FUTBOL

Fred İstanbul’da

12 Ağustos 2023 Cumartesi 15:51

Kulübümüzün, kendisi ve kulübü Manchester United FC ile prensipte anlaşmaya vardığını duyurduğu Brezilyalı yıldız orta saha oyuncusu Frederico Rodrigues de Paula Santos (Fred), sağlık kontrolünden geçmek ve ileri transfer görüşmeleri için İstanbul’a geldi.
 
İngiltere’den kalkan özel uçakla yaklaşık 4 saatlik yolculuğun ardından Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşan Fred’e ailesinin yanı sıra; Yönetim Kurulu Üyemiz Selahattin Baki ile Sportif Direktörümüz Mario Branco da eşlik etti. Fred’i havalimanında çok sayıda taraftarımız da tezahüratlar eşliğinde coşkuyla karşıladı.
 
Yönetim Kurulu Üyemiz Selahattin Baki: ‘Biz istiyorsak, bizim ihtiyacımız varsa gider, alırız’ demiştik. Nitekim öyle de oldu
 
Burada Fenerbahçe TV’ye süreçle ilgili açıklama yapan Yönetim Kurulu Üyemiz Selahattin Baki, “Tüm camiamıza sevgi ve saygılarımı söyleyerek başlamak istiyorum. Öncelikle Başkanımıza, Fenerbahçe Futbol Şubesine verdiği güçten dolayı çok teşekkür ediyorum. Sevgili Mario Branco ve Okan Özkan’a çok teşekkür ediyorum; İngiltere’de 7/24 uyumadan 2-3 gün geçirildi. Nihayetinde Fenerbahçe camiası, Başkanı ve Yönetimi ortaya bir niyet koymak istedi. Bu niyet refleksi önemliydi bizim için. Fenerbahçe’nin genetiğinde alışık olduğu isimler böyle isimler. İhtiyacımız vardı. Aslında kimseyle çalım savaşına girmek için biz bu işlere girmiyoruz. Ülkemizin, Kulübümüzün paraları bunlar. ‘Biz istiyorsak, bizim ihtiyacımız varsa gider, alırız’ demiştik. Nitekim öyle de oldu. Tüm camiamıza hayırlı olsun. Herkesin bilmesini istediğim bir şey var algıların aksine. Biz taraftarımıza her zaman doğruyu söylüyoruz. Biz, ‘Şu gün masadan kalktık’ diyebiliyorsak bunun aksini ispatlayabilecek hiçbir delil ortada yoktur. Fred’i elden kaçıran bazı rakiplerimiz var… ‘Biz 1 aydır ilgilenmiyoruz’ demiş olsalar da dün bizler İngiltere’deyken kendi gözlerimizle şahidiz. Kulüp bazında 4-5 kere telefon açtırıp, kulüp işi olmayınca –hepimizin eski dostları da var oralarda- kulüp dik durunca bu sefer oyuncuya başka kanallardan ulaşıp aklını çelip bu işi bozmaya çalıştılar. Ben hep söylüyorum; Fenerbahçe’nin masada olduğu yerde bu işleri çevirmek çok zordur. Camiamıza hayırlı olsun. İnşallah bu sene çok güleceğiz. Bir kere daha Başkanımıza ve Futbol Şubesindeki herkese teşekkür ediyorum. Allah utandırmadı.” dedi.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları