KULÜP

YDK Başkanımız Uğur Dündar’ın Kulübümüzün Olağan Mali Genel Kurul Toplantısında yaptığı konuşma

17 Haziran 2023 Cumartesi 11:53

Kulübümüzün 2022 yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı’nda Genel Kurul Başkanlık Divanı’na oy birliğiyle seçilen Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Uğur Dündar’ın yaptığı konuşma aşağıdaki gibidir:
 
“Fenerbahçe’nin çok saygıdeğer Kongre Üyeleri, Sayın Başkanım, Sayın Yönetim Kurulu Üyeleri, çok değerli hazirun hepinizi Başkanlık Divanı adına sevgi ve saygıyla selamlıyorum.
 
Fenerbahçemiz, sözcüklerle anlatılamayacak bir öyküye sahip. Dün akşam başkanlarımızdan biriyle ilgili çok çarpıcı bir öykü buldum, onu sizlerle paylaşmak istiyorum. Başkanımız Emirzade Arif, 1893 yılında dünyaya geliyor, 1919 yılında 26 yaşındayken şehit düşüyor. Fenerbahçe’de yıllarca oynuyor ve bir ara Fenerbahçemize başkanlık da yapıyor. Kendisi mühendis, subay ve yüzbaşı rütbesindeyken Toros demiryolu hattının inşası sırasında Bor civarında Rum çetecilerin saldırısına uğrayarak şehit düşüyor. Tarih, 19 Kasım 1919. 21 Kasım 1919’da yani şehadetinin iki gün sonrasında Fenerbahçemiz, Anadolu Hisarı İdmanyurdu kulübüyle bir karşılaşma yapıyor, sahaya 10 kişi çıkıyorlar ve sahanın kenarında bir sandalye, o da şehit başkan için ayrılıyor. Ve Fenerbahçe o karşılaşmayı da kazanıyor.”


Basın Fotoğrafları