FUTBOL

Jayden Quinn Oosterwolde: Fenerbahçe’ye şampiyonluk yolunda yardımcı olmak için geldim

31 Ocak 2023 Salı 16:20

Kulübümüzün, Parma Calcio 1913 kulübünden renklerine bağladığı Hollandalı futbolcu Jayden Quinn Oosterwolde, basının karşısına çıktı. Adana Demirspor maçı hazırlıklarının devam ettiği Can Bartu Tesislerimizde akşam saatlerinde yapılacak antrenman öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen yeni transferimiz Jayden Quinn Oosterwolde, önemli açıklamalarda bulundu. İlk sözleri “Türkiye’nin en büyük camiasına, kulübüne geldim.” olan Oosterwolde, taraftarın itici gücüne de değindi.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK CAMİASINA, KULÜBÜNE GELDİM

Fenerbahçe’deki ilk izlenimlerini paylaşan Hollandalı sol bek, “Burada olduğum için çok mutluyum. Türkiye’nin en büyük camiasına, kulübüne geldim. Fenerbahçe’nin büyüklüğünü buraya geldikten sonra da görmüş oldum. Taraftarlar da geliş sürecimde oldukça desteklediler. Taraftarlar bu camia için çok önemli, çok büyük kuvvet. Umuyorum onlar da bizi sezon sonuna kadar desteklemeye devam ederler.” değerlendirmesinde bulundu.

TARAFTARLARA VE BİZLERİ İZLEYENLERE BU TAKIMA NELER VEREBİLECEĞİMİ GÖSTERMEK İSTİYORUM

Fiziksel ve mental açıdan kendini hazır hissettiğini belirten Jayden Quinn Oosterwolde, “Kendimi iki yönden de hazır hissediyorum. İtalya’da oynarken de sürekli süre alıyordum. Dolayısıyla fiziksel ve mental anlamda da hazır olduğumu rahatlıkla söyleyebilirim. Şöyle bir durum söz konusu. Çok daha büyük bir camiaya geldim, burada da baskının olacağı hiç şüphesiz. Fenerbahçe’ye yardımcı olmak için hazırım. Taraftarlara ve bizleri izleyenlere bu takıma neler verebileceğimi göstermek istiyorum. Bunu da yapabileceğimi biliyorum. Zaten ben Fenerbahçe’ye  şampiyonluk yolunda yardımcı olmak için geldim.” dedi.

Hollanda milli takımında oynama hayaliyle ilgili soruyu da yanıtlayan genç oyuncu, “Tabii ki de böyle bir hayalim var. Zaten Hollanda Genç Milli takımının parçasıydım. Sonrasında 20 yaş altında da oynamıştım. Hollanda milli takımının ikinci takımına da gidecektim ama maalesef yaşamış olduğum sakatlıktan dolayı bu gerçekleşmedi. Şu anda büyük bir camiadayım. Umuyorum ki milli takımdan da böyle bir davet alabilirim. Ama bunu yapabilmek için önce sahada iyi bir performans ortaya koymak durumundayım.” diye konuştu.

BURADA İYİ PERFORMANS ORTAYA KOYMAK İSTİYORUM

Teknik Direktörümüz Jorge Jesus’la ilgili sol bek, “Jorge Jesus ile ilgili zaten gelmeden önce çok olumlu şeyler duydum. Kendisi çok iyi bir teknik adam. Ondan çok fazla şey öğreneceğimden hiçbir kuşkum yok. Gelecek hakkındaki düşüncelerim de şunlar; öncelikle kendi yeteneklerimi ve performansımı bu ligde göstermeliyim. Burada iyi performans ortaya koymak istiyorum. Sonrasında da hayalim Premier Lig’e gitmek. Tabii ki de Hollanda milli takımında boy göstermek.” dedi.

