KULÜP

Fenerbahçemiz, global fantezi futbol oyunu Sorare’de yer alan ilk Türk kulübü oldu

10 Aralık 2020 Perşembe 13:00

• Fenerbahçemiz, Sorare’a katılıp oyuncu kartlarıyla Sorare global fantezi futbol oyununda yer alan ilk Türk kulübü oldu ve Juventus, Paris Saint-Germain ve Bayern Münih gibi dünya devlerinin arasına katıldı.
 
•  Sorare 100'den fazla futbol kulübüne yeni bir gelir kalemi sağlayan bir pazar oluşturdu ve dijital oyuncu kartı satışında Kasım 2020'de aylık 1.300.000 dolarlık bir ciro elde etti.
 
•  Türk kullanıcılar, günlük 1 saat 15 dakikayla oyuna en çok zaman harcayan kitleler arasında 3. sırada yer alıyor. Beta sürümünün açılmasından bu yana da aylık %26 artış ile kullanıcı sayısı açısından 5. sırada yer aldı.

                                  
Türkiye’nin en büyük ve öncü spor kulübü Fenerbahçe, global fantezi futbol oyunu Sorare’a dahil oldu. İş birliği kapsamında, futbolcularımızın dijital kartları oyunda yer alacak ve oyunu oynayan taraftarlarımız bu kartları alıp satarak takımlarında kullanabilecek. Aralık 2019’da beta sürümü yayınlanan oyun, her ay ortalama %52’lik bir büyüme sağlayarak bugün dünya geneline 55.000 kullanıcıya ulaştı. Oyun içerisinde 80 ülkeye yayılmış 6 milyon dolar değerinde dijital futbolcu kartları bulunuyor. Kulübümüz, dünyada oldukça ilgi gören ve Juventus, Paris Saint-Germain ve Bayern Münih gibi devlerin olduğu Sorare’a dâhil olarak, imza attığı ilklere bir yenisi daha ekledi.
 
Fenerbahçemizin Sorare global fantezi futbol oyununa dahil oluşuyla ilgili konuşan Fenerbahçe Futbol AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Sina Afra, “Sorare ile attığımız bu global adımla Fenerbahçe Spor Kulübü olarak Türkiye’de de yine bir ilke imza attık. Futbolun dünya devlerinin yer aldığı Sorare’da Juventus, Paris Saint-Germain, Bayern Münih gibi kulüplerle birlikte yer alıyoruz. Başkanımız Ali Koç başta olmak üzere yönetim kurulumuzun dijitalin gücünün farkında olan bir bakış açısıyla, Fenerium olarak Türkiye’de yeni bir alanda öncü olduk. Kulübümüzün tüm bileşenleri çağı yakalamaktan ziyade dünyayla aynı hizada koşma hatta öne geçme bilinci ve motivasyonuyla çalışıyor. Dünyanın en önemli kulüplerinin var olduğu platformlarda yer alarak marka bilinirliğimizi artırmak ve yeni gelir kalemleri oluşturarak kulübümüzü daha ileri taşımak amacındayız. Sorare iş birliği de kulübümüzün bu yönde attığı adımlardan biri. Bu adımlar Fenerbahçe’nin yeni dünya dinamikleri çerçevesinde kendisine hem marka değeri hem de mali anlamda katma değer yaratması adına çok önemli ve Kulüp olarak öncü adımlar atmayı sürdüreceğiz. Kulübümüzde forma giyen oyuncuların yüzleriyle birlikte gerçek birer değer olarak global bir oyunda yer alması da oldukça önemli. Fantezi futbol oyunlarına ilgi duyan taraftarlarımızın, dijital kartlarımıza oldukça ilgi göstereceğine inanıyoruz. İş birliğinin başarılı olmasını, kulübümüze güç katmasını temenni ediyorum.” şeklinde görüşlerini paylaştı.

Yapılan lisanslama anlaşmasına dair görüşlerini paylaşan Sorare CEO Nicolas Julia, “Fenerbahçe’nin aramıza katılan ilk Süper Lig ekibi olmasından dolayı çok mutluyuz. Bu zamana kadar Türkiye’de anlaşmalı olduğumuz bir kulüp olmamasına rağmen ülkedeki fantezi futbol oyunlarına olan ilgiye bağlı olarak Türkiye’nin en hızlı büyüyen pazarımız olması bizi oldukça etkilemişti. Fenerbahçeliler, Sorare dijital kartlarla hem oyun içinde hem de gerçek dünyada kulüplerine bağlılıklarını en iyi şekilde gösterebilecekler.” yorumunu yaptı.

