FUTBOL

Ziraat Türkiye Kupası Final maçının basın toplantısı yapıldı

10 Haziran 2023 Cumartesi 19:07

Fenerbahçemiz ile Medipol Başakşehir arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası Final maçının basın toplantısı iki takımın teknik direktörü ve kaptanlarının katılımıyla düzenlendi.
 
Maçın oynanacağı İzmir Gürsel Aksel Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısında Teknik Direktörümüz Jorge Jesus ve takım kaptanımız Mert Hakan Yandaş, yarın oynanacak karşılaşmaya ilişkin görüşlerini paylaştılar ve basın mensuplarının sorularını yanıtladılar.
 
TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZ JORGE JESUS: ELİMİZDEN GELENİ YAPIP YARIN Kİ MAÇI KAZANMAK İSTİYORUZ
 
Teknik Direktörümüz Jorge Jesus maçla ilgili, “Türkiye Kupası bence ülkedeki her kulüp ve taraftar için değerli ve önemli bir kupa. Bu ülkenin bu tarz finaller oynamak için çok güzel stadyumları var. Umarım yarın da çok güzel bir maç olur, çok güzel bir atmosfer olur. Umarım takımım kupayı kazanabilmek için iyi bir performans sergiler. Fenerbahçe 8 senedir hiç kupa alamıyor. Bu yüzden hepimiz elimizden geleni yapıp yarın ki maçı kazanmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.
 
Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Teknik Direktörümüz şu açıklamalarda bulundu:
 
TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZ JORGE JESUS: OYUNCULARIM BU MAÇ İÇİN ÇOK HEYECANLI VE MOTİVELER
 
“Uzun süredir kupa kazanamamak tabii ki bir baskı yaratıyordur. Özellikle Medipol Başakşehir’le kıyasladığımız zaman bizim üzerimizde baskı yaratıyordur ama bizim sorumluluklarımız da bu baskının üstesinden gelebilmek. Teknik direktör olarak benim ve oyuncularımın görevi ve sorumluluğu bu baskının üstesinden gelebilmek. Bu durum aslında Fenerbahçe tarihinin dinamiklerinin sonucu. Bunlara hazır olmanız gerekiyor. Sezon içerisinde ilginç ve güzel şeyler başardık ama istediğimiz sonucu ligde alamadık. Yarın kupayı kazanmak istiyoruz. Oyuncularım bu maç için çok heyecanlı ve motiveler. Yarın kupayı kazanma şansımızı gerçeğe çevirmek istiyoruz.
 
TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZ JORGE JESUS: YARIN YAPMAMIZ GEREKEN ŞEY TERİMİZİN SON DAMLASINA KADAR SAVAŞMAK
 
Taraftarlar her takım için çok önemlidir. Takımlarına galip gelebilmek için yardım ederler. Bizim için de taraftarlarımızın desteği çok önemli olacak. Yarın yapmamız gereken şey terimizin son damlasına kadar savaşmak ama taraftarlarımızın desteği bizim için belirleyici olacak. Umarım yarın statta Medipol Başakşehir taraftarından sayıca daha çok taraftarımız olur ve motive etme açısından bize yardımcı olurlar. Geleceğimle ilgili kararımı başkanımıza söyledim, kendisi biliyor. Ama burada konuşmanın doğru olduğunu düşünmüyorum çünkü şu anda bir final öncesindeyiz. Burada önemli konu ben değilim, önemli konu final. Dolayısıyla maçı konuşmamız gerektiğini düşünüyorum. Finaller her zaman çok güzeldir. En azından benim ülkemde maçlardan önce hep kutlama, şenlik havasında geçer. Maça az saat kala odağımızın bu olması gerektiğin düşünüyorum.
 
Bu kupaya çok değer veriyoruz. Hem bu kupaya hem rakibimiz Başakşehir’e çok saygı duyuyoruz. Geride kalan şeyler hakkında konuşmanın bir anlamı yok. Lig bizim için geride kaldı. Ama eğer yarın kupayı kazanırsak kafamdaki fikir değişmeyecek. Türkiye Kupası’nı kazandıktan sonra bu sezonu kesin başarılı olarak değerlendirmem çünkü benim için başarılı sezon demek iki kupayı birden almak demek. Dolayısıyla sadece yarınki kupayı almak kendimi başarılı görmeme yetmez.”
 
MERT HAKAN YANDAŞ: TARAFTARIMIZI BİR NEBZE MUTLU ETMEK İSTİYORUZ

Kaptanımız Mert Hakan Yandaş ise maçla ilgili, “Buraları oynamaya alışkın bir camiayız. İnşallah kazanan taraf biz oluruz, taraftarımızı bir nebze mutlu etmek istiyoruz. Bunun için iyi hazırlandık. İnşallah seyir zevki yüksek, kazananı biz olan bir final oynarız.” değerlendirmesini yaptı.
 
Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mert Hakan Yandaş şöyle konuştu:
 
MERT HAKAN YANDAŞ: FENERBAHÇE BULUNDUĞU HER ORTAMDA KAZANMAK İÇİN OYNAR
 
“Sezona iki kupa hedefiyle başlamıştık. Bizim için lig maalesef hüsranla bitti, bunu yaşamak istemezdik. Saha içinde ve saha dışında son ana kadar mücadelemizi verdik ama maalesef başaramadık. Bu bizde inanılmaz derecede bir üzüntü yarattı. Yarın ki kupa finalinin önemi bizim için sezon başından beri aynı seviyede. Tabii ki kazanmak için çıkacağız. Fenerbahçe bulunduğu her ortamda kazanmak için oynar. Finallere alışık bir camiayız zaten. Kazanıp kendimizi taraftarımız nezdinde affettirmek istiyoruz.
 
MERT HAKAN YANDAŞ: HERKES ÇOK MOTİVE. YARIN KUPA KAZANMAK İSTİYORUZ
 
Bizim için de önemi büyün olan bir maç. Kendimizi affettirmemiz gereken bir durumdayız. Herkes çok motive. Yarın kupa kazanmak istiyoruz. Bizden ziyade camiamızı bir nebze mutlu etmek istiyoruz. Takım içinde de hafta boyunca bunu konuştuk. Lig bizim için kötü bitti ve orada kaldı. Bunun sonuçlarıyla ilgili sezon sonunda yönetimimiz, hocalarımız kararlarını verirler. Bizim camiaya olan bir mutluluk borcumuz var. Bunu da yarın futbolcular olarak başarmak istiyoruz.”

Basın Fotoğrafları