KULÜP

Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan’ın açıklamaları

18 Temmuz 2020 Cumartesi 13:09

Koronavirüs salgını nedeniyle online gerçekleştirilen Yüksek Divan Kurulu (YDK) Olağan Toplantısı’da Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan şöyle konuştu:
 
“Sayın Yüksek Divan Kurulu Başkanım, Sayın Başkanım, saygıdeğer Yönetim Kurulu Üyeleri, ekranları başında bizleri takip eden saygıdeğer Yüksek Divan Kurulu üyelerimiz ve taraftarlarımız, tüm değerli üyelerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.
 
Salgın boyutuna ulaşıp, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, Mart 2020’de ülkemize de ulaşmış ve dünya tarihinde çok uzun süredir eşi benzeri görülmemiş bir karantina sürecini, hep birlikte tecrübe etmiştik.
 
Bu süreçte bizler de, Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, hem çalışma arkadaşlarımız, hem de sporcu arkadaşlarımız için tüm önlemleri alıp, çalışma şeklimizi ve iletişimimizi, salgın koşullarına uyarlayarak, asırlık çınarımız için mesai vermeye devam ettik.
 
Bu dönemde, Türkiye’de bir ilke imza atarak, sizlerin de bildiği gibi, Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantımızı online bir şekilde gerçekleştirip, siz kıymetli üyelerimizle buluştuk.

Buradaki temel amacımız, yasal olarak erteleme hakkımız olmasına rağmen, özellikle de, tüm Dünya’nın içerisinde bulunduğu bu zor dönemde, sizlerin görüş ve düşüncelerinin ne olduğunu öğrenmek ve bilgi alışverişinde bulunmaktı.
 
Bu tecrübe, bize göreve geldiğimiz günden yana, özellikle dijital alanda yaptığımız birçok adımın ne kadar yerinde olduğunu göstermiş oldu.
 
Ülke olarak, Haziran ayının başından beri normalleşme sürecinde olsak da, pandemi etkilerini devam ettirmektedir.
 
Bu nedenle, bugünkü Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantımızı da, Mayıs ayında olduğu gibi online bir şekilde icra ediyoruz. Birbirimizi fiziksel olarak görmeyi çok özlemiş olmamıza rağmen, tehlikenin henüz tamamen geçmemesi ve alınması gereken tedbir ve önlemlerin devam ediyor olması, yönetim kurulu olarak bizlerin yine bu yolu tercih etmesine sebep olmuştur.
 
Şüphesiz ki, en büyük dileğimiz, bir sonraki toplantımızda fiziki olarak bir araya gelerek, sizlerle hasret giderebilmemiz için şartların en iyi seviyeye gelmesidir.
 
Mayıs ayındaki toplantımızda, plaket almaya hak kazanan üyelerimizin, plaket takdimini bir sonraki Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantısı’nda gerçekleştireceğimizi, umut ederek belirtmiştim. Bu toplantımızı da online olarak gerçekleştiriyor olmamıza binaen, hem Mayıs ayındaki, hem de bugünkü toplantıda plaket almaya hak kazanan üyelerimize, plaketlerinin bir dahaki toplantıda takdim edileceğini ifade etmek isterim.
 
Haziran ayı itibariyle, devletimizin tüm kademeleriyle birlikte, Covid-19 salgınını en az hasarla atlatmak için gece gündüz demeden çalışması sonucu, toplum olarak normalleşme sürecine adım atabildik ve hayat damarlarımız eskiye oranla daha işler hale geldi.
 
Fenerbahçe Spor Kulübü, kritik mücadele dönemi boyunca, sürecin en başından en sonuna dek hayata geçirdiği tedbirler, uygulamalar ve desteklerle, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olduğunu, devletimize, milletimize ve camiamıza bir kez daha gururla göstermiş ve herkesin takdirini kazanmayı başarmıştır.
 
Salgının en başından beri, işleyişimizin sekteye uğramaması adına, dönüşümlü şekilde işlerinin başında olan, tüm Fenerbahçe ailesi çalışanlarına, sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum.
 
