Olimpiyata hazırlanan sporcularımız var, onların kota almasını bekliyoruz. Şampiyon olduk ama antrenmanlar, kamplar aynı hızda devam ediyor. 1 gün için mola vermiş olduk. Sağ olsunlar Başkanımız, Yönetim Kurulu Üyelerimiz bizimle beraber. Bizi gururlandırdılar. Kayıkhanemizde şampiyonluk yemeği yapıyoruz. Çok mutlu ve gururluyuz.” dedi.
 
Milli takımlarda görev yapan kürekçilerimize de parantez açan Bayülken, “Kadın erkek toplam 23 sporcumuz var bugün burada, 21’i milli takımda. Biri sakatlığından dolayı giremedi, diğeri de girmek için çalışacak. Şu anda 3 erkek, 1 de kadın ekibimiz olimpiyat kotası için çalışıyor. Olimpiyat bu işin zirvesi. Rio Olimpiyatları’na 1 ekiple katılmıştık. Umarım Tokyo’da da en azından 2 ekibimiz yer alır. Tabii ki antrenörlerin, sporcuların bütün hedefi o. Ama Avrupa ve Dünya şampiyonalarında da madalyalar Türkiye için gerekli. Kürek sporunun tanıtımı için gerekli. Şimdi üniversite bursları da devlet tarafından sağlanıyor. Bunların hepsini değerlendirmek istiyoruz. Kürek sporunun gelişmesi için bunlar çok güzel adımlar.” şeklinde konuştu.
 
Amatör Şubeler Koordinatörümüz Fikret Çetinkaya: Asıl hedefimiz olimpiyatlara kota almak
 
Amatör Şubeler Koordinatörümüz Fikret Çetinkaya ise, “Bu akşam küreğin şampiyonluğunu kutluyoruz. Özellikle son 2,5 yılda kadın küreğinde Fenerbahçe bayağı bir yol kat etti. Erkeklerde zaten yıllardır çok iyi konumdaydık. Şimdi Köyceğiz’deki şampiyonluktan sonra asıl hedefimiz olimpiyatlara kota almak. Yüzme, atletizm, boks, masa tenisi, yelken… İnşallah olimpiyatlara tüm Fenerbahçelileri sevindirecek bir sayıyla katılacağız. Ama bu sayıyı şimdilik açıklamak istemiyorum. Önümüzdeki günlerde bunu hep beraber göreceğiz.” diye konuştu.
 
Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları