FUTBOL

Joao Pedro: Fenerbahçe, büyük taraftarlara sahip, kazanma hırsı olan ve şampiyonluklar için oynayan bir takım

24 Eylül 2022 Cumartesi 13:59

Futbol A Takımımızın gol ayaklarından biri olan Joao Pedro, bugün sabah saatlerinde gerçekleştirilen idmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Takım içindeki birlik ve beraberlik ortamının saha sonuçlarına yansıdığına değinen Pedro, transfer sürecinde konuşulan çok fazla şey olduğuna ancak bunlara verilen en iyi cevabın şu an Fenerbahçe’de oynuyor olmak olduğunu söyledi. Ligin 8.haftasında deplasmanda Beşiktaş ile oynayacağımız derbi karşılaşmasına dair de görüşleri alınan Joao Pedro’nun açıklamalarından derlediklerimiz şöyle:

Sözlerine takımdaki birlik ve beraberlik ortamına vurgu yaparak başlayan Joao Pedro, “Herkese iyi günler dilerim. Takımımız iyi gidiyor ve son oynadığımız maçta bunu gösterdik. İyi bir maç çıkarttık. Çalışmalarımızı en iyi şekilde sahaya yansıttık. Takımımızda birlik havası hakim. Sahada kompakt ve ne yaptığını bilen bir takım görüntüsü sergiliyoruz. Hocamız çok talepkâr, bu da tabii ki oyuncuların onun istediği fikirleri en iyi şekilde uygulamasını sağlıyor. Son oynadığımız maçta çok pozisyon ürettik, başarılı bir maç çıkarttık. İyi bir yolda olduğumuzu düşünüyorum.” şeklindeki açıklamasıyla takımımızın aldığı saha sonuçlarına da değindi.

Her geçen gün fiziksel formumun en üstüne daha çabuk ulaşacağım

Türkiye Ligi hakkındaki görüşlerini, “Brezilya’da biraz daha teknik bir futbol oynanıyor, İtalya’da daha taktiksel, yani taktiksel anlamda çok çalışılmış bir futbol oynanıyor. Ben buraya gelmeden önce burada oynamış bazı oyuncularla konuşmuştum. Dolayısıyla buradaki lig hakkında bilgileri almıştım. Beni şaşırtan herhangi bir durum olmadı. Konuştuğum kişiler burada çok rekabetçi bir lig olduğunu, fiziksel anlamda zorlu ama aynı zamanda teknik bir futbol oynandığını söylemişti. Dolayısıyla buraya geldiğimde buradaki futbolu görünce şaşırmadım. Beklediğim gibi. Dışarıdan Türkiye ligini görmüştüm ama tabii ki oynadıkça daha yakından tanıma fırsatı buldum. Ligle ilgili beni şaşırtan bir şey olmadı.” şeklinde paylaşan Pedro, fiziksel durumunu ise şu şekilde değerlendirdi: “Fiziksel anlamda maçlar oynadıkça %100’üme ulaşacağımı düşünüyorum. Ekim ayında çok fazla maç oynayacağız. Her geçen gün fiziksel formumun en üstüne daha çabuk ulaşacağım. Ama benim için önemli olan aslında bu ülkeye ve takım arkadaşlarıma olabildiğince iyi bir şekilde adapte olabilmek. Çünkü 8 yıl aynı takımda oynadıktan sonra nereye giderseniz gidin adapte olmak kolay olmayabiliyor.

Bu takımın büyüklüğü, taraftarların göstermiş olduğu tutku benim buraya getirdi

Ülkesi Brezilya’da da Fenerbahçemizin büyüklüğünün konuşulduğuna değinen Pedro, kendisini Fenerbahçe’ye getiren sebepleri şöyle sıraladı:

Brezilya’da tabii ki Fenerbahçe’nin büyüklüğünü duyuyoruz. Yakından tanıma fırsatımız olmasa da oradan Fenerbahçe’nin ne kadar büyük bir takım olduğunu biliyoruz. Taraftarlarının ne kadar fanatik olduğunu biliyoruz. Nasıl futbolu yaşadıklarını, takımlarını nasıl yaşadıklarını duyuyoruz. Ama buraya geldiğim zaman gerçek anlamda çok büyük bir takım olduğunu bir kez daha gördüm. Büyük taraftarlara sahip, kazanma hırsı olan, şampiyonluklar için oynayan bir takım. Zaten beni Fenerbahçe’ye getiren koşullar da bunlar oldu. Bu takımın büyüklüğü, taraftarların göstermiş olduğu tutku beni buraya getirdi.

Çok fazla şey konuşuldu ama en iyi, en doğru cevabın benim burada olmam olduğunu düşünüyorum

Transfer sürecine dair de kısa bir açıklama yapan Joao Pedro, “Transfer sürecinde spekülasyonların olması normal, özellikle de benim İtalya’da arka arkaya geçirdiğim iyi sezonlardan sonra bu tarz şeylerin konuşulması normaldir. Çok fazla şey konuşuldu ama en iyi, en doğru cevabın benim burada olmam olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe’den teklif geldiği zaman süreç çok çabuk gelişti, çünkü hemen kabul ettim. Böyle büyük bir takımda oynamayı çok istiyordum ve süreç çok hızlı gelişti. Belirtmiş olduğum gibi en doğru cevap benim burada olmam, en doğru seçimi yaptığımı düşünüyorum.” şeklindeki açıklamasıyla transfer sürecindeki iddiaları da çürütmüş oldu.