Öte yandan; salgın nedeniyle bugüne kadar hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza, Allah’tan rahmet, sevdiklerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.
 
Pek tabii bu küresel salgın, birçok sektörde olduğu gibi; kulübümüz ve bağlı şirketlerimizde de faaliyetlerin durmasına ya da önemli ölçüde azalmasına neden olmuştur. Bu noktada Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı, İŞKUR tarafından çalışılmayan dönem için, “Kısa Çalışma Ödeneği” adıyla gelir desteği sağlanmıştır. Kısa Çalışma Ödeneği başvurularımızı, hızlı bir şekilde işleme alan ve sonuçlandıran, başta Kadıköy olmak üzere, tüm İŞKUR Hizmet Merkezi yetkili ve çalışanlarına teşekkür ederiz.
 
Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu olarak, her fırsatta 3 Temmuz şike kumpasının kırmızı çizgimiz olduğunu altını çizerek ifade etmiştik. Bu doğrultuda camiamıza reva görülen büyük acıların ve sürülmeye çalışılan bu kara lekenin karşısında yer almak için, hukuki her türlü adımlarımızı, büyük bir hassasiyet ile atıyoruz.
 
3 Temmuz 2020’de görülen ‘ŞİKE KUMPASI DAVASI’NIN 15.celsesine, Başkanımız Sayın Ali Koç, ve yönetici arkadaşlarımız ile Silivri’ye giderek davaya katılım sağladık. Başkanımız, bu duruşmada Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı sıfatı ile mahkeme heyetine beyanlarını vermiştir.
 
Bununla birlikte, 16 Temmuz Perşembe günü Çağlayan Adliyesi’nde Yargıtay 5. Dairesi’nin, usul eksikliği sebebiyle bozarak, geri göndermiş olduğu ‘Futbolda Sözde Şike Davası’nın duruşması görüldü.
 
Bu davayı da yerinde takip etmek amacıyla yine Başkanımız, ben ve Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Fethi Pekin katılım sağladık.
 
Şike Kumpası davasında, Başkanımız Ali Koç, Perşembe günü görülen duruşmada ise, eski başkanımız Sayın Aziz Yıldırım’ın beyanları ile haklılığımız güçlü bir şekilde dile getirilmiştir.
 
9-20 Kasım 2020 tarihleri arasına ertelenen Kumpas Davası ile 6 Kasım 2020’ye ertelenen Sözde Şike Davası’ndan, mümkün olan en kısa sürede sevinçli haber almayı camia olarak bekliyoruz.
 
Salgın başladıktan sonra, alınan önlemler kapsamında, şubelerimizde spor faaliyetlerine ara vermek zorunda kalmıştık. İlgili federasyonların aldığı kararlar neticesinde, futbol dışındaki branşlarda ligler, salgın öncesindeki sıralamayla tescil edilerek müsabakalar iptal edildi. Böylece bu şubelerde sezon tamamlanmış oldu. Öte yandan, bireysel sporlarda, turnuvalar ve müsabakalar ileri tarihlere ertelendi.
 
Futbolda ise, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Sağlık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile yaptığı istişareler sonrası, 13 Mayıs 2020’de gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısına binaen, Süper Lig 2019-2020 Cemil Usta Sezonu’nun, 12 Haziran 2020’den itibaren kaldığı yerden devam etmesine karar verildi. Aynı zamanda, federasyonun bir diğer turnuvası olan Ziraat Türkiye Kupası’nın da devam edeceği açıklandı. Federasyonun bu sürece özel yayımladığı sağlık protokolleri çerçevesinde, Futbol A Takımımız lig için hazırlıklara başladı. Kulübümüz, hazırlık süreci boyunca, hem çalışma arkadaşlarımızın hem de sporcularımızın sağlığını çok yakından takip etmeye ve gerekli önlemleri almaya titizlikle devam etti. Bu süreçte desteğini bizden bir gün bile esirgemeyen tüm sponsorlarımıza teşekkür ederiz.”

