FUTBOL

Teknik Direktörümüz Jorge Jesus, Kasımpaşa galibiyetine dair açıklamalarda bulundu

29 Ocak 2023 Pazar 22:21

Teknik Direktörümüz Jorge Jesus, Kasımpaşa’yı 5-1 gibi net bir skorla mağlup ettiğimiz maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

İlk olarak karşılaşmayı değerlendiren Teknik Direktörümüz Jorge Jesus, “Maçtan önce yapmış olduğumuz röportajda belirtmiş olduğum gibi bizim için bugün önemli olan galip gelmekti. Skorun ne olduğunun bir önemi yoktu. Tabii ki 5-1 gibi net bir skor aldığınız zaman bu daha da iyi oluyor. Maç içerisinde iyi olduğumuz anlar vardı, bazı anlarda da çok iyi değildik, istediğimiz kadar iyi değildik ki ilk yarım saat içinde yenik duruma düştük. Ama takım dezorganize olmadı, özgüvenini devam ettirdi ve kısa sürede maçı 2-1’e getirmeyi başardı. Saha içerisindeki dengemiz 2-1’den sonra daha da iyiydi. Taraftarlarımız da takımımız yenik duruma düşmesine rağmen gerilmediler, bizi desteklemeye devam ettiler. Bugün farklı bir galibiyet aldık. Bizim için önemli olan 3 puandı. Şimdi yapmamız gereken perşembe günü Adana’da oynayacağımız maçı düşünmek.” dedi.

Jorge Jesus, Kasımpaşa karşısında bulduğu dört golle yıldızlaşan Enner Valencia’nın kariyerinde ilk defa 4 gol atmasını, “Evet, bugün dört gol attı ama sadece dört gol atmakla da kalmadı ve kariyerinde en çok gole ulaştığı sezonu da elde etmiş oldu ki henüz ligin bitmesine çok uzun bir süre var. Hem dört gol attı hem de şimdiden çok fazla gol sayısına ulaştı.” şeklinde değerlendirdi.

Ligin 22. haftasında deplasmanda Adana Demirspor ile oynayacağımız karşılaşmaya dair soruya ise şu şekilde cevap verdi:
Her maç önemli, her maç üç puan değerinde. Tabii ki bazı rakipler diğerinden daha kuvvetli olabiliyor, Adana Demirspor gibi. Onların çok fazla iyi ve kaliteli oyuncuları var. Her zamanki gibi zor bir maç bekliyorum ama kendi kalitemize ve tecrübemize inanıyoruz. Şimdiden Adana Demirspor maçına hazırlanacağız. Bugünkü maç geride kaldı, yarından itibaren hazırlıklarımıza başlayacağız.

Gollerden sonra verdiği reaksiyonların sorulması üzerine Teknik Direktörümüz Jesus, “İkinci golde sevindim, çünkü güzel bir oyun sonrası geldi. Hızlı bir taç atışından sonra o golü bulduk ve bu sebepten dolayı mutlu oldum. Çünkü takımım o anda akıllı oynadı ve tecrübeli bir düşünceyle oyuna hızlı başladı ve golü bulduk. Ki bizim yediğimiz gol de tam tersiydi; rakibimizin hızlı bir taç atışında bizim biraz odaklanma ve konsantrasyon eksikliğimizden faydalandı. Bizim normalde öyle bir gol yemememiz gerekiyordu ama 2-1 yaptığımız gol de tam tersi, biz akıllı bir şekilde hızlı bir taç atışı sonrası golü bulduk. Neredeyse ben bile aksiyonun içinde yer alacaktım.” diye konuştu.