KULÜP

Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan’dan açıklamalar

15 Mayıs 2020 Cuma 15:56

Koronavirüs salgını nedeniyle ilk kez online (internet üzerinden) gerçekleştirilen Yüksek Divan Kurulu (YDK) Olağan Toplantısı’na evinden video konferans yoluyla katılan Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan şöyle konuştu:
 
“Sayın Yüksek Divan Kurulu Başkanım, Sayın Başkanım, saygı değer Yönetim Kurulu Üyeleri, ekranları başında bizleri takip eden saygı değer Yüksek Divan Kurulu üyelerimiz ve taraftarlarımız, tüm değerli üyelerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Pandemi boyutuna ulaşarak tüm Dünyadaki ülkeleri etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle 7’den 70’e hepimiz oldukça zor bir dönemden geçiyoruz. Kıymetli büyüklerimizin de dediği gibi ‘he şeyin başı sağlık.’ Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bizler, yaşadığımız bu dönem sebebiyle tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte hem çalışma şeklimiz hem de birebir yüz yüze olan iletişimlerimize bir dizi önlem aldık. Bugün ise Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantımızı kıymetli üyelerimizle birlikte online bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Hepimizin sağlığı açısından aldığımız bu karara kulübümüzün mevcut altyapısı tüm kurumlarıyla birlikte oldukça müsait ve elverişlidir. Bu toplantımızda plaket almaya hak kazanan üyelerimizin plaket takdimini bir sonraki Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantısı’nda gerçekleştireceğimizi belirtmek istiyorum. Bu dönem boyunca sağlık ve gıda gibi temek konularda gece gündüz demeden çalışan emekçilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz. Koronavirüs salgını, ekonomik açıdan her şeyin değişmek zorunda kaldığı bir dönemi adeta bizlere dayatarak pek çok emekle var ettiğimiz düzenimizi tüm bileşenleriyle birlikte yeniden sorgulamamıza sebep oldu.  Bahsettiğim bu pandemiyi yalnızca küresel bir salgın olarak tanımlamamız mümkün değil. Bu durum karşısında hayatını kaybeden, maddi ve manevi pek çok yıkım yaşayan sayısız insan var. Ateş ne yazık ki düştüğü yeri yakıyor. Kelimenin tam anlamıyla Dünyayı alt üst eden bu salgın karşısında COVID-19 hastalığı nedeniyle bugüne kadar hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, sevdiklerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Salgının kontrol altına alınarak yeniden kayıpların olmaması hepimizin en büyük umudu ve beklentisidir. Devletimizin de tüm kademeleriyle birlikte Covid-19 pandemisini en az hasarla atlatmak için gece gündüz demeden çalıştığına yakından şahit oluyor; gösterdikleri özveriden ötürü onları yürekten kutluyoruz. Yaşanmakta olan küresel salgın nedeniyle birçok sektörde olduğu gibi; kulübümüz ve bağlı olduğu şirketlerimizde faaliyetler durmuş ve önemli ölçüde azalmıştır. Bu noktada Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı İŞKUR tarafından çalışılmayan dönem için “Kısa Çalışma Ödeneği” adıyla gelir desteği sağlanmıştır. Kısa Çalışma Ödeneği başvurularımızı hızlı bir şekilde işleme alan ve sonuçlandıran, başta Kadıköy olmak üzere, tüm İŞKUR Hizmet Merkezi yetkili ve çalışanlarına teşekkür ederiz.

Koronavirüs salgınına karşı verilen her mücadelede, devletimizin ve milletimizin her koşulda yanındayız. Aziz milletimiz ve asırlık çınar Fenerbahçe camiasının hiçbir ferdi, insanoğlunun en önemli sınavlarından birini verdiği şu süreçte yalnız değildir. Bu mücadelede, omuz omuza vererek, her zorluğun altından hep birlikte kalkacağımıza inancım tam.

