KULÜP

Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan’ın açıklamaları

24 Ekim 2020 Cumartesi 12:08

Koronavirüs salgını nedeniyle online gerçekleştirilen Ekim Ayı Yüksek Divan Kurulu (YDK) Olağan Toplantısı’nda Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunu okuyan Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, şunları söyledi:

"Sayın Yüksek Divan Kurulu Başkanım, Sayın Başkanım, saygıdeğer Yönetim Kurulu Üyeleri, ekranları başında bizleri takip eden saygıdeğer Yüksek Divan Kurulu üyelerimiz, üyelerimiz ve taraftarlarımız hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.
 
Pandemi boyutuna ulaşıp tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sebebiyle, dünya tarihinde eşine çok sıklıkla rastlanmayan bir karantina süreci yaşadık. Karantina sürecindeki ve normalleşme sürecinin ikinci ayına denk gelen, Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantılarımızı ertelememek ve sizlerin fikirlerini dinleyebilmek için, toplantılarımızı online bir şekilde gerçekleştirdik.
 
Ülke olarak, haziran ayının başından beri normalleşme sürecinde olsak da, hem siz kıymetli üyelerimizin hem de çalışma arkadaşlarımızın sağlığını riske atmamak adına bugünkü Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantımızı da, mayıs ve temmuz aylarında olduğu gibi yine online bir şekilde yapma kararı aldık. Her ne kadar normalleşme sürecinde olsak bile, söz konusu sağlık olduğunda elimizden gelen her türlü önlemi almak durumunda olduğumuzu, bir kez daha vurgulamak isterim.

En büyük dileğimiz, bir sonraki toplantımızda, fiziki olarak bir araya gelip, sizlerle hasret giderebilmektir. İnşallah artık bu zor günler geride kalır ve yeniden bir araya gelme fırsatını yakalarız.

Mayıs ayındaki toplantımızda, plaket almaya hak kazanan üyelerimizin, plaket takdimini bir sonraki Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantısı’nda gerçekleştireceğimizi, umut ederek belirtmiştim. Bu toplantımızı da online olarak gerçekleştiriyor olmamız sebebiyle, mayıs ve temmuz aylarındaki toplantılara ek olarak, bugünkü toplantıda plaket almaya hak kazanan üyelerimize, plaketlerinin yüz yüze gerçekleşecek ilk toplantıda takdim edileceğini ifade etmek isterim.

Sportif faaliyetlerimiz ile ilgili bilgilerle faaliyetlerimize başlamak istiyorum.

Tüm branşlarımızda yeni sezona başladığımız bir dönemdeyiz. Yeni sezonumuzun, tüm sporcularımıza hayırlı olmasını diliyor, tüm branşlarımızda sakatlık yaşanmadan başarılı bir sezon temenni ediyorum.
Yönetim Kurulu olarak, sporcularımızın, Şanlı Fenerbahçe armasının olduğu her alanda, kulübümüzü en iyi şekilde temsil edecek mücadeleyi ve davranışları göstereceklerine yürekten inanıyoruz.
 
Futbolda, hepinizin de bildiği gibi, 2020-2021 sezonu hazırlıklarına çok zor şartlar altında başladık. 4 Ağustos 2020’de, transfer sezonunun başlamasıyla birlikte, Türkiye Futbol Federasyonu, takımlara verilen harcama limitlerini internet sitesinden duyurdu.
 
Fenerbahçe’miz için, 154 milyon 411 bin 381 TL olarak belirlenen limit, %15 pay ile 177 milyon TL seviyelerinde oluyor ve futbolun gerçeklerini asla yansıtmıyordu. Mevcut kadromuzun harcamalarını bile karşılayamayacak olan limitimizi, finansal adımlarımızı atarak artırdık. Bu konuda önemli bir vurguyu yapmayı da çok gerekli buluyorum.
 
Limitimiz, tamamen Harcama limitleri ve lisans kurulunun regülasyonlarına uygun olarak artırılmıştır. Kulübümüz, bankalarla yaptığı anlaşmalar çerçevesinde, bu yıl içerisinde ödenmesi gereken 561 Milyon TL’lik ana para ödemesini, Ekim 2021’e ötelemiş ve oyuncu satışından 23 Milyon euroluk gelir elde etmiştir.
 
