KULÜP

Başkan Vekilimiz Erol Bilecik, Olağanüstü Genel Kurul Toplantımızda konuştu

02 Nisan 2024 Salı 20:13

Stadımızda gerçekleştirilen tarihi Olağanüstü Genel Kurul Toplantımızın açılış konuşmasını Başkan Vekilimiz Erol Bilecik yaptı.

Üyelerimize seslenen ve Genel Kurulun içeriği ile ilgili bilgi veren Bilecik, “Fenerbahçe camiası olarak tarihe geçecek bir gün yaşıyoruz. Minimum sayı olan 22 bin 588 sayısını aşmış durumdayız. Hayırlı uğurlu olsun. Bu katılım sayısıyla Fenerbahçe Spor Kulübü olarak ülkemizde yapılan tüm spor kulüplerinin genel kurullarındaki sayılarından neredeyse daha fazla. Bu tarihi heyecanı hep birlikte yaşamak için bugün hem mabedimizde hem de ekranları başında bizlerle birlikte olan tüm Fenerbahçelilere, yüreği sarı lacivert atan, adaletsizlik ve haksızlık karşısında susmayan herkese ve her şarta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürüyen tüm Fenerbahçelilere selam olsun.

Çok değerli Fenerbahçeliler, bugün bir arada olan ve çok kısa sürede organize olan bu eşsiz camianın bir benzeri inanın başka hiçbir kulüpte mümkün dahi olamaz. Her birinize hoş geldiniz diyorum. Bu kritik günde burada olmanızdan dolayı sizlere derin minnetlerimi paylaşıyorum.

Öncelikle Şişli-Gayrettepe’de yaşanan yangın felaketinden dolayı hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve taziyelerimizi iletiyoruz.

Sevgili Fenerbahçeliler, bugünü iyi not edin. Bugün 2 Nisan 2024. Bugün burada 22 bin 588 kongre üyemizi geçmiş bulunuyoruz. Bu sayıyla stadımızda ve kendi burada olmasa da yüreği burada olan milyonlarca camiamızla hep beraber bir aradayız.

Bugün hepinizin ileride bir gün gururla ‘O günü çok iyi hatırlıyorum. Ben de oradaydım’ diyeceğiniz bir gün.

Bugün hakkımızı aramak için ayağa kalkacağımız gün. Bugün Fenerbahçemizin yıllardır karşı karşıya kalmış planlı operasyonlara karşı camiamıza siper olma ve bundan sonra atacağımız adımları birlikte belirleme günüdür.

Sevgili Fenerbahçeliler;

Fenerbahçe Spor Kulübü sporun 12 farklı branşında zirveye oynayan ve bütün rekorları ya kıran ya da rekorların kırılmasına aday olan yetiştirdiği sporcularla Türk sporuna ve Türk gençliğine ışık tutan, adil yönetimin olduğu ve siyasetin karışmadığı, tüm branşlarda istisnasız şampiyon olan, kupaları kaldıran Dünya’nın en büyük spor kulübüdür.

Herkes bilir ki deplasmana gittiğimiz her şehre Fenerbahçe bereketi getirir. ‘Fenerbahçe kazanırsa Türkiye ekonomisi de iyi gider, büyür’ tespitinin öznesi biziz.

Biliriz ki Fenerbahçe mutluysa Türkiye de mutludur.

Sevgili Fenerbahçeliler,

Bize, size, bütün camiaya diyorlar ki; ‘Fenerbahçe oyunun içinde ancak yarışın dışında kalsın’. Böyle bir şey yok.  Oysa Fenerbahçemiz girdiği her oyuna yarışı kazanmak için girer ve adil şartlarda da o yarışı alnının teriyle kazanır. Son zamanlarda sanki vitesi de arttırıldığını gördüğümüz haksızlıklar sonucu yaşadığımız tüm bu olaylar sadece futbol sahası için değil, aynı zamanda Kulübümüzün manevi benliği açısından da çok büyük tehdit oluşturuyor. Bugün hep birlikte bu gidişe yüksek sesle dur demek için bir aradayız. Fenerbahçemize yıllardır yapılan haksızlıkları sorgulamak ve hep birlikte ortak bir karar vermek için bir aradayız. Bizi bu noktaya getiren şey sadece Trabzonspor maçında yaşadığımız olaylar değildir. Ancak Trabzonspor maçında sporcularımıza yapılan korkunç saldırılar, linç girişimleri artık bardağı taşıran son damla oldu.

Zira adaletsizliğin en uç noktası olan adaletsizliğin adil sayılmasıdır. Şu an Fenerbahçe olarak maalesef bu durumdayız.

2005-2006 yılında Denizli deplasmanından başlayan bu yaşadıklarımız en son Fenerbahçe maçı ve sonrasında yaşananlar artık bütün tahammül sınırlarımızı aştı.

Sevgili Fenerbahçeliler,

Bugün burada, sadece futbol takımımızın geleceği hakkında konuşmak için değil, aynı zamanda kulübümüzün bütünlüğünü korumak ve onurunu savunmak için bir araya geldik. Çünkü hesabı verilmeyen her haksızlık daha büyüğünü doğuruyor. Her insanın ‘yeter’ dediği bir nokta var. O noktadan sonra zaten ne hatır kalır ne de sabır. Bıçağın da kemiğe dayandığı an olur.

Milyonlarca taraftarımızla Fenerbahçe camiası olarak bugün  omuz omuza tek yürek olacağız. Bize yapılan haksızlıkları yarına da bırakmayacağız kimsenin yanına da bırakmayacağız.

Çünkü Fenerbahçe bize ailelerimizden miras bir sevgi. Pek çoğumuz için ana baba yadigarıdır. Fenerbahçe bize Lefterlerin, Can Bartuların, Selçuk Yulaların emanetidir. Fenerbahçe bize topyekun atamızın emanetidir.

Nesilden nesile en kıymetli emanet olan Fenerbahçemize sahip çıkmak ve gelecek nesillere şanlı bir Fenerbahçe’nin tarihini bırakmak bugün hepimizin boynunun borcudur.

Sevgili Fenerbahçeliler,

Türk spor tarihinde milat sayılabilecek bir gün yaşıyoruz. Yalnız milat sayılabilecek tüm olumsuz örnekler de ne tesadüftür ki daima bizim üzerimizden yaşanıyor. Şunu unutmayın ve unutturmayın: Bize yapılan her yanlış, Türkiye’ye yapılan yanlıştır. Bize yapılan her haksızlık Türkiye’ye yapılan haksızlıktır. Fenerbahçe’nin her ayağa kalkışı Türkiye’nin ayağa kalkışıdır.

Bugün mabedimizde camia olarak tek yürek olup, Fenerbahçemiz için bir kez daha haksızlıklar ve adaletsizlikler karşısında ayağa kalkacağız. Futbolda değişim rüzgarı bu defa mabedimizden esecek.

Çok Sevgili Fenerbahçeliler,

Bugün bizimle olan siz değerli kongre üyelerimizi tekrar sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Olağanüstü Genel Kurul sonuçlarının Fenerbahçemiz ve Türk sporu için hayırlı olmasını canıgönülden diliyorum
." dedi.