Fenerbahçe Spor Kulübü, kritik mücadele dönemi boyunca, sürecin en başından en sonuna dek hayata geçirdiği tedbirler, uygulamalar ve desteklerle, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olduğunu, devletimize, milletimize ve camiamıza bir kez daha gururla göstermiş ve herkesin takdirini kazanmayı başarmıştır. Salgının en başından beri, işleyişimizin sekteye uğramaması adına, dönüşümlü şekilde işlerinin başında olan, tüm Fenerbahçe ailesi çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

Kulübümüz çatısı altında görev alan her çalışanımız, bizim için oldukça kıymetli, onların ve ailelerinin sağlığını son derece önemlidir. Başkanımızın önderliğinde tüm yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte, bu doğrultuda, onların sağlığı başta olmak üzere maddi ve manevi her açıdan bir kayıp yaşanmaması noktasında da en azami gayreti gösterdiğimizi bilmenizi istiyorum.

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün, asırlık geçmişinden bugüne kadar elde ettiği başarılar, ilke edindiği tüm değerlerin geleceğe en refah bir şekilde taşınması noktasında başkanımızdan, yönetim kurulu arkadaşlarıma kadar tüm yönetim kadrosu olarak bizler her koşulda gece gündüz demeden buradayız. Bu süre zarfında ise önümüze çıkan tüm engelleri, sizlerden aldığımız destek ve sonsuz motivasyonla, bir bir aşmaya gayret gösteriyoruz. Omuz omuza gerçekleştirdiğimiz bu destansı kenetlenmeyle, aşamayacağımız hiçbir zorluk yok.

Hepimizin bildiği üzere; dünyayı etkisi altına alan salgın süreci nedeniyle, devletimizin aldığı tedbirler kapsamında, 65 yaş üstü vatandaşlarımızın sokağa çıkmaması kararlaştırıldı.Başkanımızın önderliğinde, 65 yaş üstü Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyeleri ile futbol, voleybol ve basketbol branşlarımızdaki kombine kart sahiplerimize, bu süreç boyunca küçükte olsa bir nebze destek olmak adına, sponsorlarımızdan Getir firmasıyla beraber, ‘Fenerbahçe Ailesi Destek Kolisi’ adı altında destek kolilerini göndermeye karar verdik. Fenerbahçe Ailesi Destek Kolilerinin yanı sıra, kulüp bünyemizde çalışan 1217 çalışanımıza da bu süreçte ihtiyaç kolisi gönderimi sağlandı. Gönderimler yine sponsorumuz olan Getir firması aracılığıyla çalışanlarımızın evlerine teslim edildi.

Bu değerli organizasyonumuzla ilgili, camiamızdan ve çalışanlarımızdan da oldukça değerli geri dönüşler aldık. Bizlere görüşlerini ileten herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.

İyi ki varsınız, iyi ki Fenerbahçeliyiz!

Futbol A Takımımız, salgın dönemi boyunca, değerli iş ortağımız Getir’in dağıtımını yaptığı ve İstanbul Valiliği tarafından düzenlenen, Vefa kolisi kampanyasına katılarak, ihtiyacı olan vatandaşlarımıza, 33 bin koliyle destek oldular. Futbol A takımı oyuncularımıza da bu anlamlı katkılarından ötürü teşekkür ediyorum.
Bizler Fenerbahçe ailesinin fertleri olarak, yaşadığımız bu süreci en iyi şekilde atlatabilmek adına gerekli olan, en önemli unsurun dayanışma ruhu olduğunu daima vurguladık. Bu doğrultuda, kulübümüzün bulundukları bölgelerdeki temsilcileri olan, derneklerimiz ve taraftar gruplarımızda, kendi imkanları ile çok farklı yardımlaşma ve dayanışma etkinliklerine imza attılar. Kendilerine de Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyelerimiz adına teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum.

Bizi biz yapan değerlerimize sarılıp, bugünleri geride bıraktığımızda, gurur ve onur duyulacak bir fotoğrafın parçası olan her bir kurum ve bireye şükranlarımızı iletiyor, en az kayıpla, en kısa zamanda, bugünlerin sona ermesini temenni ediyoruz.

Büyük Fenerbahçe camiasının, siz değerli üyeleriyle birlikte, online bir şekilde gerçekleştirdiğimiz Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantısı’nda bugün, kulübümüzde yaşanan gelişmeleri çok farklı bir deneyimle sizlere aktaracağız.