Bununla birlikte, yapılan yeni sözleşmelerde ödenecek olan garanti ücretler düşürülerek, performansa dayalı ücretlendirme yöntemi benimsenmiştir. Bu finansal hamleler, maliyetlerimizi düşürüp, limitimizi arttırarak, yeni transferlerimizin tesciline olanak sağlamıştır.
 
Bu süreci, 6 Ekim 2020’de yaptığımız KAP açıklamasında şeffaf haliyle belirttik.
 
Açıklamamızda, 23,1 milyon euro transfer geliri; 14,6 milyon euro transfer harcaması, toplamda 8,5 milyon euro transfer karı ile kapattığımızı görebilirsiniz.
 
 “Sevgi limit tanımaz” diyerek başladığımız transfer sezonumuzu 18 yeni oyuncu takımımıza katarak, 10’u kiralık olmak üzere 25 oyuncumuzu da takımımızdan göndererek tamamladık.
 
Şu durumda, teknik kadromuz dâhil tüm futbol takımı ve Fenerium personelimizin de içinde olduğu, 2020-2021 sezon sonu bütçemiz vergiler dâhil sezon sonu için 56 milyon euro şeklinde hesaplanmıştır.
 
Bankalar Birliği ile olan borç yapılandırmasına dair görüşmeler de sürmektedir, yakın zamanda olumlu bir sonuca varılacağı beklentisindeyiz.

Yarınki Trabzonspor karşılaşması öncesi, takımımız, ligin ilk 5 maçında 11 puan toplamayı başardı ve lige iyi bir giriş yaptı.
 
Temennimiz, sezonun başladığı gibi devam edip, günün sonunda şampiyonluk kupasını müzemize getirmeyi başarmaktır.
 
Geçtiğimiz günlerler Uluslararası Yüzme Ligi’nde 50m kurbağalamada Türkiye rekoru kırarak birinci olan sporcumuz Emre Sakçı da gururumuz oldu. Kendisini yürekten tebrik ediyorum.
 
Şubelerden sorumlu çalışma arkadaşlarımız, şimdi sizlere şubelerine ilişkin faaliyet raporlarını sunacaktır. Yapılan açıklamaların ardından sözlerine devam eden Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan şunları söyledi:
 
HUKUKSAL KONULAR
 
Kulübümüzde, ekonomik, finansal ve hukuki alanlar başta olmak üzere, birçok konuda devam eden süreçlerimiz mevcut. Zaman zaman bu süreçlerde önemli gelişmeler oluyor. Şimdi sizlere hukuksal konularla ilgili bilgiler vermek isterim.
 
Hukuk mücadelemizin sürdüğü en önemli konu şüphesiz 3 Temmuz’dur. Camiamız, tek yumruk olarak çok uzun süredir haklı mücadelesini, bir adım bile geri atmadan sürdürmektedir. Güneşin balçıkla sıvanamadığı gibi, atılan çamurlar da adalete yakılan ‘Fener’i söndürememiştir.
 
6 Kasım 2020’de, Çağlayan Adliyesi’nde, 3 Temmuz davasının duruşması görülecek. 9-20 Kasım 2020 tarihleri arasında da, Silivri’de Kumpas Davası görüşmeleri yapılacak. Bu süreçlerin de en kısa sürede karara bağlanması ve haklılığımızın yargı nezdinde bir kez daha onanmasını bekliyoruz.
 
Hukuksal alanda ikinci konumuz Max Kruse konusudur. Bildiğiniz üzere, 18 Haziran 2020’de, futbol takımımızın oyuncularından Max Kruse, alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle, sözleşmesini tek taraflı feshederek, kulübümüzden ayrılmıştı. Biz de, oyuncumuz Max Kruse’nin FIFA’ya açtığı davaya hem savunmamızı verdik, hem de kendisine karşı bir dava açtık. Bu dava da, kulübümüzün haklarını sonuna kadar savunacağız. Kulübümüz, hukuk departmanımız başta Sayın Fethi Pekin ve Sayın Alper Pirşen önderliğinde, uluslararası alanda, birçok davada önemli başarılar elde etmiş spor hukukçuları ile süreci yürütüyor.
 
