FUTBOL

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal ve Kaptanımız Edin Dzeko, Süper Kupa maçı öncesi açıklamalarda bulundu

28 Aralık 2023 Perşembe 21:18

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal ve takım kaptanımız Edin Dzeko, yarın akşam Galatasaray ile oynayacağımız 2023 Turkcell Süper Kupa maçı öncesi karşılaşmanın oynanacağı Al-Awwal Park Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal: Oyuncularıma güveniyorum

2023 yılını kupayla tamamlamak istediklerini belirten Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, “Süper Kupa maçına hazırlanmak için az bir zamanımız da olsa rakibimizle ilgili oynadığımız maçtan sonra birkaç gün hem analizlerle hem de taktik antrenmanlarla çalışma fırsatımız oldu. Tek maç olduğu için beraberlikte, uzatma ve penaltılar olacak. Her türlü olasılıkları düşünerek, bu maça en iyi şekilde hazırlandık ve maksimum kadromuzla çıkıp, 2023 yılını iyi bir futbol ve oyunla yarınki maçı kazanarak kupayla kapatmak istiyoruz. Oyuncularıma güveniyorum. Ligde ortaya koyduğumuz yüksek performans ve iyi-güçlü oyunumuzla birlikte bunu yarın rakibimize hissettirebileceğimizi düşünüyorum. İnşallah güzel futbolla, iyi mücadele ile taraftarlarımızı mutlu edip, 2023 yılını kupayla kapatmak istiyoruz.” dedi.

Takım kaptanımız Edin Dzeko: Umuyorum kaptan olarak Fenerbahçe ile ilk kupamı kazanırım

Takım kaptanımız Edin Dzeko ise, “Burada olmak beni ve bizleri iyi hissettiriyor. Galatasaray’a karşı yarın Süper Kupa finali oynayacağız. Takım olarak hazır ve iyi bir durumda olduğumuzu düşünüyorum. Buraya geçen sene Inter ile gelmiştim. Milan’a karşı kupa kazanmıştım. Umuyorum ki yarın burada yine bir kupa kaldırabilirim. İki iyi ve güçlü takımın mücadelesi olacak. Umuyorum, Kadıköy’de gösterdiğimiz oyundan daha iyisini yarın ortaya koyacağız.

Edin Dzeko: Takım olarak maça hazırız

Çok uzun bir kariyere sahibim. Kariyerimde birçok kupa kazandım ve aynı zamanda birçok önemli finali de kaybetmişim. Futbol böyle bir şey. Bu futbolun parçası. Yarın elbette kupayı kazanma şansımız var. Umuyorum kaptan olarak Fenerbahçe ile ilk kupamı kazanırım. Bu benim için gerçekten harika bir his olur. 6 aydır bana göre takım olarak iyi bir oyun ve performans ortaya koyuyoruz. Umuyorum 2023 yılını kupa ile taçlandırır ve öyle tamamlarız. Takım olarak hazırız. Bizi neyin beklediğini, saha içerisinde neler yapmamız gerekenleri biliyoruz. Rakibimiz Galatasaray’a saygı duyuyoruz ve belirtmiş olduğum gibi maça iyi hazırlandık. İyi durumdayız. Takım arkadaşlarım neler yapılması gerektiğini gayet iyi biliyor. Yarın en iyimizi ortaya koyacağız ve umarım kupayı taraftarlarımıza kavuşturacağız.

Edin Dzeko: Bizler için en büyük motivasyon kupa

Bizler için açıkçası en büyük motivasyon Süper Kupa. Bizler de o motivasyonla sahada olacağız. Tek isteğimiz ve arzumuz kupayı kazanabilmek. Icardi ile ilgili soruya gelecek olursam, sahada olan şeyler bana göre sahada kalmalı. İtalya’dan da tanıyorum kendisini. İnsanlar maalesef aramızda problem varmış gibi yansıtmaya çalışıyorlar ama öyle bir şey söz konusu değil. Sahanın içerisinde çok fazla duygu vardır ve bu duygularla hareket edersiniz. Bu duygularla takımınız için mücadele edersiniz. Bu olaylar da futbolun bir parçası. Çünkü her futbolcu kazanmak ister. Biraz önce de ifade ettiğim gibi sahada olan sahada kalır ve arkadaşlığımızda aynı devam eder. Ekstra motivasyona ihtiyacımız yok. Bizler zaten motive ve hazırız. Tek isteğimiz ve arzumuz bu motivasyonla yarın kupayı kaldırmak” diye konuştu.

