KULÜP

Yöneticimiz Selma Altay Rodopman, TMOK’un 2022 yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı’na katıldı

25 Mart 2023 Cumartesi 19:28

Ülkemizin yarınları olan çocuklar ve gençlerin spora erişimlerini kolaylaştırmak, onları spor yoluyla güçlendirmek için çalışan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) 2022 yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı, bugün Olimpiyatevi'nde düzenlendi.

TMOK Üyesi olan Yönetim Kurulu Üyemiz Selma Altay Rodopman da genel kurula katıldı.

Mali Genel Kurul, şehitlerimiz, deprem ve sel felaketlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ardından Türk sporuna ve Olimpik Harekete katkıları olan vefat etmiş TMOK Üyeleri anıldı.

Açılış konuşmasını TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener’in yaptığı Mali Genel Kurulda,  deprem bölgesine TMOK tarafından yapılan insani yardım malzemesi bağışlarının yanı sıra Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ve Avrupa Olimpiyat Komiteleri’nin (EOC) proje bazlı desteklerinin de yakın zamanda ulaşacağının bilgisi paylaşıldı. Erdener, sporun önemli konuları arasında yer alan cinsiyet eşitliğine TMOK’un büyük özen gösterdiğini de belirtti.

Ardından söz alan TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan ise TMOK’un odak noktaları olan sporcular, çocuk ve gençlere yönelik faaliyetlerden söz etti.

TMOK’un 2022 faaliyetleri ile ilgili yapılan video sunumunun ardından okunan kesin hesap ve mali durum ile Denetleme Kurulu raporları sonrasında TMOK Yönetim ve Denetim Kurulları oy birliği ile ibra edildi.

Üyelerin 2023 tahmini bütçesini onaylaması ile Olağan Mali Genel Kurul sona erdi.

Basın Fotoğrafları