Dışarıda süren hukuki süreçlerimize ek olarak, kulübümüzün içinde de hukuki çalışmalarımız devam etmektedir. Bu çalışma alanlarından bir ise, kulübümüzün tüzüğü ile ilgilidir. Kulübümüzün tüzüğünün yenilenmesi, günümüz şartlarına daha uygun ve işler hale getirilmesine ilişkin, kasım ayından itibaren, kongre üyelerimiz ile bir araya geleceğimiz toplantılar organize etmeyi planlıyoruz. Bu toplantılarda yapılacak istişareler doğrultusunda, tüzük çalışmamızı tamamlayıp, üyelerimizin onayına sunmak istiyoruz.
 
DİGİTAL MEDYA
 
Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, çağın gerekliliklerine ayak uyduracak, yenilikçi bir misyonla adımlar atmaya devam ediyoruz. Bu misyonumuz doğrultusunda, digital dönüşüme çok önem veriyor, kulübümüzü bu konuda en ileriye nasıl taşırız duygusuyla hareket ediyoruz.
 
Bu doğrultuda, ekiplerimiz dünya genelinde başarılı işlere imza atarak, bizleri gururlandırıyor.  Kulübümüzün resmi sosyal medya hesaplarına ve youtube kanalımızdaki yeni projemiz olan, Youtube Katıl’a değinmek istiyorum.
 
Önce sosyal medya ekibimiz ile başlayayım.
 
Sosyal medyada, etkileşim bazında çok başarılı bir dönem geçiriyoruz.
 
Yeni transferlerimiz için hazırlanan videolar, twitter da toplamda 25 milyona yakın görüntüleme aldı.
 
Taraftarlarımızın desteğiyle, paylaşımlarımızın etkileşim istatistiklerine baktığımızda, birçok dünya kulübünü geride bıraktığımızı gözlemliyoruz.
 
Örneğin; ağustos ayında paylaşılan içeriklerin etkileşimlerine baktığımızda, dünya genelinde en çok etkileşim alan kulüpler sıralamasında, Barcelona’nın ardından, 8.4 milyon etkileşim rakamı ile 2. sırada yer aldık. O ay, Şampiyonalar Ligi Şampiyonu olan Bayern Münih’in yanı sıra, Arsenal, Manchester United gibi birçok Avrupa kulübünü geride bıraktık.
 
Eylül ayına baktığımızda da, Barcelona ve Chelsea’nin ardından 8.2 milyon etkileşim rakamı ile twitter da dünya genelinde en çok etkileşim alan spor kulüpleri sıralamasında 3. sırada yer aldık. Sosyal medyada, bu tarz etkileşim rakamları ve sıralamalar ile ülkemizin zirvesinde yer alıyoruz. Öte yandan asıl, dikkat çekmemiz gereken nokta ise, Avrupa başta olmak üzere dünya devleri ile başa baş mücadele halinde yarışıyor olmamız, Fenerbahçemiz’in büyüklüğünü bir kez daha gösteriyor.
 
Sosyal medya hesaplarımızın yanı sıra, Youtube kanalımıza da önemli yatırımlar yaptık. Göreve geldiğimizde 184 bin olan youtube abone sayımız, bugün itibariyle 1,6 milyon abone sayısına ulaşmış durumda.
 
Şubat 2019’da ilk olarak FBTV ve Youtube birbirinden tamamen ayrıştırıldı ve Youtube için ayrı içerikler oluşturmaya başlandı.

Yeni bir platform olarak Youtube’u konumlandırdık ve bu dünyanın gerçeklerine daha uygun içerikler üretmeye başladık. 

Youtube projemiz kapsamında, dijital gelirlerimizi artırmak, ekstra gelir kazandırmak için, yeni bir iş modeli olan “Youtube Katıl” özelliğini aktif ettik. Bu özelliği Türkiye’de aktif eden ilk Spor Kulübü olduk.

Youtube Katıl özelliği için, doğru fiyatlandırma stratejisi planlayarak paketler oluşturduk ve hem bu paketlere üye olanlara, hem de paketlere üye olmayan abonelere özel, aktif bir şekilde çalışarak, içerikler üretmeye devam ettik.

4 hazırlık maçımızı izleme imkanının yanı sıra, bazı transferlerimizi, ilk kez youtube katıl üyesi abonelerimize duyurduk.

Youtube Katıl’da 3 ayda yaklaşık 100.000 adet üye elde ederek dünyada rekor kırdık ve Youtube tarafından örnek gösterilen ilk Spor Kulübü olduk.
 
Taraftarlarımıza, bizlere bu ortamlarda da verdikleri destekler için sonsuz teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum.
 
