KÜREK

Fenerbahçeli milli kürekçilerimizden tarihi başarı

10 Ekim 2021 Pazar 17:13

Almanya'nın Münih şehrinde yapılan Gençler Avrupa Kürek Şampiyonası’nda mücadele eden kürekçilerimiz tarihi bir başarıya imza attılar.

Fenerbahçe Kürek Şubemiz sporcularının da yer aldığı Genç Erkek Dört Tek ekibi Türkiye'ye gençlerde ilk altın madalyayı kazandırarak tarihe geçerken, Genç Kız İki Tek ekibi ise bronz madalyanın sahibi oldu.

Fenerbahçeli milli kürekçilerimiz Ali Ardıl İlgün ve Kaan Yılmaz Aydın ile Galatasaraylı milli sporcular Serkan Erkal ve Enver Erman'dan oluşan Genç Erkek Dört Tek ekibi A finalde yarıştı. Milliler, son anları nefes kesen yarışı 6 dakika 25 nokta 62 saniyelik dereceyle ilk sırada bitirdi ve Avrupa Şampiyonu oldu. Genç Erkek Dört Tek ekibi aynı zamanda Türkiye'ye ilk altın madalyayı kazandırarak tarihe geçti. Yarışta İtalya gümüş, Belarus ise bronz madalyanın sahibi oldu. Ali Ardıl İlgün, Kaan Yılmaz Aydın, Serkan Erkal ve Enver Erman düzenlenen törenle altın madalyalarını aldı.

Kürekçimiz Ruken Ülgey ve milli kürekçi Aslıhan Naran Akkay'dan oluşan Genç Kız İki Tek ekibi de A finalde mücadele etti. Ruken ve Aslıhan yarışı 08 dakika 2 nokta 33 saniyelik derecesiyle 3. sırada tamamlayarak bronz madalya kazandı. Yarışta Romanya ilk, Almanya ise ikinci sırayı aldı. Ruken Ülgey ve Aslıhan Naran Akkay geçtiğimiz yıl da Avrupa 3.’sü olmuştu.

Basın Fotoğrafları