Ben elimden gelenin en iyisini yapmaya ve hocamızın istediklerini sahaya yansıtmaya çalışıyorum

Joao Pedro, 8 sezon boyunca Cagliari’de oynamış bir futbolcu olarak şimdi farklı bir ligde forma giyiyor olmasına ve birlikte oynadığı oyuncuların etkisine dair şu ifadeleri kullandı:

Birlikte oynadığınız oyuncuların özellikleri farklı olabiliyor. Aynı zamanda farklı bir lige geldim. 8 yıl aynı ligde oynadıktan sonra farklı bir yere gelmek tabii ki değişik bir durum oluyor. Adaptasyon kolay olmayabiliyor. Sadece saha içinden bahsetmiyorum, saha dışında da aileniz ve çocuklarınız için yeni bir düzen oluyor. Ama ben doğru kararı verdiğimi düşünüyorum. Çünkü kendimi iyi hissediyorum. Taktiksel anlamda da pek fazla fark görmüyorum. Ben elimden gelenin en iyisini yapmaya ve hocamızın istediklerini sahaya yansıtmaya çalışıyorum. Dolayısıyla taktiksel anlamda bir endişem yok.

Taraftarlar bizim için her şeyini veriyor, oyuncular olarak bizim de aynı şekilde karşılık vermemiz gerekiyor

Stadımızda oynadığımız maçlarda taraftarımızın yarattığı atmosferi değerlendiren Pedro, “Öncelikle taraftarımıza teşekkür etmek istiyorum. Onların desteğini hissetmek, onların tutkusunu hissetmek bizim için inanılmaz bir his. Ben basketbolu çok seviyorum ve Kobe de şöyle diyordu: ‘Eğer taraftarlar paralarını harcayarak bizi izlemeye geliyorsa, bize vakitlerini ayırıyorlarsa bizim her şeyimizi vermemiz gerekiyor.’ Taraftarlar bizim için her şeyini veriyor, oyuncular olarak bizim de aynı şekilde karşılık vermemiz gerekiyor. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Kendi evimizde oynadığımız her maçta inanılmaz bir atmosfer oluyor. Sizler de bunu görüyorsunuz ama içeriden hissetmek çok daha faklı.” dedi.

Oyuncular arasındaki rekabet takım için iyi, hatta mükemmel

Mevkii itibarıyla forma rekabetinin yaşanıyor olmasına ilişkin Pedro, “Oyuncular arasındaki rekabet takım için iyi, hatta mükemmel! Çünkü büyük takım budur, elinizde çok fazla opsiyon olması gerekir. Biz de bu anlamda şanslıyız çünkü kadromuzda her pozisyon için çok fazla iyi oyuncu var. Hatta şöyle de bir şaka yapıyoruz, artık seçim yapmak hocamızın problemi(Gülüyor) ama aslında bu bizim için bir çözüm. Elinizde ne kadar çok oyuncu olursa maçları çözmek için elinizde o kadar çözüm olur. Rakibe göre tabii ki oynayan isimler değişebilir ama kadromuza çok fazla iyi ve tecrübeli oyuncu var. Bu da birbirimizin seviyesini yukarı çekiyor. Otomatik olarak takımın seviyesi de yukarı çıkmış oluyor.” dedi.

Önemli olan bizim elimizde çok fazla iyi penaltı atan oyuncunun olması

Joao Pedro, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Son maçta kaçırdığım penaltıda üzüldüm çünkü biz forvet oyuncuları her zaman gol atmak isteriz. Benim de buna ihtiyacım var, bunun için çok çalışıyorum. Penaltıyı attıktan sonra da takılmadım çünkü her zaman takımıma yardım etmek isterim. Futbolda bu tarz şeyler olabiliyor. Takımımızda çok fazla iyi penaltı atan oyuncu var. Şu anda birinci penaltıcı Valencia çünkü o daha uzun süredir burada ve son maçlarda penaltıları o atıyor. Ama tabii ki bu maçtan maça değişebilir. Önemli olan bizim elimizde çok fazla iyi penaltı atan oyuncunun olması."

Fenerbahçe’de oynadığım müddetçe milli takımın beni izlememesi, beni görmemesi mümkün değil

Milli takım ile ilgili düşüncesi sorulan Pedro, “Milli takım hakkındaki düşüncem şu şekilde; Fenerbahçe’de oynadığım müddetçe milli takımın beni izlememesi, beni görmemesi mümkün değil. Bu kadar büyük bir takımda oynadığınız zaman muhakkak izleniyor olacaksınız. Artık geri kalanı benim performansıma kalmış. İyi bir performans sergilediğim zaman milli takıma çağrılacağıma inanıyorum. Dolayısıyla performansım belirleyici olacaktır.” derken gol atma konusundaki istatistiğine dairse şöyle konuştu:“Gol atma konusunda tabii ki çok fazla gol atmak istiyorum ve bunun için çok çalışıyorum. Özgüvenliyim. Şu ana kadar çok fazla forma şansı bulamadım ama kendimle ilgili hedeflerim var. Fakat bu bana kalmasını istediğim bir sır.

Derbiye kendimizi en iyi şekilde hazırlamak istiyoruz

Son olarak Süper Lig’in 8. haftasında deplasmanda Beşiktaş ile oynayacağımız derbi karşılaşmasını değerlendiren Joao Pedro, “Gençken çok fazla derbi izlemiştim. Galatasaray’a karşı oynanan derbileri de izlemiştim, Alex’in oynadığı dönemde.. Maçları izliyordum. Şu andaki tek hedefimiz pazar günkü maça en iyi şekilde hazırlanmak ve iyi çalışıyoruz. O zamana kadar çok su içip, iyi beslenip, iyi uyuyup, rakip videoları izleyerek kendimizi en iyi şekilde hazırlamak istiyoruz.” dedi.

Basın Fotoğrafları