Çalışma yaptığımız bir diğer konu ise, elektronik genel kurul. Elektronik genel kurul gerçekleştirme arzumuzu yerine getirebilirsek, bu konuda çok önemli bir değişim süreci başlatmış olacağız.
 
Böylelikle daha katılımcı, daha demokratik seçimler yapma ihtimalimiz bulunuyor ki, bu hemen hemen hepimizin çok arzu edeceği bir konudur diye düşünüyorum.
 
Online olarak yaptığımız yatırımlarından birisi de, online üyelik sistemini hayata geçirmek oldu. Üye İlişkileri departmanımızda gerçekleşen bu yenilikle birlikte, taraftarlarımız artık internet üzerinden üyelik başvurularını kolayca yapabilecek ve üyelik süreçlerini tamamlayarak kongre üyesi olabileceklerdir.
 
Gerçekleştirdiğimiz bu yenilikle, kulübümüzün üye sayısını daha hızlı bir biçimde artırabileceğimize, inanıyoruz.
 
Fenerbahçemizin ülkemizdeki ve dünyanın her yerindeki taraftarlarıyla da fikir alışverişi yapmayı ve bağlarımızı tazelemeyi de ihmal etmedik. Bu yılki Yurt Dışı Dernekler Toplantımız, 28 Mart 2020’de Prag’da gerçekleşmek üzere organize edilmişti. Hepimizin malumu salgın sürecinden dolayı, toplantı ertelenmek zorunda kaldı.
 
Dünyanın çeşitli yerlerinde Fenerbahçe sevdasını yaşatan renktaşlarımızla, yüz yüze gelememenin burukluğunu yaşıyorduk. Güçlendirdiğimiz teknolojik altyapımızın sağladığı imkanlarla 25 Eylül’de yurtdışı dernekler toplantımızı online olarak gerçekleştirdik. Yurt dışı derneklerimiz ile fikir alışverişinde bulunduk.
 
Pek tabii bu küresel salgın, birçok sektörde olduğu gibi; kulübümüz ve bağlı şirketlerimizde, faaliyetlerimizin azalmasına, stadyumlarda ve salonlarda, en büyük destekçimiz taraftarlarımızla ayrı düşmemize, doğal olarak da gelir kaybı yaşamamıza sebep olmuştur. Salgının ülkemizdeki seyrinden dolayı, kulüp çalışanlarımız, dönüşümlü olarak ofislerde çalışmayı sürdürmektedir. Devletimizin aldığı kararlar doğrultusunda işe dönüş tarihini birkaç defa ertelemek zorunda kaldık. Kulüp çalışanlarımız, üzerlerindeki sorumluluğun farkında olarak, nerede olduklarından bağımsız bir şekilde çalışmalarını aksatmadan, yapabilecekleri en iyi şekilde sürdürüyor. Kendilerine, gösterdikleri iş disiplini için teşekkür ederim.
 
Kulübümüzün yan tarafında olan, Kenan Evren Lisesi’nin arazisi içinde bazı bilgileri sizinle paylaşmak istiyorum. 14.10.2020, tarihi itibariyle arazinin 30 yıllık İrtifak Hakkı alınmıştır. İfraz, tevhit, terk, proje hazırlıkları gibi çalışmalar için, 1 yıl süreli ön izin sözleşmesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile imzalanmıştır. Bu işlemlerin tamamlanması ile Tapuda Resmi senet düzenlenecektir.
 
Bunun yanı sıra, bir başka gelişmede Topuk Yaylası tesislerimizde gerçekleşmiştir. Serkan Acar Topuk Yaylası Tesisleri’nin bulunduğu parselin plan tadilatı yapılmıştır. Onaylı İmar planı, Spor ve Konaklama Tesis Alanı iken, 19.08.2020 tarihinde onaylanan plan değişikliği ile Otel’e dönüştürülmüş, bu suretle tesise artı değer kazandırılmış hem de ilave yatırım imkanı sağlanmıştır.
 
Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, Fikirtepe tesislerimizin bulunduğu arazinin  kulübümüze 10 yıllık tahsisi yapılmıştır.
 
2020/21 SEZONU SPONSORLUKLAR
 
Pandeminin etkilerinin ciddi şekilde hissedildiği bir dönemde olmamıza rağmen,  Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, reklam ve sponsorluk bütçemizi, geçtiğimiz sezona göre arttırabilme başarısını gösterdik. Pandeminin spor sponsorluklarına etkisinin araştırıldığı çalışmalarda, spor endüstrisinin ortalama %40 civarında daralması beklenirken, kulübümüzün sponsorluk gelirini artırmış olmasını çok önemsiyoruz.
 