Olimpik şubelerimizde, yakın dönemde yaşanan gelişmeleri, branşlarımızda görev alan şube sorumlularımız sizlere aktaracak.

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol takımımızın, Basketbol Takım Menajeri Cenk Renda, bildiğiniz üzere Korona virüs teşhisi ile tedavi altına alındı ve şükürler olsun ki, hastalığı atlatarak aramıza döndü. Hem hastalık sürecini hem de basketbol şubemizdeki gelişmeleri kendisinden dinlemek üzere yine online olarak sizlerin huzuruna davet ediyorum. Şube faaliyet raporumuzu da kendisi sunacak.

Şube sorumlularımızın verdiği bilgilerin ardından Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, sözlerine söyle devam etti:

Branşlarımızda faaliyet gösteren, camiamızın kıvanç duyduğu tüm sporcularımıza ve şube sorumlularımıza sonsuz teşekkürlerimi bir kez daha ifade etmek istiyorum.

‘İyiliği’ içinde barındıran Kulübümüz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Simla Türker Bayazıt'ın öncülüğünde, iş ortağımız olan Birleşmiş Milletler Kadın Birimi ve Tüpraş ile birlikte pek çok adım attı.

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi'nin "Nesiller boyu eşitlik seninle başlar" etkinliğinde, kulübümüzü temsilen yer alan olimpik milli atletimiz Eda Tuğsuz hepimiz için görüşlerini dile getirerek "Kadınlar ve kız çocuklarının desteklenmeye ‘Yerden Göğe Kadar Hakkı Var’ dedi.

Ayrıca Fenerbahçe olarak Birleşmiş Milletler Kadın Biriminin "Nesiller Boyu Eşitlik" temalı kampanyası çerçevesinde "Sporda ve Sporla Kadınların ve Kız Çocuklarının Güçlenmesi" adlı, üyelerimizin, sporcularımızın, yöneticilerimizin ve çok özel konuklarımızın yer aldığı önemli bir etkinliğine ev sahipliği yaptık.
Avustralyalı Jennine Shephard konuğumuz olarak bizlere olimpiyatlara hazırlanırken geçirdiği kazayı, yürüyemez denirken nasıl akrobasi pilotu olduğunu ve kadın olmanın gücünü anlattı.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, eşitlik adına üstlendiğimiz bu önemli sorumlulukla toplumumuzda yarattığımız farkındalık ve spor kulüpleri arasındaki öncülüğümüz, bizler için önemli bir mutluluk.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bundan tam 100 yıl önce “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir” diyerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurdular.

Milli mücadele ruhumuz açısından oldukça önemli bir yeri olan bu özel günde Kulübümüz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yıl dönümünü, çok özel ve anlamlı bir şekilde kutladı. Atatürk’ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi önündeyken çekilmiş fotoğrafının, 95 metre genişliğe, 35 metre yüksekliğe sahip, 520 kg ağırlığındaki pankartı; Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi Maraton Tribünü’ne asıldı. Bu özel ve oldukça anlamlı olan fotoğraf bugüne kadar stadımıza asılan en büyük pankart olarak kayıtlara geçti.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın tüm coşkusu, saat 21.00’da stadımızın hoparlörleriyle eşlik ettiğimiz İstiklal Marşı ile devam etti.

Gerçekleşmiş olan kutlamalar sonunda, taraflı tarafsız çok sayıda teşekkür ve tebrik mesajları aldık. Tüm bu mesajları zahmet edip gönderen herkese teşekkür ediyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm dava arkadaşlarını bir kez daha saygı, rahmet ve özlemle anıyor, bizlere armağan ettiği her şey için sonsuz minnetlerimizi sunuyoruz; nice 23 Nisan’lara diyorum.

1,5 sene önce başlayan İnsan Kaynakları Dönüşüm Programımızın, kısa ve orta vadeli projelerinin neredeyse tamamını başarılı bir şekilde hayata geçirdik. Zorlayıcı şartlar altında olsak bile, birçok önemli ve kritik işin üstesinden geldiğimizi, pek çok katma değer yarattığımızı, birçok çalışanımızın hayatına dokunduğumuzu görmenin mutluluk verici olduğunu söyleyebilirim. Bu hızlı ilerleme, daha fazlasını yapmak için bizi motive ediyor, enerjimizi artırıyor. İnsan sermayesine yatırım yapıyoruz ve bu yatırımın sonuçlarını görmeye başlamak bizleri oldukça mutlu ediyor. 