FENERBAHÇE’YLE BİRLİKTE ŞAMPİYONLUKLAR, KUPALAR KAZANMAK İSTİYORUM

Yeni transferimiz, Fenerbahçe’yi tercih etme sebeplerini, “Evet, farklı liglerden ve farklı kulüplerden çok fazla ilgi vardı. Ama Fenerbahçe çok büyük bir camia, çok büyük bir kulüp. Ben de kariyerimin bir sonraki aşamasını düşünerek buraya gelmeyi tercih ettim. Biraz önce de söylemiş olduğum gibi benim buradaki tek isteğim, amacım Fenerbahçe’ye faydalı olmak. Bunu yapabilmek için de tabii ki yeteneklerimi sahada ortaya koymak istiyorum. Bunu yapmam gerekiyor. Umuyorum ki benim de katkımla beraber Fenerbahçe’yle birlikte şampiyonluklar, kupalar kazanmak istiyorum. Sonrasında neler olacağını göreceğiz. Şu an itibarıyla önceliğim Fenerbahçe ve Fenerbahçe’ye odaklanmış durumdayım. Umuyorum ki Fenerbahçe ile birçok kupa kaldırırım.” şeklinde sıraladı.

FENERBAHÇE’DE DAHA ÖNCE ÇOK BÜYÜK HOLLANDALI OYUNCULAR OYNAMIŞTI

Oosterwolde, formamızı terletmiş eski oyuncularımız Dirk Kuyt ve Pierre Van Hooijdonk’la fikir alışverişinde bulunup bulunmadığı yönündeki soruyu, “Fenerbahçe’de daha önce çok büyük Hollandalı oyuncular oynamıştı. Ama bu bahsettiğiniz isimlerle herhangi bir kontağım olmadı, onlarla bu konuyla ilgili konuşmadım. Ben, buraya gelmeden önce menajerimle ve ailemle oturup istişarede bulunduk, konuştuk ve Fenerbahçe’ye gelmemin iyi bir adım olacağını düşündük. Dirk Kuyt ve Pierre Van Hooijdonk’la herhangi bir görüşmemle olmadı.” şeklinde cevapladı.

Hollandalı futbolcu, aynı mevkii paylaşacağı Ferdi Kadıoğlu ile ilgiliyse, “Fenerbahçe’ye gelmeden önce Ferdi ile bir konuşmam olmadı ama bildiğim kadarıyla senelerdir burada oynayan bir futbolcu ve burada da gerçek anlamda harika işler çıkardı. Ben de 14 yaşımda sol bek oynamaya başlamıştım ve o zamandan beri de sürekli olarak sol bek oynamaya devam ediyorum.” diye konuştu.

HEM DEFANSİF HEM OFANSİF ANLAMDA İYİ OLDUĞUMU SÖYLEYEBİLİRİM

Oyunun hem defansif hem de ofansif yönünü oynayabildiğini dile getiren Oosterwolde, “Defansif anlamda hızlı ve süratli bir oyuncu olduğumu söyleyebilirim. Aynı şekilde defans yaparken birebir pozisyonlarda da iyi bir oyuncu olduğumu ifade edebilirim. Zaten beni biraz seyretmişseniz ofansif bir oyuncu olduğumu da görmüşsünüzdür. Çünkü saha içerisinde kenarlardan öne çıkmayı da, orta yapmayı da seviyorum. Takımıma asist anlamında da fayda sağlamaya çalışan bir futbolcuyum. Bildiğiniz üzere geçen yıl İtalya’da top koşturuyordum. Orası da defansif yönleriyle bilinen bir ligdir. Dolayısıyla defansif yönlerimi fazlasıyla güçlendirdiğime inanıyorum. Bu nedenle hem defansif hem ofansif anlamda iyi olduğumu söyleyebilirim.” dedi.

BURADA OLMAKTAN DOLAYI ÇOK AMA ÇOK MUTLUYUM

Oosterwolde, Fenerbahçe’ye olan transfer sürecine dairse şöyle konuştu:

Fenerbahçe’den ilk teklifi aldığım zamanı çok hatırlamıyorum ama zannedersem ocak ayı başıydı. İlk bu ilgiyi, teklifi duyduğumda gerçek anlamda şok olmuştum, çok şaşırmıştım. Böyle bir ilgi ve teklifi Fenerbahçe’den beklemiyordum. Ama bunu duyduktan sonra da fazlasıyla mutlu oldum. Sonrasında da buraya geldim. Burada olmaktan dolayı çok ama çok mutluyum.

