FUTBOL

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal’dan açıklamalar

02 Mart 2024 Cumartesi 21:50

Fenerbahçemizin, ligin 28. haftasında Atakaş Hatayspor deplasmanında 2-0’la galip ayrılmasının ardından Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

İyi hazırlandıklarını ve bir reaksiyon vermeleri gerektiğinin bilinciyle mücadele ettiklerinin altını çizen Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, “Biz bu maça çok çok iyi hazırlandık. Bir reaksiyon vermemiz gerekiyordu. Hem iyi oyun hem de kendimize yakışır bir sonuç olarak yolumuza devam etmek istiyorduk. Bu akşam böyle oldu. 2-0 öne geçtikten sonra ikinci yarıda çok net pozisyonlarımız vardı. Bunları da değerlendirebilirdik. Sonuçta 2-0 kazanmasını bildik. Beklentimin yüksek olduğu bazı oyuncuların bugün beklentilerimize saha içerisine çok iyi cevap verdiğini gördüm. Fred’in oyuna girdikten sonraki coşkusu, enerjisi, Becao’nun 4-4,5 ay sonra takıma girerek ilk 11’de oynaması ki bugün gerçekten iyi bir oyun çıkardı. Sonuç olarak bugün bütün takım, bütün oyuncularım, oynayan ve oynamayan, yedek kulübesindeki bütün oyuncularımızla birlikte biz buraya inanarak geldik. İnanmıştık, maçı kazanmak istiyorduk. Buraya kadar gelen bütün taraftarlarımızı hem ortaya koyduğumuz mücadelemizle hem de elde edilecek galibiyet ve 3 puanla mutlu etmek istiyorduk. Onları da mutlu ettiğimizi düşünüyorum. Bu akşam 3 puan aldığımız için çok mutluyum. Rakip takıma gelince Volkan Demirel benim kardeşim. Hangi şartlar altında burada nasıl bir mücadele verdiğini bizler çok iyi biliyoruz. Volkan Demirel kardeşime, hocamıza, takımına bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum. Yolu açık olsun.” dedi.

Takım içerisindeki sevgi ve saygı ortamına değinen İsmail Kartal, “Bizim takımımızdaki oyuncuların hepsi üst düzey. Onlar benim, onlara karşı nasıl durduğumu, herkese aynı mesafede olduğumu, onları ne kadar çok sevdiğimi biliyorlar. Karşılıklı konuşarak gidiyoruz ve aynı zamanda aramızda çok güzel bir bağ var, güzel bir seviye var, güzel bir saygı var. Şu ana kadar güzel geldik. İnşallah sezon sonuna kadar da en güzel şekilde birbirimize olan güvenimizle ve saygımızla sezonu başarılı bir şekilde oyuncularımla birlikte bitirmek istiyoruz.” diye konuştu.

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, bugün yapılan oyuncu değişikliklerinin önümüzdeki hafta oynanacak UEFA Konferans Ligi Son 16 Turu maçıyla ilişkili olması yönündeki soruya şu şekilde cevap verdi:

Bazı oyuncu değişikliklerini o tarz yaptım. Ama bazı oyuncularımızı da oyunun gidişatına göre, bazılarının oynamaları için, bazı oyuncuları dinlendirmek için, fazla yıpranmamaları için değişiklikleri yaptık. Sonuçta bugün zor bir deplasmandan 3 puan alarak dönüyoruz. Takımım güzel bir reaksiyon verdi. Bu galibiyeti buraya kadar gelen Fenerbahçe’nin muhteşem taraftarlarımıza armağan ediyorum.”