Kulübümüzün Sorare’a dâhil olmasıyla, özellikle oyunun popülaritesini artırdığı Asya ve Amerika kıtalarındaki kullanıcılara, keşfedilmemiş seyirci kitlelerine ulaşarak uluslararası marka bilinirliğini artırabileceğini ve Sorare’ın yarattığı bu yeni lisanslama kategorisinin, fantezi futbol lisanslamasıyla kulübümüz için yeni bir gelir kalemi oluşturacağını söyleyen Nicolas Julia, “Covid-19 salgını nedeniyle ortaya çıkan ve futbolun da ciddi şekilde etkilendiği bu yeni durumda, Sorare futbol takımlarına ilgi yaratabilmesi için yeni bir fırsat sunuyor ve futbol kulüplerinin gelir kalemlerini çeşitlendirmesini sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Sorare CEO’su kısa bir sürede dünya genelinde önemli bir kullanıcı sayısına ulaşan oyunla ilgili “Milenyum kuşağı, kendilerini de çok yakalayamayan ve angaje olmamış uzun spor yayın formatlarıyla arasındaki mesafeyi giderek artırıyor. Seyirci ilgisinin en önemli gelir temeli olduğu böyle bir ekonomide, oyunlar futbol markalarının bu genç kitleye ulaşabilmeleri için yeni bir yol sunuyor.” diyerek sözlerini tamamladı.

Kulübümüzün lisanslı olarak oyuna dahil olmasıyla birlikte dünyanın dört bir yanında sarı-lacivertli renklere gönül verenler, favori futbolcu kartlarını fantezi takımlarında kullanabilecek.
 
On yıllardır koleksiyonerlerin topladığı, takas ettiği ya da sattığı sporcu kartları Sorare ile birlikte dijital dünyaya taşınıyor. Global fantezi futbol oyunu, ortak tutkuları spor olan insanları izolasyon günlerinden bir araya getiriyor. Oyunun teknik direktörleri ise dijital oyuncu kartlarını ise bir zamanlar sporcu kartları için olduğu gibi statü, farklı olma, kendini tanımlama ve aidiyet gibi nedenlerden dolayı satın alıyor. Kart görünümünün nostaljiye bir selam olduğu Sorare oyunu aslında kullanıcılara futbolcuya bir yatırım yapma imkânı veriyor. Dijital kartların futbolcunun gerçek hayatta gösterdiği performansa göre puan kazandığı oyunda PSG’li futbolcu Kylian Mbappe’nin en nadir bulunan kartı geçen hafta 65 bin dolara alıcı buldu.
 
Sorare’ın oluşturduğu dijital piyasada, oyuncular sınırlı sayıdaki dijital futbolcu kartlarını alıp satabiliyor. Dijital kartlar, futbolcuların gerçek hayatta maçlarda gösterdiği performansa göre puan kazanıyor. Etherium blockhain bazlı bu oyunda, futbolcu kartları da birer blockchain kart olarak dijital varlık niteliğini taşıyor. Kartların blockchain içerisinde bir dijital varlık olması da oyunculara güven ve özgür hareket alanı sağlıyor.
 
Avrupa’dan, Amerika Birleşik Devletleri’nden ve Asya’dan 100’den fazla futbol kulübü Sorare ile iş birliğine gitti ve futbol tutkunlarının takımlarında kullanabileceği lisanslı dijital kartlar oluşturdu. Sorare’daki tüm lisanslı kulüpleri buradan görebilirsiniz.
                       
SORARE HAKKINDA  
Sorare, kullanıcıların resmi dijital futbolcu kartlarını alıp satabildiği ya da takas edebildiği bir global fantezi futbol oyunudur. Spor tutkunu insanları bir araya getirecek bir dünya kurmayı görev edinmiştir. Aralık 2019’da çıkan beta sürümünden beri 55.000’den fazla kullanıcıya ve Kasım 2020 itibariyle 1.3 milyon dolarlık hacme ulaşmıştır. Paris merkezli Sorare e.ventures, Partech, Seedcamp ve ConsenSys gibi Tier 1 VC'ler (Girişim sermayeleri) tarafından finanse edilmektedir.

Website - Linkedin - Twitter - Discord