STADIMIZDAKİ ATMOSFER GERÇEK ANLAMDA ÇOK İYİYDİ VE HEYECANLANDIRICIYDI

Kasımpaşa maçını tribünden takip etmesiyle birlikte Stadımızdaki atmosfer hakkındaki görüşleri sorulan genç futbolcu, “Evet, o maçı statta takip ettim. Fakat trafikten dolayı biraz geç geldik. İstanbul’da çılgınca bir trafik var. Bu nedenle ikinci yarıyı izleyebildik. Atmosfer gerçek anlamda çok iyiydi ve heyecanlandırıcıydı. Ben de bu atmosferde, taraftarların itici güçlerini gösterdiği bu atmosferde oynamak için kendimi hazır hissediyorum. Çok hoş bir ortam vardı. Dikkatimi çeken oyuncular arasında Valencia vardı ki dört de gol attı, harika performans ortaya koydu. Aynı şekilde 10 numaramız Arda Güler de çok iyi bir oyun ortaya koydu ama bana göre bütün takım arkadaşlarım iyiydi, oldukça da faydalı işler yaptılar. Ben de mutluyum. Onlarla oynamak için sabırsızlanıyorum.” şeklinde konuştu.

HER POZİSYONDA OYNAMAYA HAZIRIM

Farklı bölgelerde de oynayan bir oyuncu olan Jayden Quinn Oosterwolde, “Çok fazla pozisyonda oynadım. Burada önemli olan hocamın beni nerede görevlendirdiği. Hocam beni stoper olarak görevlendirmek isterse orada da oynarım. Sol açıkta görevlendirirse o pozisyonda da oynarım. Dolayısıyla her pozisyonda oynamaya hazırım. Tercihim tabii ki sol bek pozisyonu ama yine söylüyorum ben her pozisyonda oynamaya hazırım.” dedi.

Jayden Quinn Oosterwolde, sözlerine şöyle devam etti:
 “Bunlar çok büyük oyuncular. (Roberto Carlos ve Andre Santos)  Benim idol olarak gördüğüm oyuncular ve burada oynadıkları süre boyunca çok iyi işler çıkardılar. Onları idol olarak gördüğümü söyleyebilirim.

BU KULÜBÜN ŞAMPİYONLUĞU NE KADAR ÇOK İSTEDİĞİNİ GÖRÜYORUM VE BİLİYORUM

Şampiyonluk beklentisi üzerine konuşan Oosterwolde, “Taraftarlarımızın beklentisi şampiyonluk. Ben de aynı şekilde şampiyon olmayı çok ama çok istiyorum, her takım arkadaşım gibi. Galatasaray ile şu anda aramızda 4 puanlık fark var. Maç maç gitmek durumundayız ve her maçı kazanmamız gerekiyor. Amacımız bu yönde. Dolayısıyla bu şekilde düşünürsek sonunda da şampiyon olacağımızı düşünüyorum ama bunu gerçekleştirmek için sahada iyi bir performans ortaya koymalıyız. Birbirimize güvenmeliyiz. Bunu gerçekleştirebildiğimizde bana  göre sezon sonunda şampiyon olan taraf bizler olacağız.” derken; büyük camialardaki baskının çok daha fazla olmasına ilişkinse şöyle konuştu: “Elbette buraya geldikten sonra bu baskıyı (Şampiyonluk baskısı) fazlasıyla hissettim. Bu kulübün şampiyonluğu ne kadar çok istediğini görüyorum ve biliyorum. Ben de aynı şekilde bunun için savaşmaya fazlasıyla hazırım. Hedefimiz de bu. Ben de sahada ve saha dışında Fenerbahçe’nin menfaati için elimden gelen her şeyi ortaya koyacağım. Dolayısıyla bu baskı için fazlasıyla hazırım.

Hollandalı futbolcu, forma numarası içinse şu açıklamayı yaptı:
17 numara benim şanslı numaram açıkçası ama maalesef burada bu numarayı giymeyeceğim. Benim açımdan bir problem yok. Hollanda’da birlikte çok fazla oynadığım arkadaşım 24 numaralı formayı giyiyordu. Dolayısıyla ben de 24 numaralı formayı seçeceğim.

Basın Fotoğrafları