KULÜP

Yüksek Divan Kurulu Toplantımız, YDK Başkanımız Vefa Küçük'ün konuşmasıyla başladı

23 Ocak 2021 Cumartesi 11:35

Koronavirüs salgını nedeniyle online (internet üzerinden) gerçekleştirilen Yüksek Divan Kurulu (YDK) Ocak Ayı Olağan Toplantımız, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Toplantının açılış konuşmasını Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Vefa Küçük yaptı. Vefa Küçük'ün açıklamaları şu şekilde:
 
“2020 yılı dünyada ve ülkemizde salgın hastalıklarla uğraşmakla geçti. Ülkedeki işleyişi ve kulübümüzdeki işleyişi derinden sarstı ancak Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyelerimiz, kulüp çalışanlarımız 2020 yılında da yasaklara uymak suretiyle ellerinden gelen en üstün gayreti sarf edip, Kulübümüzü yönetmeye devam ettiler ve Kulübümüzü sportif başarıda da, toplumdaki yerimizde de muhafaza ve ileriye götürmeye gayret ettiler. Kulüp başkanımız ve Yöneticilerimiz bütün imkanlarıyla, yasaklara uymak suretiyle faaliyetlerini canla başla sürdürmüştür.

Kulübümüz büyümeye devam ediyor. Üye sayımızda artış var. Üyelik için büyük bir teveccüh var. Bu arada kaybettiklerimiz üyelerimiz de var. Ölen bütün üyelerimize, taraftarlarımıza ve Türk milletine başsağlığı diliyorum. Mekanları cennet olsun. 2020 yılında 207 üyemiz Yüksek Divan Kurulu üyesi olmayı hak etmiştir. İnşallah busene 965 üyemiz,  25 yılını doldurmak suretiyle Yüksek Divan Kurulu üyelerimiz arasına katılacaklardır. Şu anda Kulübümüzün 3 bin 119 Yüksek Divan Kurulu üyesi vardır. 965 kişi da eklenecektir. Senenin sonunda 4 bin üyeyi aşmış olacağız. Kulübümüz, şu anda 34 bin 342 üyeye sahip. 10 bin 400’de temsilci üye sayısıyla, 45 bin civarında üye ve temsilci üyemizin katkıları olan büyük bir spor kulübüdür. Taraftarlarımızla, Fenerbahçe Spor Kulübü,Türkiye’de en büyük sivil toplum  örgütüdür. Böyle bir sivil toplum örgütünü ve spor camiasındaki en büyük kulübü yönetmek hiç kolay değil. Bugüne kadar başkanlık ve yöneticilik yapmış bütün arkadaşlarımızın emeklerini, mesailerini yad ediyorum.
 
2018 haziran ayında göreve başlayan Kulüp Başkanımız Sayın Ali Koç’u, onunla birlikte seçilen Yönetim Kurulu Üyelerimizi ve yine seçimde sandıktan seçilerek çıkan diğer Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte seçilen heyeti tebrik ediyorum. Onların da 2018’den bu yana geçen yaklaşık 2,5 senelik mesailerinde de kulübümüzü başarıya götürdüklerini, canla başla mücadele ettiklerini ve mali yönden kulübü rahatlatmak için, borçlarını azaltmak için büyük ve ciddi gayret sarf ettiklerini görüyorum. Kendilerine bu mesailerinden dolayı Yüksek Divan Kurulu üyeleri arasında ve onları temsilen tebrik ediyorum. Bizim kulübümüzün geleneği içerisinde 40, 50, 60, 70 ve 80 yılını kulüp üyeliğinde dolduran üyelerimize plaketler veriyoruz. Biraz sonra ismen bu arkadaşlarımızı, üyelerimizi açıklayacağız. Onlara da hayatlarında önce sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum. 2021 yılında inşallah Başkanımızın ve Yönetimimizin Kulübümüzü bugünkü seviyemizden daha ileriye,  daha güzele götüreceğine inanıyorum. Çünkü 9 branşta yarışıyoruz ve bir ‘Spor Kulübü’yüz, sadece futbol kulübü değiliz! Erkek ve kadın sporcularımızın Türkiye’de, Avrupa’da ve Dünya’da büyük başarıları var; rekorlar kırıyoruz, büyük başarılar elde ediyoruz. Başta Sayın Başkanı ve bu konuda Yönetim Kurulunda görev almış ve Amatör Şubelere bakan tüm yöneticilerimizi tebrik ve takdir ediyorum. Kendilerine, Kulübümüzdeki hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Biraz sonra Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, daha sonra da Başkanımız Ali Koç, sizlere 2021 yılı hedeflerini ve ne yapacaklarını izah edecekler. Kulübümüzün 2020 yılında COVID-19 nedeniyle gerek sporcularından gerekse çalışanlarından çok az sayıda kişi, genel toplama baktığımız zaman az sayılabilecek bir oranda COVID-19’a yakalandılar ama kısa zamanda iyileştiler ve faaliyetlerine, sportif mücadelelerine devam ediyorlar. Kulübümüzün iyi bir sağlık departmanı var. Aynı zamanda Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri’nde Prof. Dr. Burak Kunduracıoğlu’nun önderliğinde iyi bir sağlık ekibimiz var. Keza kulübümüzde bütün birimlere bakan Op. Dr. Asım Baykan yönetiminde iyi bir sağlık heyetimiz var. Bunların sayesinde COVID-19’a yakalanan ve herhangi bir şekilde hastalığa uğrayan sporcularımız, çalışanlarımız gerekli şekilde tıbbi tedavilerini buralarda alma suretiyle normal hayatlarına dönmüşlerdir. Bu da yönetimimizin ayrı bir başarısıdır. Türkiye geneline ve diğer kulüplere baktığımızda hastalanan sayımızın herkesten, bütün kulüplerden ve Türkiye genelinden daha az olduğunu görüyoruz. Bu bakımdan sağlık heyetimize de çok teşekkür ediyorum.”

Basın Fotoğrafları