KULÜP

TARİHİ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULUMUZ BÜYÜK KATILIMLA YAPILDI

02 Nisan 2024 Salı 19:31

Kulübümüzün 2 Nisan 2024 tarihli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde Başkanımız Ali Y. Koç, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve yeterli kongre üye sayımızın sağlanmasıyla yapıldı.

Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Başkan Vekilimiz Erol Bilecik'in açılış konuşmasıyla başladı. Başkan Vekilimiz Erol Bilecik'in konuşma için TIKLAYINIZ

Ardından Başkanlık Divan Kurulu’na oy çokluğuyla Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Uğur Dündar, Başkan Vekili İsmail Tepecik, Ali Alper Alpoğlu ve Divan Üyeleri Ecem Çetini, Funda Uzun, Alp Karamehmetoğlu ve Ali Gür seçildi.

Yüksek Divan Kurulu Toplantımız; Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, aziz vatanın bağımsızlığı için şehit düşmüş kahramanlarımız, kulübümüzün kurucuları, vefat eden kulüp yöneticilerimiz, üyelerimiz ve tüm Fenerbahçeliler için yapılan saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti.

Genel Kurul’da Fenerium tribünümüzde “Yolu sen çizdin birlikte yürüyeceğiz sonsuza kadar!” ifadelerinin yer aldığı Başkanımızın fotoğrafının bulunduğu ve isminin yazılı olduğu bir poster açıldı.

Toplantıda Genel Kurul gündem maddeleri oybirliğiyle kabul edildi.

Ardından Başkanımız Ali Y. Koç, kürsüye alkışlar eşliğinde geldi. Trabzonspor maçında yaşananların bardağı taşıran son damla olduğunu ve bir kez daha şampiyonluğumuzun engellenmek istendiğini söyleyen Başkanımız Ali Y. Koç, Trabzon'da futbolcularımızın armamızı kahramanca temsil ettiğini belirtti.

Başkanımız Ali Y. Koç'un konuşması sırasında Fenerbahçemizin uğradığı haksızlıklar hazırlanan bir video eşliğinde izlendi. Videoyu izlemek için TIKLAYINIZ.  Başkanımız alınacak aksiyonların olası hukuki ve finansal sonuçlarını anlatırken, ligden çekilme opsiyonunu 3 ay sonraki genel kurula kadar masadan kaldırdıklarını dile getirdi. Başkanımızın konuşmasının tamamı için TIKLAYINIZ

Üyelerimizin görüşleriyle devam eden Genel Kurulda yapılan oylama sonucu, 4 madde için Yönetim Kuruluna oybirliğiyle tam yetki verilmesi kararlaştırıldı. Oylanan maddeler şöyle:

1- Uygun bir tarihe ertelenmemesi ve yabancı hakem atanmaması halinde 2023 Süper Kupa mücadelesine çıkmamak veya 2023 Süper Kupa maçına futbol U19 takımıyla katılmak.

2- Önümüzdeki sezondan itibaren 2 sezon Türkiye Kupası'na katılmamak veya önümüzdeki 2 yıl Türkiye Kupası'na U19 takımıyla katılmak.

3- Türkiye'de futbol faaliyetlerimizle ilgili verilecek kararlardan bağımsız olarak her halükarda yurt dışı yapılanması hususlarında gerekli yol haritasını belirlemek ve hayata geçirmek.

4- Futbol paydaşları dışında yapılan müdahaleler ile Türk futbolunun geldiği ve sürdürülemez nokta itibarıyla UEFA ve FIFA'nın ilgili kurullarına gerekli aksiyonların alınması için başvuruda bulunmak.

Genel Kurul Başkanımız Ali Y. Koç'un teşekkür konuşmasıyla sona erdi.


Basın Fotoğrafları