FUTBOL

Futbolcularımız, Corendon Alanyaspor maçı sonrası açıklamalarda bulundu

19 Mart 2023 Pazar 22:00

Deplasmanda Corendon Alanyaspor’u 3-1 yendiğimiz maçın ardından Samet Akaydın, Emre Mor ve Enner Valencia yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Samet Akaydın: Rossi’nin golünde nasıl bir çizgi çektiler; biz anlamadık, anlam veremedik

Başarılı defans oyuncumuz Samet Akaydın, “Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Sahada inanılmaz özveriyle oynadılar. Maça 1-0 geride başladık. Biraz moralmen çöktük ama soyunma odasında maçı kesinlikle kazanmamız gerektiğini konuştuk.  Bırakmadık, mücadelemizi sonuna kadar sürdürdük. Kazandık, mutluyuz. Kazanmamız gereken bir maçtı. 10 günde üçüncü maçımızı oynadık. Yorgunluk belirtileri de takımda vardı. Çok önemli maçtı. Özellikle böyle dönemlerden geçerken kötü oynarken de kazanacağız. Sonuna kadar devam ettireceğiz. Rossi’nin golünde biz gol dedik. Maçtan sonra baktık, biz halen gol olarak biliyoruz ama bakacağız kamuoyunun tartışmalarını izleyeceğiz. Nasıl bir çizgi çizdiler anlamadık. Halen anlam veremedik, gol mü, değil mi diye. İnşallah yanılmışızdır. Bu milli aranın iyi geleceğini düşünüyorum. Daha iyi çalışacağız, üstüne koymaya gideceğiz. Önümüzde Beşiktaş maçı var. Tek hedefimiz o maçı kazanmak. Final havasında bir maç olacak. Taraftarlarımızın desteğiyle o maçı kazanırsak ben güzel şeylerin olacağını düşünüyorum. İnşallah sonuna kadar devam edeceğiz” dedi.

Emre Mor: Bu üç puan çok anlamlı ve değerli

İkinci yarıda oyuna giren ve takımımızın üçüncü golünü atan Emre Mor, “Devre arasında ne konuşulduğunu bilmiyorum. Ben o arada ısınmaya gitmiştim. Hocamızla konuşurken, bana birebirleri oynamamı ve rakibin üstüne gitmemi söyledi. Ben de sahaya girdikten sonra kalitemi takıma yardım etmek için göstermeye çalıştım. Almış olduğumuz neticeden dolayı çok mutluyum. Zor bir maçtı. Bu üç puan çok anlamlı ve değerli. Zor olacağını biliyorduk. Mutluyum bugün en önemli olan üç puanı alabilmekti. Gol pozisyonundan önce bir şutum daha olmuştu. Dışarıya gitmişti, iyi bir şut değildi. Gol olan pozisyonda daha farklı bir stille topa vurdum. Şanslıyım ki, defansa da çarptı. Gol, goldür. Önemli olan bugün 3 puandı. Hem golden dolayı hem de üç puandan dolayı mutluyum. İki gün önce Enner Valencia ile konuştuğumda, ‘artık gol atmayı bırakmalısın çünkü çok fazla gol attın’ dedik. Şaka bir yana o da gollerine devam ediyor. Adeta gol makinesi. Bizim işimizi kolaylaştırıyor. Bugün de iki gol attı. Böylesine iyi bir oyuncuya sahip olmak bizim takımımız açısından güzel” ifadelerini kullandı.

Enner Valencia: Bir oyuncu için hocasının güvenini hissetmek çok önemli

Bugün de iki gol atan ve 25 gole ulaşan oyuncumuz Enner Valencia, “Evet birkaç gün önce Emre ve Ferdi ile aramızda bir diyalog geçmişti. Orada bana ‘Artık yeter gol atmayı bırakmalısın’ diye şaka yapmışlardı. Ben de onlara devam etmem gerekiyor, demiştim. Bu gollerle galibiyet geliyorsa benim için daha iyi oluyor. Biz rakiplerimize bakmıyoruz, kendi maçlarımıza bakıyoruz. Her zaman maç maç ilerliyoruz. Buradaki işimiz Alanya maçını kazanmaktı ve bunu da gerçekleştirdik. Rakipler kazanmış, kaybetmiş, bizim için önemli değil. Biz kendi maçlarımıza odaklanıyoruz. Maçlarımızı kazanıp, özgüvenimizi arttırarak devam etmek istiyoruz. Birkaç hafta önce verdiğim röportajda da şunu belirtmiştim ki, hocamızın güveni bizler için çok önemli. Bir oyuncu için hocasının güvenini hissetmek çok önemli. Hocamız da ilk geldiği günden bu yana hem bana hem de takımdaki diğer oyunculara ne kadar güvendiğini anlatıyor. Ben de ona bu desteği için teşekkür ediyorum. Takım arkadaşlarıma da destekleri için teşekkür ediyorum. Bu sene çok iyi ve güçlü bir takım kurduk. Umarım bu şekilde devam ederiz.” diyerek sözlerini noktaladı.