KULÜP

TÜRK KIZLARI BOKS RİNGİNDE TARİH YAZIYOR! TÜRK SPORUNUN PARLAYAN YILDIZI FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ, DÜNYA BOKS ŞAMPİYONASI’NDAKİ SPORCULARINA BAŞARILAR DİLİYOR!

20 Mayıs 2022 Cuma 13:14

‘Spor Kulübü’ olma geleneğinin ötesinde, bir duruş, bir aidiyet ve her konuda gerçek başarı hikâyeleri yazanların kulübüdür Fenerbahçe!

Başarıları, duruşları ve Türk bayrağını dalgalandırmalarıyla Türk gençlerine rol model olan, Türk sporunun gelişiminde lokomotif görevi gören, mücadele ettikleri her platformu -ringi, denizi, sahayı, parkeyi, pisti- adeta bir fener gibi aydınlatan sporcularımız, göğsümüzü kabartmaya devam ediyor.

Nasıl ki 2020 Tokyo Olimpiyatları’na yerli ve yabancı toplam 33 sporcuyla katıldıysak, 108 kişilik Türk kafilesinde her 5 sporcudan 1’inin asırlık çınarımızdan olmasının haklı gururunu yaşayıp yaşattıysak, bugün de bir spor kulübünden daha fazlası olmanın, 1907’den bugünlere taşıdığımız sorumluluğu yerine getirmenin gururunu, bir kez daha yaşıyoruz.

Tamamen kendi kaynaklarıyla yaptığı yatırımlarla dünyanın sayılı spor kulüplerinden biri olan, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından olimpik branşlara katkıları ile 1500 kulüp içerisinden “Fair Play Şeref Bayrağı Ödülü”ne layık görülen Fenerbahçemiz, emeklerinin karşılığını Türkiye’nin göğsünü kabartan sporcularıyla alıyor!

Dünyanın en önemli spor organizasyonlarından biri olan Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda mücadele eden 12 kişilik milli takım kafilesinin 8’inin Fenerbahçe Boks Şubemizin sporcusu olduğu gerçeği, en büyük gurur kaynağımızdır!

9-20 Mayıs 2022 tarihleri arasında, Türk boksunun parlayan yıldızlarının sahne aldığı bu şampiyonada; Fenerbahçeli sporcularımız Ayşe Çağırır, Buse Naz Çakıroğlu, Beyza Saraçoğlu, Hatice Akbaş, Esra Yıldız, Sema Çalışkan, Büşra Işıldar ve Şennur Demir yer aldılar.

Bugüne kadar oynanan maçlar neticesinde;
70 kiloda mücadele eden sporcumuz Sema Çalışkan Dünya 3.’sü,
48 kiloda mücadele eden sporcumuz Ayşe Çağırır Dünya Şampiyonu oldu.
Dünya şampiyonluğu için bugün, 50 kiloda sporcumuz Buse Naz Çakıroğlu, 54 kiloda sporcumuz Hatice Akbaş, +81 kiloda sporcumuz Şennur Demir rakipleriyle karşılaşacaklar.

Yalnızca kazandıkları başarılarla değil, ülkemizin dört bir yanında hayallerinde ‘boks’ olan tüm kız çocuklarına rol model olan, hem ülkemize hem de kulübümüze büyük sevinçler yaşatan tüm sporcularımıza teşekkür ediyor; bugün ringe çıkacak sporcularımıza sonsuz başarılar diliyoruz!

Fenerbahçe Spor Kulübü her zaman yanınızda!