FUTBOL

Yardımcı Antrenörümüz Joao de Deus, Corendon Alanyaspor galibiyetini değerlendirdi

19 Mart 2023 Pazar 21:57

Futbol A Takımımızın Yardımcı Antrenörü Joao de Deus, 3-1'lik Corendon Alanyaspor galibiyetinin ardından açıklamalarda bulundu.
 
Teknik Direktörümüz Jorge Jesus’a karşılaşmanın 68. dakikasında gösterilen kırmızı kart sebebiyle maçın ardından yayıncı kuruluşa röportaj veren Yardımcı Antrenörümüz Joao de Deus, maç değerlendirmesinde, “Bu galibiyet ve sergiledikleri efor için oyuncuların hepsini tebrik ediyorum. Sevilla’ya karşı oynadığımız zorlu maçtan 78 saat sonra bu maçı oynamak kolay değildi. Dolayısıyla oyuncuları göstermiş oldukları mücadeleden dolayı tebrik ediyorum; hem ilk 11’de başlayan hem de oyuna sonrada girenleri. Bu tarz maçlar kolay olmuyor ama biz elimizden gelenin en iyisini yaptık. Sevilla maçında kaleci oyunu yavaşlatıyordu. Bugün de bu tarz hareketler gördük. Biz mağlup durumdayken top toplayıcı çocuklar topu oyuna yavaş soktu. Bu gibi durumlar oldu ama bu durumlar bizi daha güçlü ve birlik yapıyor. Buradan da haklı bir galibiyetle ayrılıyoruz.” dedi.
 
Milli maç arasını en iyi şekilde değerlendireceklerini belirten Joao de Deus, “Yorgun olan, fazla yük binen oyuncuların dinlenmesi açısından bizim için iyi olacak çünkü 3 tane arka arkaya yoğun maç oynadık. Dolayısıyla bu arayı bu şekilde değerlendireceğiz ve daha sonra Beşiktaş maçını konuşmaya başlayacağız.” şeklinde konuştu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendiren Yardımcı Antrenörümüz Joao de Deus, “Bugünkü maçla ilgili ne diyebiliriz ki. İlk yarıda takım maçın içine girmekte birazcık zorlandı. Bu da 78 saat önce yüksek seviyede bir Sevilla maçı oynamamızın sonucuydu. Dolayısıyla maçın başında birazcık zorluk yaşadık ama ikinci yarı takım tamamen farklı bir performans gösterdi. Çok kaliteli, rakibimizden çok çok üstün bir oyun sergiledik ve maçı üç golle kazandık. Takımı tebrik ediyorum. Hak edilmiş bir galibiyetti. Saha dışı olayları değil, maçı konuşmak için buradayım. Maçla ilgili saha içi bir sorunuz varsa cevaplamaktan memnuniyet duyarım” ifadelerini kullandı.