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal: 9 yıl önce kazanmış olduğum bu kupayı tekrar kazanıp, camiamızı ve taraftarlarımızı mutlu etmek istiyorum

Ardından soruları yanıtlayan Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, “Son oynadığımız maça gelirsek bu bir strateji. Uzun soluklu bir lig maratonu. Kendimize göre planlarımız vardı. Maçı kazanmak için hücum opsiyonları yüksek 11 ile maça başladık. İlk devre tam anlamıyla istediklerimiz olmadı, ikinci yarı takımın daha sertleşmesi ve dinamizm kazanması için oyunu ele almayı planladık. 45. dakikada İsmail ile ilk hamlemi yaptım. 66., 68. dakikada King’i oyuna aldık ve oyun tamamen bizim elimize geçti. Maçı tekrar tekrar izledik. İki tane %100 pozisyonumuz var. Üç tane de %100 gol olacak paslarımız sonuçlanmadı. Sonuçta ilk yarı vasat bir oyun oynadık. Belki de vasatın altında oynadık ama mücadele gücümüz yüksekti. Galatasaray’ın da mücadele gücü yüksekti. Onlar bir iki pozisyon biraz daha duran toplardan üzerimize geldiler ama ikinci yarı çok güzel bir reaksiyon gösterdik. Mücadele ve pozisyon anlamında biz rakibin üzerine gittik. Oyun üstünlüğünü ele aldık, her ne kadar oyun kısır geçse de. Bunlar derbi maçları. Kolay kolay unutulmayacak maçlardır. Her ne kadar kazanmak istiyorsanız da stratejiler önemlidir. Bizim stratejimiz önce kazanmaktı. Kazanamıyorsak da kendi evimizde kaybetmemekti. Sonuçta bu uzun soluklu bir maraton. Kazanmak için maça başladık, ikinci yarı kazanmaya yönelik hamlelerimizi de yaptık. Oyun üstünlüğünü ele aldık ama siz de takdir ederseniz ki 55-60 dakikalardan sonra rakip takımın oyuncuları sürekli yerde yattılar. Oyun hızımızı kestiler. Hakem de birazcık buna yol verdi. Ligde normalde 53-54 dakika oynama ortalaması, 43 dakikaya düştü. Bu bizim sorunumuz değil. Baktığınız zaman sürekli yerde yatan oyunun hızını yavaşlatmaya çalışan Galatasaraylı oyunculardı. Berabere kaldığımız için üzüldük. 3 puan alıp taraftarlarımızı mutlu etmek istiyorduk. Olmadı. Yarınki maça tam kadro ile çıkacağız. Bu maçlar için önceden konsantrasyon ve yüksek motivasyona ihtiyaç yok. Oyuncularımın hepsi motive. Benim fazla bir şey söylememe gerek yok. Zaten gerekeni bu akşam ve yarın söyleyeceğim. Dzeko’nun da söylediği gibi kendimize yakışır bir oyun oynamak istiyoruz. Bugüne kadar nasıl oynadıysak güçlü oyunumuzu herkese gösterebildiysek yarın da bunu Galatasaray’a göstereceğiz. Onlar da iyi takım, iyi mücadele ediyorlar. İnşallah daha iyi motive olup, bu maçı kazanıp; kupayı alarak taraftarlarımızı mutlu etmek istiyoruz.

9 yıl önce Fenerbahçe teknik direktörlüğünde Süper Kupa kazanmışım. O beni çok mutlu etmişti. O sene liderdik, şampiyon olmamız gerekiyordu. Onu da hak ettiğimizi düşünüyorum. Malum olay olunca orada da önümüz kesilmişti. Biliyorsunuz kurşunlanma olayı olmuştu ve bir şekilde şampiyonluğumuz elimizden alınmıştı. Biz vermedik, insanlar bunları unutuyor ama ben unutturmak istemiyorum. Ara ara bunları konuşmak gerekir. Hala da failleri bulunmadı. Suudi Arabistan bizi davet etti. Çok güzel stat ve saha. Çok güzel bir organizasyon var. İnşallah yarın 9 yıl önce kazanmış olduğum bu kupayı tekrar kazanıp, camiamızı ve taraftarlarımızı mutlu etmek istiyorum. Bütün amacım bu.

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal: Çubukluyu giyip sahaya çıkan her oyuncu bizim için değerlidir 

(Galatasaray ile birlikte basın toplantısı düzenlememe kararı) Bu konuya Sayın Başkanımız ve kulüp yönetimimiz karar veriyor. Kulübümüzden böyle bir karar çıktıysa ben buna uymak mecburiyetindeyim ki bunun nedenlerini ve niçinlerini herkes iyi araştırsın. Kulübümüzün kararına uymak durumundayım ve arkasında dururum.

Fred çok iyi ve kariyerli bir oyuncu. Oynadığı zaman bize çok şey katıyor ama tabii ki bizim diğer bütün oyuncularımız da değerli. Fred olmadığı zaman bazı maçlarda zorlandık, doğrudur. Çubukluyu giyip sahaya çıkan her oyuncu bizim için değerlidir.

(Samet Akaydın kadroda yok. Kiralık gönderme gibi bir tasarruf olacak mı?) Öyle bir şey yok. Ben kendisini kadroya almadım.

(6 numarada forma İsmail’in mi olacak? ) Onun daha kararını vermedim. Bu akşam karar vereceğim.

(Kafanızda bu maçı oynadınız mı? Penaltılara kalacağını düşünüyor musunuz?) Çalıştık, dün." diyerek sözlerini noktaladı.


Basın Fotoğrafları