 
Şube sorumlularımızdan gelen 3 aylık döneme ilişkin bilgilerin yer aldığı videonun gösterilmesinin ardından Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, sözlerine şöyle devam etti:
 
“Tüm şube sorumlularımıza göndermiş oldukları, hazırlamış oldukları videolar için sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz.
 
Fenerbahçe Spor Kulübü olarak gençlerimizin ülkemizin ve kulübümüzün sportif geleceğini sağlam temeller üzerine kurmak için de yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Bu sebeple spor okullarımızda uzman kadromuzla kulübümüzün branşlarına hem öz kaynaklarımızdan sporcu yetiştiriyor, hem spor yapmak isteyen gençlerimiz ile alanlarında kariyer yapmış tecrübeli antrenörlerimizi bir araya getiriyoruz. Şimdi de spor okullarımız ile ilgili kısa bir videomuz bulunuyor. Spor okullarımıza da bir bakalım.”

 
Spor okullarımızdan gelen videonun gösterilmesinin ardından konuşmasına devam eden Genel Sekreterimiz:
 
“Fenerbahçe Spor Okulları’na teşekkür ediyorum. Özenle seçilmiş, yenilikçi, çağdaş, Atatürkçü, dinamik eğitim kadrosunu yurtiçi ve yurtdışı eğitim programlarıyla daha da geliştirerek, öğrencilerinin akademik başarı seviyesinin yüksek olmasının yanı sıra yabancı dil, spor ve sanat etkinliklerini eğitim faaliyetleri ile bütünleştirmiş bir eğitim kurumu olarak hizmet vermeyi kendisine misyon edinmiş Fenerbahçe Kolejimizde de gençlerimizin yetişmesine imkan sağlıyoruz. Kolejimiz ile ilgili kısa bir videomuz bulunuyor. O videoyu da sizlere takdim etmek istiyorum.”
 
Kolej videosunun barkovizyonda oynatılmasının ardından Burak Çağlan Kızılhan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
 
“Fenerbahçe Koleji Genel Müdürü Fatih Canbolat’a teşekkür ediyorum.
 
Salgın nedeniyle ekonomik açıdan daha önce hiç karşılaşmadığımız bir gerçekliğe uyandığımız ve işleyişimizi yeni şartlara uyarlamak zorunda olduğumuz bir dönem geçiriyoruz. Bu gerçekliğin farkında olarak, Başkanımız Sayın Ali Koç’un, 1 Temmuz 2020’de katıldığı Habertürk yayınında da bahsettiği gibi, futbol takımımızla ilgili gelecek planlamamızı yapıyor ve bütçemizi oluşturmak için gereken adımları atıyoruz. Atılan adımlardan birinin kapsamında, futbolcularımıza da sözleşmelerinde salgının yarattığı ekonomik durumların bir sonucu olarak, düzenlemeye gitmek için birtakım seçenekler sunduk. Sporcularımız ve onların temsilcileriyle olan görüşmelerimiz sürmektedir.

Hepinizin bildiği gibi, futbol maçları her ne kadar tekrar başlasa da, önlemler kapsamında en büyük itici gücümüz taraftarlarımızdan yoksun bir şekilde mücadele ediyoruz. Her ne kadar, sizlerin sonsuz desteğini kalplerimizin en derininde hissetsek de, stadyumumuzun boş kalması, kulübümüzün gelirlerini de sekteye uğratan bir husus oldu. Bu süreçte, kulübümüze gelir yaratabilmek adına, ‘KARTONET TARAFTAR’ projesini hayata geçirdik. Her zaman olduğu gibi, büyük Fenerbahçe taraftarı, kulübünü ne kadar sahiplendiğini bir kez daha, projeye büyük bir katılım sağlayarak gösterdi. Bizlerle fotoğraflarını paylaşan taraftarlarımızın suretleri, lig sonuna dek tribünlerde yer almaya devam edecek. ‘İyi ki Fenerbahçeliyiz’ dedirten bu büyük desteği için taraftarlarımıza müteşekkiriz.
 