Fenerbahçe tarihinde ilk defa, çalışanlarımıza tamamlayıcı sağlık sigortası yapılmıştır. Pek çok konuda Türk sporunun yanı sıra kulübümüze de desteklerini esirgemeyen iş ortağımız HDI Sigorta’ya bir kez daha bu konuda verdikleri destek için sonsuz teşekkürlerimizi ifade ediyorum.

Bildiğiniz üzere tüzüğümüzün ilgili Maddesi uyarınca, Genel Kurulumuz; mali, idari ve sportif konuların görüşülüp karara bağlanması amacıyla her yıl Mayıs ayında Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı yapmaktadır.
Ancak COVID-19 pandemisi nedeniyle ülkemizde alınan önlemler kapsamında ve 17 Nisan 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan “Yeni Koronavirüs Salgının Ekonomik ve Sosyal Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun” metninin ilgili maddesi uyarınca dernek genel kurul toplantıları da 31 Temmuz 2020 tarihine kadar ertelenmiş bulunmaktadır. Ertelenen genel kurul toplantılarının ise, ertelemenin sona erdiği tarihten itibaren 30 gün içerisinde yapılması beklenmektedir. İş bu gerekçeler ile 2020 yılı Mayıs ayı içerisinde Kulübümüzün Genel Kurul toplantısı yapamayacağını, erteleme süresi sonrasında Yönetim Kurulumuz tarafından belirlenecek yeni Olağan Genel Kurul tarihlerimizin yine Tüzüğümüzde yer alan çağrı usullerine uyularak bildirileceği hususunu aktarmak isterim.

Fenerbahçe Spor Kulübü üye giriş ücretlerinde, 2020 yılı ilk döneminde artış yapılacağı 1 Ekim 2019 tarihinde başlayan ve 31 Ocak 2020 tarihinde sona eren temsilci üyelikten kongre üyeliğine geçiş kampanyası sürecinde çeşitli platformlarda dile getirilmişti.

Yönetim Kurulumuz üyelik giriş ücreti değişikliğinin 1 Nisan 2020 tarihinden itibaren 15.000 TL olarak uygulanması kararını almıştır. Ancak küresel koronavirüs salgınının ülkemizde de etkisini göstermesi ile yaşadığımız günlerin koşullarını göz önüne alan Yönetim Kurulumuz spor kulübü giriş ücreti değişikliğinin, 1 Temmuz 2020 tarihine ertelenmesine karar vermiştir.

Fenerbahçe Spor Kulübü üye giriş ücretlerinde yapılması kararlaştırılmış olan artış 1 Temmuz 2020 tarihinde yürürlüğe girecektir.

Her sene Haziran başında kullanıma açtığımız, Fenerbahçe Lefter Küçükandonyadis ve Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesislerinde bulunan üye havuzlarımızın açılışını, pandemi sebebiyle, tabii ki şartlar müsait olduğu takdirde, şimdilik Temmuz ayına ertelemek durumda kaldığımızı bildirmek istiyorum. Pandeminin seyirine göre, açılış tarihi netleşince sizleri bilgilendiriyor olacağız.
 
Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı’ndan iletilen tavsiye kararı ve YK Kararımız doğrultusunda, bu sene havuz giriş ücretlerinde herhangi bir artış olmayacak ve geçen seneki fiyatlar geçerli olacaktır.

Pandemi sürecinde, bugüne kadar 395 sporcu, çalışan ve yönetici için test yapılmıştır. Önümüzdeki hafta ise sporcularımız, teknik ve idari çalışanlarımız için 135 test daha yapılacaktır. Sonuç olarak, önümüzdeki hafta itibariyle toplamda 530 test gerçekleşmiş olacak.

