KULÜP

Yönetim Kurulu Üyemiz Fethi Pekin'in Kulübümüzün Olağan Mali Genel Kurul Toplantısında yaptığı açıklamalar

04 Haziran 2022 Cumartesi 12:02

Kulübümüzün 2021 yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı, Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Fethi Pekin’in konuşmasıyla başladı. Yöneticimiz Fethi Pekin’in konuşmasından derlediklerimiz şöyle:

"Sayın Başkan, Sayın Yüksek Divan Kurulu Başkanımız, Değerli kongre üyeleri, Değerli hazirun ve ekranları başında bizleri kıymetli taraftarlarımız, hepinize hoş geldin diyor, kongremizin açılışını yapıyorum.

Uzun bir aradan sonra Fenerbahçemizin 115. yılında nihayet maskesiz bir Genel Kurulda normallerimize dönebilmiş ve kavuşabilmiş olmanın sevinci ve heyecanı ile doluyuz. Bu kıymetli hazirun önünde öncelikle Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden 12 boksörden 8’ini oluşturan Fenerbahçeli sporcularımızı huzurunuzda bir kez daha tebrik ediyor, elde ettikleri başarılarla göğsümüzü kabarttıkları için kendilerine teşekkür ediyorum.

Az önce de değindiğim gibi maskelerimizi çıkardığımız için mutluyuz. Ancak maskeleri  ardından kulübümüze karşı kirli emeller besleyen fırsatını bulduğunda da en hain saldırıları gerçekleştirmekten geri durmayan şahıs ve gruplarında farkındayız.

Bildiğiniz gibi Futbol Takımımızın stadımızda oynanan Fatih Karagümrük maçını izlemek için Edremit’ten yola çıkan taraftar otobüsüne Trabzonspor formalı kişiler tarafından bıçaklı, sopalı bir saldırı gerçekleştirildi. İçerisinde kadın ve çocuk taraftarlarımızın da bulunduğu saldırıya maruz kalan tüm taraftarlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyorum. Yaşanan bu elim hadise keşke geçtiğimiz döneme ilişkin ilk ve tek menfur saldırı olarak kalsaydı. Ancak 30 Nisan 2022 tarihinde Trabzonspor ve Antalyaspor arasında oynanan müsabakanın başlangıç düdüğünden önce açılan 4 Nisan 2015 tarihinde Futbol Takım otobüsümüze yapılan ve faillerinin halen bulunamadığı silahlı saldırıya atıfta bulunan pankart maalesef bazı maskeliler tarafından meşrulaştırılmaya çalışıldı. Elbette Türk Ceza Kanunu’nda ve 6222 sayılı kanunda yer alan düzenlemeler doğrultusunda savcılıklara suç duyurusunda bulunduk ve başvurumuzu yakından takip ediyoruz. Sorumluların cezalandırılması için elimizden geleni yapacağımızdan büyük Fenerbahçe taraftarının kuşkusu olmasın. Benzer şekilde malum televizyon kanallarında kesinleşmiş yargı kararlarına rağmen 3 Temmuz’un bir kumpas olduğunu reddedenleri, kulübümüzü hedef tahtasına koymaya çalışanları hep birlikte izledik. 3 Temmuz’un bir kumpas olduğunu reddetmenin buna karşıt bir görüş taşımanın Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına kast eden FETÖ’yü meşrulaştırmaktan, halkı kin, nefret ve kutuplaşmaya sevk etmekten başka bir anlam taşımadığını defalarca kez vurguladık. Dileriz malum medya kuruluşları da önümüzdeki dönemde sorumlu yayıncılık ilkesiyle hareket eder, benzer söylemler içeren yayınlara artık son verirler.
 
Başta söylediğim gibi 1907’de filiz vermiş, bugün 115 yaşında koskoca bir çınardır, Fenerbahçe. Gücünü köklerinden alan, ait olduğu vatanın gençlerine fayda sağlamayı kuruluş amacı kabul eden, ülkesi için gerektiğini benliğini siper eden bir duruştur, Fenerbahçe.  115 yıllık bu koca çınar, gölgesinde gurur, köklerinde onur, dallarında yarınların sonsuz umudunu taşımaktadır.
 
Sözlerime son verirken, maskesiz günler, maskesiz toplum, maskesiz spor temennisi ve Cumhuriyetimizin 100. yılında tüm dallarda şampiyonluk ümidiyle yüreğinden gelen desteği kulübümüzden esirgemeyen siz değerli üyelerimize teşekkürü bir borç biliyor, hepinizi saygılarımla selamlıyorum."