Çalışma arkadaşlarımız ve sporcularımızın sağlığını korumak, onları mağdur etmemek ve kulübümüzü ayakta tutmak için çalışarak geçirdiğimiz zorlu karantina döneminde, kulübümüzün geleceği için büyük önem teşkil eden konularda da, planlama yapma ve proje geliştirme noktasında detaylı şekilde çalıştık. Siz değerli üyelerimize, bu hususlarda bilgi vermek isterim. Öncelikle, biraz evvel bahsettiğim gibi, geldiğimiz günden bu yana dijitalleşme alanında attığımız adımlardan ve bugün bize sağladığı imkânlardan söz etmiştim. Çağı yakalamak ve çağı belirleyen kulüplerden biri olmak adına, dijital dönüşüm alanında, elzem hamleler yaparak, kararlı bir şekilde ilerliyoruz. İhtiyaçlarımıza ve ivedilik durumuna göre, dijital dönüşüm sürecinde üç alanı; süreç yönetimi, taraftar ilişkileri yönetimi ve gelir getirici projeleri olarak önceliklendirdik.
 
Hızın bir artı değil, gereklilik olduğu çağımızda, hızlı karar alabilmek ve kararı uygulayabilmek kulübümüzün sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıyor. Hıza ulaşmak için de, arabaların hafifledikçe hızlanması gibi, süreç yönetimini sadeleştirme yönünde adımlar atıyoruz. En son teknolojiden faydalanarak attığımız bu adımla süreç yönetimini hızlandırmak yegâne gayemizdir.
 
Dijital dönüşümde bir diğer önceliklendirdiğimiz konu, taraftar ilişkileri yönetimidir. Kulübümüz, Türkiye’de bu işin öncüsü olma hedefiyle çalışmalarına hız vermiştir. Türkiye’de ‘Taraftar Deneyimi’ ekibini kuran Fenerbahçemizde, bu ekibin ana motivasyonu, 30 milyon taraftarımızı daha iyi tanıyarak, etkin iletişim ve etkileşim sağlamaktır. Küresel çaptaki çalışmaları ve uygulamaları takip ederek, kendimize çıkardığımız yol haritasına uygun olarak, bütün kulüp ticari işlemlerini, blockchain üzerine taşıyan, ilk spor kulüplerinden biri olma yolunda ilerliyoruz.
 
Salgın döneminde birçok gelir kalemimizde kaçınılmaz olarak aksama yaşandı. Bu dönemden önce de, spor kulüplerinin ve diğer kurumların dijitalleştiği ve dijital dünyada kendine gelir kapıları yaratmaya çalıştığı bir ekosistemdeydik. Yaşadığımız bu salgın dönemi, bu ekosisteme olan ilgiyi hızla artırdı ve burada fark yaratmak elzem hale geldi. Biz de kulüp olarak, bu dönemde teknolojinin nimetlerinden faydalanarak, sürekli gelir getirici projelere daha çok odaklandık. Bununla ilgili ilk olumlu gelişmeleri, yani iş birliklerini de Ağustos ayı içerisinde duyurmaya başlayacağımızı, büyük bir mutlulukla iletmek isterim.
 
Bu üç konunun dışında, sanal müze turu konusunda da bilgi paylaşmak istiyorum. Sanal Müze uygulamasıyla yaptığımız iş birliği kapsamında, kazanılan kupa, şilt ve ödüller ile, forma ve maç biletlerinin yanı sıra; Fenerbahçe Spor Kulübü‘ne olan sevgi ve sempatisi bizim için onurların en yücesi olan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 3 Mayıs 1918’de kulübümüze yaptığı ziyarette imzaladığı şeref defteri gibi birçok kıymetli eserin sergilendiği müzemize, IOS ve Android telefonlara AppStore ve GooglePlay’den ücretsiz bir şekilde indirilebilen Sanal Müze uygulamasıyla ulaşmak ve Büyük Fenerbahçe’nin başarılarla dolu tarihine yolculuk etme şansını, siz değerli üyelerimize sunuyoruz. Artık dilediğiniz yerden, şanlı tarihimizin derinliklerine dalmak çok daha kolay. Bu imkânın da tüm Fenerbahçe camiasına hayırlı olmasını diliyorum.
Ayrıca kulübümüze yeni gelir kalemleri yaratmak adına, elimizdeki tüm değerlerimizi nasıl kullanacağımıza yönelik geniş bir çalışma yapmaktayız. Örnek verecek olursak stadyumumuzda futbol dışında da gelir yaratacak ne tür faaliyetler gerçekleştirebileceğimizi düşünüyor ve çalışıyoruz.
 
Bildiğiniz üzere kulüp tüzüğümüz gereği, her yıl Mayıs ayında, Mali Genel Kurulumuzu yapıyoruz. Bu sene yaşanan pandemi sebebiyle, İçişleri Bakanlığımızın Genelgesi ile Kurulumuzu ileri bir tarihe ertelemek zorunda kalmıştık. 29 Ağustos’ta, Mali Genel Kurulumuzu gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bugünkü YDK Toplantımızda, Denetim Kurulumuz raporunu Mali Genel Kurulumuzda paylaşacaktır.
 
Son bir husus olarak da yeni sezon formaları hakkında birkaç kelam etmek isterim. Yeni sezon formalarımızı tanıttığımız gün olma özelliğine sahip olan 19.07 tarihi, küresel olarak yaşadığımız salgın nedeniyle, ülkemizde futbol sezonunun tamamlanmamasından ötürü 26 Temmuz tarihine sarktı. Sezon bitmediği için, yeni sezon forma tanıtımını da ötelemek durumunda kaldık.
 
Liglerin tamamlanmasından sonra Ağustos ayı içerisinde, tasarlayacağımız farklı bir lansman konseptiyle, herkesi mutlu edeceğini umduğumuz yepyeni tasarımlara sahip yeni sezon formalarını görücüye çıkaracağız.
 
Sizlerin iradesiyle bu asırlık çınarı yönetmeye layık görülen bizler, kıymetlimize yakışır bir şekilde hizmet etmek ve armamızı en yükseğe taşımak için Fenerbahçelilik değerlerini ilke edinerek çalışmaktayız. Bu yolda, sizlerin desteği en büyük itici gücümüz, engin tecrübeleriniz en önemli başucu kitabımız niteliğindedir.
 
Sözlerimi tamamlarken, yarın Beşiktaş derbisine çıkacak futbol takımımıza başarılar diliyorum.
 
Fenerbahçeliyim derken “İYİ Kİ” tanımını sözlerinden eksik etmeyen camiamızın, Dünya Fenerbahçeliler Günü’nü kutlayarak bitirmek istiyorum.
 
Varlığıyla gururumuz, tarihiyle onurumuz, geleceği ile umudumuz olan Fenerbahçemizin kuruluş yılı olan 1907, bizler için 19 Temmuz’u en gururlu, en özel günümüz haline getiriyor.
 
Sarımızla, Lacivertimizle, Şanlı tarihimizle,
 
Değerlerimizle, nesilden nesile sevgimizle İyi ki varsın Fenerbahçe!
 
Son olarak iki hafta sonra tüm İslam alemi olarak Kurban Bayramımızı kutlayacağız. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak; Geleneksel Bayramlaşma Törenimizi 3 Ağustos Pazartesi günü Faruk Ilgaz Tesislerimizde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Detayları resmi web sitemizden ileriki tarihlerde paylaşacağız. Şimdiden tüm İslam alemini mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor; saygı ve sevgiyle selamlıyorum.
 
Sağlıkla kalın.”

Basın Fotoğrafları