KULÜP

Taraftarlarımızdan skandal hakem kararlarına karşı protesto yürüyüşü

04 Şubat 2023 Cumartesi 21:33

En büyük gücümüz taraftarımız, Futbol A Takımımızın 2 Şubat Perşembe günü Adana Demirspor’la oynadığı Spor Toto Süper Lig'in 22. hafta karşılaşmasında hakemin aleyhimize verdiği yanlı ve yanlış kararlarına karşı tepki göstermek için bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’da bulunan merkezinde gerçekleştirilen yürüyüşte çok sayıda taraftarımız, çeşitli tezahüratlar yaptı ve pankartlar açtı. Taraftarlarımız attıkları sloganlarla Kulübümüzün yanında olduklarını gösterdi.

TARAFTARLARIMIZDAN BİRLİK MESAJI

Taraftarlarımız basın mensuplarına bir açıklama yaptı.

Hakem kararlarının eleştirildiği ve Fenerbahçe camiasının birlik ve beraberlik içinde olduğunun altını çizildiği açıklama şu şekilde:

Adana Demispor maçında skandal olarak bile tabir edilmesi hafif kalacak hadiseler yaşandı.  Haftalardır Fenerbahçe aleyhine oyunlar kuruluyor. Bu oyunun son perdesini Adana Demirspor maçında hep birlikte izledik. 
Maçtan sonra Fenerbahçeli olmayanların bile yaptıkları yorumlara bakarsanız ne kadar büyük bir haksızlığın Fenerbahçe aleyhine yaşatıldığı ortaya çıkar.

Burada amaçlanan Fenerbahçe’yi ve Fenerbahçelileri saha dışına taşımaksa camiamız geçmişte bunun mücadelesini hukuk sınırları içerisinde başarıyla vermiştir.

3 Temmuz 2011 FETÖ kumpası ve sonrasında yaşananlarla o kumpası tezgahlayanların, oynayanların, bu kumpasın içerisinde yer alanların nerede olduğu belli. O kumpasın içine çekilen Fenerbahçeli yöneticilerin ve Fenerbahçe’nin nerede olduğu da belli.

Fenerbahçe bu oyunlara karşı taraftarıyla, camiasıyla Başkanıyla, Yönetimiyle hep birlikte dimdik durmaya devam edecektir. Eğer burada 3 Temmuz’da olduğu gibi bazı çevrelerce Fenerbahçe üzerinden bir provokasyon planlanıyorsa o arkadaşlara tavsiyemiz kaybedecekleri bir savaşın içine girmemeleridir. Fenerbahçe geçmişte maçlar kaybetmiştir, kupalar kaybetmiştir, şampiyonluklar kaybetmiştir, yine kaybedebilir. Ama Fenerbahçe geçmişte girdiği hiçbir mücadeleyi, hiçbir savaşı kaybetmemiştir yine kaybetmeyecektir. Biz birileri gibi bu ligi bitirtmeyiz demiyoruz. Bu lig biter. Bizim isteğimiz takımımızın emeğine, alın terine saygı gösterilmesi. 

Eğer futbol saha içerisinde oynanırsa, kurallara riayet edilirse, dışarıdan birileri bu müsabakaların sonuçlarına müdahale etmezse Fenerbahçe bu ligi çok güzel bitirir. Hatta bu lig Bağdat Caddesi’nde biter, bu takım da Galatasaray deplasmanına şampiyon olarak gider. 

Eğer birilerinin beklentisi Fenerbahçe camiasının içerisinde karışıklık yaratmaksa, Fenerbahçe Başkanının önderliğinde Yönetim Kurulu, taraftarı, futbolcuları, teknik heyetiyle hep birlikte omuz omuza şampiyonluğa emin adımlarla yürüyecektir.


Fotoğraflar: Altan Göçer

Basın Fotoğrafları