KULÜP

Efsanemiz Can Bartu’yu kabri başında andık

09 Nisan 2021 Cuma 13:00

Kulübümüzün tarihinde çok önemli bir yeri olan, adı Fenerbahçemiz ile özdeşleşmiş efsanemiz Can Bartu, aramızdan ayrılışının 2. yılında mezarı başında anıldı.
 
2 yıl önce 11 Nisan günü kaybettiğimiz Can Bartu için, Covid-19 tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle bugün bir anma töreni gerçekleştirildi.
 
Karacaahmet Mezarlığı’nda gerçekleştirilen anma törenine Bartu ailesinin yanı sıra; Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Sevil Zeynep Becan, Mustafa Kemal Danabaş ve Selahattin Baki, Fenerbahçe Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu Üyemiz Ruşen Çetin, 1907 Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Rıfat Perahya ile sevenleri katıldı. Merhumun ruhuna okunan duaların ardından anma töreni sona erdi.
 
Can Bartu’nun eşi Güler Bartu, Yöneticilerimiz ve 1907 Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Rıfat Perahya, Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalar yaptı.
 
Güler Bartu, “Özlemi ilk günkü gibi devam ediyor, yasımız devam ediyor. Bu yıl 2. yılımız. Camiamız ve dostlarımızla birlikte ruhuna duamızı ettik. Allah kabul etsin. Ruhu şad olsun.” dedi.
 
Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Fenerbahçemizin efsane isimlerinden rahmetli Can Bartu’nun 2. ölüm yıldönümünde kabri başında kendisini andık. Allah rahmet eylesin, Allah dualarımızı kabul etsin.” dedi.
 
Yöneticimiz Sevil Zeynep Becan, “Kulübümüzün en önemli değerlerinden efsanemiz Can Bartu’yu bu yıl ölümünün 2. yılında saygıyla, minnetle ve sevgiyle anıyoruz. Çok önemli bir Fenerbahçeli, Fenerbahçe’sine sahip bir sporcu, gelecek jenerasyonlarımıza, sporcularımıza örnek bir kişilik. Allah rahmet eylesin.” diye konuştu.
 
Yöneticimiz Mustafa Kemal Danabaş, “Gerçek bir Fenerbahçe efsanesi. Kulübümüzün çok önemli bir değeri. Can Bartu’muzun ebediyete intikalinin 2. yılında kabri başında toplandık, dualarımızla andık. Allah mekanını cennet eylesin. Fenerbahçe camiası kendisini hiçbir zaman unutmayacak. Can ağabeyi hiç unutmayacağız.” diye konuştu.
 
1907 Derneği Başkanı Rıfat Perahya, “Öncelikle Allah rahmet eylesin. Can Bartu camiamızın en önemli değerlerinden biri, efsanemiz. Sadece sporcu kişiliğiyle değil, aynı zamanda karakteriyle, temsil ettiği değerlerle de camiamızın temsilcilerinin başında geliyor. Biz de ailesine başsağlığı diliyoruz. Elimizden geldiğince efsanelerimizi her sene anarak, onları bizden sonra gelecek nesillere aktararak onları yaşatmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
 
Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları