FUTBOL

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal’dan açıklamalar

04 Kasım 2023 Cumartesi 21:54

Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında Trabzonspor ile oynadığımız maçın ardından Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Karşılaşmayı değerlendiren Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, “Maça gerçekten iyi başladık, iyi de hazırlanmıştık. İlk yarıda oyunun hemen başında baskılı oynadık. Her zamanki gibi kendi oyunumuzu oynadık. Tempomuz iyiydi, gayet güzeldi. İlk yarıda bir kere kalemize geldiler, o top da gol oldu. Ama onun haricinde rakip ceza alanında 22 kere topla buluşmuşuz. Baya ciddi bir baskımız vardı. Sonuçta 0-1’le devreye girdik. İkinci yarı hemen oyunun başında beklemediğimiz üst üste yediğimiz iki tane gol biraz bizi şok etti. Daha sonra tekrar oyuna ağırlığımızı koyarak maçın başından sonuna kadar, bütün oyun üstünlüğü bizim elimizde olmasına rağmen 2 gol atabildik, penaltıdan. Normalde birkaç tane daha pozisyonumuz vardı, olmadı. Sonuçta rakip takımın sadece bugün zaman zaman oyunu yavaşlatması, bizi durdurmak için oyunu soğutması, bir de geriden uzun toplarla santrafor üzerinden pozisyon arayışları vardı. Bunu biliyorduk, bunlara da çalışmıştık. Ama bugün dediğim gibi beklemediğimiz anda, beklemediğimiz şok goller yedik. Sonuç olarak bugün kaybettik. Kaybetmemize rağmen son ana kadar ki 10 kişi de kalsak maçı bırakmadık ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Yolumuza devam edeceğiz. Bu akşamki maçtan hep beraber, oyuncularımızla birlikte bir ders çıkartıp tekrar önümüze bakacağız.” dedi.

Eksik oyuncularımızla ilgili soruya İsmail Kartal, şu cevabı verdi:

Şu anda daha çok erken. Adana Demirspor maçına vaktimiz var. Bakacağız. Elimizdeki sağlıklı oyuncularla ilgili en iyisini nasıl yapabiliriz, hangi oyuncularla o maça hazırlanabilir, bakacağız. Çünkü o maçtan önce perşembe günü Ludogorets maçımız var. Öncelikle o maça kadar toparlanmamız lazım. Ondan sonra Adana Demirspor maçına da hep beraber en iyi şekilde hazırlanacağız.

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, sakatlıkları bulunan futbolcularımızın son durumuna dair şunları söyledi:

Şu anda milli arada, belki de Adana Demispor maçına Djiku ve Fred dönebilir. Dönmeseler de milli arada Becao haricinde hemen hemen bütün oyuncularımız takıma dönecekler. Becao biraz daha uzun sürecek.”