2020/21 sezonunda Acıbadem, Pürsu, Naturelgaz, farklı bir mecra ile Nesine ve Terrazzo aramıza katılan yeni sponsorlarımız oldu.
 
Nesine ile Futbol A Takımımızın konç sponsorluğu, Pürsu ile kulübümüzün tüm su ihtiyaçlarının tedariği, Naturelgaz ile Fenerbahçe Beko Basketbol Takımımızın Forma Sırt Sponorluğu, Terrazzo ile de Fenerbahçe Kadın Voleybol 1. Lig takımımızın forma göğüs sponsorluğu anlaşmalarını imzaladık.
 
Yine bu dönemde, Acıbadem 2020/21 sezonundan başlayarak tüm şubelerimizin sağlık hizmet tedarikçisi oldu.
 
Futbol Şubemiz özelinde, Avis, Ülker, Tüpraş ve Aygaz ile mevcut sponsorluk sözleşmelerimizi yeniledik.
 
Altyapı takımlarımızın göğüs sponsorluğu için HDI Sigorta ile tekrar anlaşma sağladık.
 
Erkek Basketbol Şubemiz özelinde Beko ve QNB Finansbank ile devam eden sponsorluklarımıza ilave olarak Naturelgaz ile anlaşma sağladık.
 
Kadın Basketbol şubemizin isim sponsoru Öznur Kablo ile 2020/21 sezonu özelinde anlaşmamızı yeniledik.
 
Erkek Voleybol şubemizin isim sponsoru HDI Sigorta ile 2020/21 sezonunda da birlikte olduğumuzu ifade etmekten büyük mutluluk duyuyoruz.
 
Kadın Voleybol Takımımızın isim sponsoru Opet ve forma sırt sponsoru Corendon Airlines ile 2020/21 sezonunda sözleşmelerimizi yeniledik.
 
Voleybol Şubelerimizin malzeme tedarikçisi Bilcee ile mevcut sözleşmemizi 2020/21 sezonunda da yeniledik.
 
Kıyafet sponsorumuz Damat ile 2020/21 sezonunda da birlikteyiz.
 
Getir ile Zaman Sponsorluğu sözleşmemizi 2020/21 sezonunda da devam ettiriyoruz.
 
Gürsel Turizm ile geçtiğimiz perşembe günü Samandıra Can Bartu tesislerimizde, yeni otobüsümüzün teslim törenini gerçekleştirdik. Taraftarlarımızın oylarıyla belirlenen tasarımıyla, yeni otobüsümüzü kendilerinden teslim aldık. Uzun yıllardır kulübümüzün taşıma sponsoru olan Gürsel Turizm ile 2020/21 sezonunda, futbol ve voleybolla birlikte basketbol şubemizin karayolu ulaşım sponsorluğunu için de anlaştık.
 
Tüm sponsorlarımıza vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyor, mevcut işbirliklerimizin uzun yıllar boyu devam etmesini temenni ediyoruz.
 
TESİSLER HAKKINDA
 
Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisimizin, üyelerimizin kullanımına açılması ile ilgili Değerli üyelerimizden gelen soruları toplu olarak cevaplamak istiyorum.
 
Öncelikle belirtmek isterim ki, bizim için en önemli husus; sporcu, üye ve çalışanlarımızın sağlığıdır.
 
Sorularınızda atıfta bulunduğunuz tüzüğümüzün 3. maddesi, tesislerin üyelere kullandırılmasını belirttiği gibi, aynı zamanda üyelerimizin beden ve ruh sağlığını gözetme sorumluluğunu da bizlere veriyor.
 
Geride bıraktığımız dönemde, Dereağzı Tesisimiz içinde yer alan lokalin, sizlere daha yakışır bir hale getirilmesi için bir çalışma başlattık. Ancak gerekli projelendirme çalışmalarına daha fazla zaman gerektiğinden, bu sürede sizleri tesisten mahrum etmemek adına tekrar kullanıma açtık.
 
Geçen zaman içerisinde, hiç kimsenin beklemediği bir şekilde, tüm dünyada etkisini gösteren pandemi sebebiyle ise, 17 Mart 2020 tarihindeki ilk duyurumuzla tesisimizi kullanıma kapattık.
 