Pandemi sürecinde, 20 Mart 2020 tarihinden bu yana, kulübümüzde, futbol branşında 1 futbolcumuz ile 1 sağlık heyeti ve 2 idari çalışanımız olmak üzere 4, basketbol şubemizden 2 basketbolcumuz, 1 teknik ekip çalışanımız ve 2 idari personelimiz olmak üzere 5, boks şubesinden 1 sporcumuz, bir kişide yönetim kurulunda olmak üzere toplamda 11 adet vakaya rastlanmıştır. 

Yönetim Kurulumuzda rastlanan vaka ben olduğum için, bugün sizlere evden hitap etmek durumundayım. PCR testi negatif çıkmasına rağmen, ciğerlerde COVID19 bulgularına rastlandığı için tedbir amaçlı ilaç tedavisine başlandı ve 14 günlük karantina süreci başlatıldı neredeyse 1 haftası da geçti. Allaha şükürler olsun, merak edilecek hiç bir şey yok. Her şey yolunda.

Testleri pozitif çıkan tüm kişiler ile ilgili gerekli önlemler hemen alınmış ve tedavi süreçleri başlatılmıştır.

Pandemi sürecinin başından beri her daim yanımızda olan sağlık sponsorumuz Medikal Park’a sonsuz teşekkürlerimizi iletmek isterim.

Spor camiamız özelinde de hemen her yeni gün yeni bir haber alıyor, üzülüyoruz.Futbolcusu, yöneticisi, teknik ekibinde bu virüse rastlanmış spor ailesinin tüm üyelerine, Beşiktaş Başkanı Sayın Ahmet Nur Çebi’ye geçmiş olsun diyorum, acil şifalar diliyorum. Ayrıca geçtiğimiz günlerde bir operasyon geçirdiğini öğrendiğimiz sayın Mustafa Cengiz’e de geçmiş olsun diyorum.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak; Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu kıymetli toprakların kuruluşunda emeği geçen tüm kahramanlarımıza duyduğumuz minnet ebedidir.
Atatürk’ün, Cumhuriyeti ve onun tüm değerlerini koruma görevini verdiği geleceğimizin mimarları olan gençlerimize bizler de güveniyoruz. Onları spor başta olmak üzere yaşamın tüm alanlarında desteklemeye devam edeceğiz.

Bu vesileyle; gelecek hafta milletçe kutlayacağımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı da şimdiden kutluyorum.

Cumhuriyetimizin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk’ün 3 Mayıs 1918’de kulübümüze yaptığı ziyareti kuruluş günümüz olarak benimseyen kulübümüz tam 113 yıldır sporun her dalında iddiasını ve gelişimini sürdürerek, pek çok şampiyonluklar elde etti, sayısız kupalar kazandı.

Bu başarılarla ülkemizi ve camiamızı gururlandıran, bir spor kulübü olmanın bilinciyle sporun gelişiminde öncü bayrağını hiç kaybetmeyen Kulübümüzün kuruluşunun 113’üncü, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün kulübümüze ziyaretinin 102’nci yıl dönümü kutlu olsun.
 
Asırlık çınar Fenerbahçe Spor Kulübü, kendine yakışan ve rakipleri tarafından gıpta edilen tüm değer ve ilkeleriyle 113 yıldır dimdik ayakta ve büyük camiasının desteğiyle de nesiller boyu ayakta kalmaya devam edecek.

Dün Van’da halka yardım götüren Vefa Sosyal Destek Grubu’nun içerisinde bulunduğu araca düzenlenen saldırıda bir belediye çalışanı ve bir sivilin hayatlarını kaybederek şehit olduklarını öğrendik. Hain saldırıyı kınıyor; şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum.

Sözlerime son verirken; yaşadığımız bu alışılmadık günleri, ailelerimiz ve tüm sevdiklerimizle birlikte, eskisinden daha güçlü bir şekilde en kısa zamanda geride bırakmamızı diliyorum.

Mübarek Ramazan ayının ülkemize ve tüm dünyaya sağlık ve huzur getirmesini, insanlık için iyiliğe ulaşma adına vesile olmasını gönülden arzu ediyorum.
 
Sağlıkla kalın."

Basın Fotoğrafları