4 Haziran 2020 tarihindeki ikinci duyurumuzda, kamu yönetimi tarafından da ifade edildiği üzere “kontrollü normalleşme” süreci çerçevesinde, Fenerbahçe Burnu’nda yer alan Eğlence Dinlence Salonumuzu diğer adı ile Oyun Salonumuzu gerekli önlemleri alarak temmuz ayı içerisinde açacağımızı duyurduk.
 
Lakin, akabinde İçişleri Bakanlığının 30.05.2020 tarih ve 5856 sayılı genelgesine atfen, kağıt oyunları, okey, tavla gibi doğrudan temasa neden olacak, bulaş riskini artıracak aktivitelere ev sahipliği yapacağı gerekçesiyle, 2 Temmuz 2020 tarihinde, Oyun Salonumuzu kullanıma açamayacağımızı, üye havuzlarımızı ise 10 Temmuz 2020 tarihinde açacağımızı duyurduk.
 
Havuzumuz, 10 Temmuz ile 30 Eylül 2020 tarihleri arasında pandemi kuralları çerçevesinde, çok daraltılmış bir kapasiteyle hizmet verdi.
 
İlki 2 Haziran 2020 de yapılan ve ilgili tüm yöneticilerimizin geniş katılımıyla aylık Dereağzı Normalleşme Toplantıları ile süreci takip ediyoruz. Amacımız normalleşme yolculuğunda riskleri önceden görmek ve sürdürülebilir önlemleri hayata geçirmek, siz değerli üyelerimizin sağlığını riske atmamaktır.
 
Dereağzı’nda sportif faaliyetler bazında ise pandemi dolayısıyla durdurulan faaliyetlerimiz, temmuz ayı başından itibaren başlamıştır. Spor branşlarının ve lig müsabakalarının artması ile birlikte, vaka görülme sıklığı da artmış durumdadır. Bu durum, sporcu ve teknik kadroların gerek sportif müsabakalardaki gerekse de özel hayatlarındaki temaslarından kaynaklanmaktadır. Tesis içindeki teması mümkün olduğunca azaltmak gayreti ile sporcu, çalışan ve teknik kadrolarımızı bir araya getirecek aktiviteleri de engelliyoruz. Bu amaçla yemekhanemizi kısıtlı kapasite ile kullanıyor, yemeklerimizi yemekhane dışında da tüketebileceğimiz, lunch box’lar ile servis ediyoruz.
 
Bu kritik dönemde tesisimize veli ve üye girişi de ne yazık ki söz konusu olamıyor. Pandeminin en önemli korunma unsurlarından birinin mesafe olduğu bilinci ile kalabalığın artmasının bulaş riskini artıracağını biliyor ve bu risk unsurundan uzak durmak için gereken tüm önlemleri alıyoruz.
 
 Amacımız bu sıkıntılı günleri, sporcu, üye, çalışan, öğrenci ailemizin tüm üyeleriyle birlikte sağlıkla atlatmak. Güzel günlerin tekrar geleceğini biliyoruz, hep birlikte olacağımız o günleri özlemle bekliyoruz. Bu zor günlerde göstermiş olduğunuz sabır, anlayış ve özveri için teşekkür ediyoruz.
 
Bizler, sizlerin gösterdiği iradeyle, şanlı Fenerbahçemiz’in yönetim kuruluna layık görüldük. Biz de bu teveccühün farkında olarak, kıymetlimize yakışır bir şekilde hizmet etmek ve armamızı en yükseğe taşımak için, Fenerbahçelilik değerlerini ilke edinerek çalışmaktayız. Bu yolda sizlerin birikimi, hayat tecrübeleri, bize sunulan en zengin kütüphanedir.
 
Sözlerime son verirken, önümüzdeki hafta kutlayacağımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı yürekten kutluyorum. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, geçmişten günümüze bu toprakların bütünlüğü için hayatını kaybetmiş tüm şehitlerimizi de, bu vesile ile bir kez daha saygıyla anıyorum.
 
Bir dahaki toplantıda, her zaman olduğu gibi, yüz yüze bir araya gelmeyi umut ettiğimi bir kez daha yineleyip, güzel günlerde buluşmak dileğiyle sözlerimi sonlandırıyorum.


Basın Fotoğrafları