FUTBOL

Bright Osayi-Samuel: Çok önemli, çok büyük ve çok anlam ifade eden bir maç oynayacağız

07 Nisan 2022 Perşembe 18:43

Süper Lig’de 10 Nisan Pazar günü Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde, Galatasaray ile oynayacağımız karşılaşmanın hazırlıkları devam ederken, akşam saatlerinde gerçekleştirilen antrenman öncesinde futbolcumuz Bright Osayi-Samuel açıklamalarda bulundu.

Basın mensuplarıyla bir araya gelen başarılı futbolcu; derbiyi sabırsızlıkla beklediklerini ifade ederken,  önemli, büyük ve anlam ifade eden bir maç oynayacaklarını dile getirdi.

Hafta sonu Galatasaray ile oynayacağımız derbi maçını sabırsızlıkla beklediklerini ifade ederek sözlerine başlayan Bright Osayi-Samuel, “Büyük bir derbi maçı oynayacağız. Sadece biz oyuncular için değil, kulüp çalışanları ve taraftarlar için de gerçekten çok önemli bir maç, çok büyük bir maç, çok anlam ifade eden bir maç. Bu maç için sabırsızlanıyoruz. Taraftarlarımıza son dönemde olduğu gibi ne kadar iyi olduğumuzu göstermek istiyoruz. Şu an yakalamış olduğumuz formla özgüvenimiz gerçekten yerinde. Herkes çok iyi çalışıyor. Bu maçı sabırsızlıkla bekliyoruz.” dedi.

Osayi-Samuel, son dönemde sağ bekteki performansını ve kariyerinin bundan sonraki döneminde bu mevkide oynayıp oynamamasına ilişkin bir tercihte bulunmasına dair soruyu şu şekilde yanıtladı:

Açıkçası bu konuyu çok fazla düşünmedim. Ben oynamak istiyorum. Benim için hangi pozisyonun olduğunun bir önemi yok. Hocamız benim nerede oynamamı isterse ben her zaman elimden geleni yaparım. Son maçlarda dediğiniz pozisyonlarda (sağ bek) oynadım ve hala da bu gelişmem gereken bir pozisyon. Çünkü kariyerimde ilk defa bu pozisyonda oynuyorum. Öğrenmem gereken çok şey var. Kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Hocalarımızın da yardımıyla öğrenmeye çalışıyorum. Geliştiğimi de hissediyorum, takım da gelişiyor. Tabii ki bu pozisyonda daha iyi olursam bu pozisyonu daha ciddiye alabilirim.

Üst üste kazanılan maçların ardından takımın özgüveninde ciddi anlamda bir artış olduğunu söyleyen Bright Osayi-Samuel, “Bizi maç maç bakıyoruz. Aynı şekilde yüksek özgüvenle devam etmek istiyoruz. Hocamızın da gerçekten takım üzerinde çok büyük bir etkisi var. Herkes, bütün futbolcular bu maçın taraftarlar için önemini biliyor. Herkesin özgüveni çok yüksek. Aynı zamanda taraftarlara da büyük bir iş düşeceğini düşünüyorum. Son iki maçta yapmış oldukları gibi 90 dakika boyunca bizi desteklemelerini istiyoruz. Gerçek anlamda son iki maçta bizi çok iyi desteklediler ve bunun da nasıl bir fark yarattığını gördük. Taraftarlarımızdan bu maçta da bunu istiyoruz.” diye konuştu.

Samuel, her geçen gün artan performansını ise şu şekilde değerlendirdi:

Bunda hocalarımızın da etkisi olduğunu düşünüyorum. Hem Pereira hocamız hem de şimdiki hocamızın muhakkak benim üzerimde çok fazla etkisi oldu. Aynı zamanda ben kendimi çok fazla inanıyorum. Neler yapabileceğimi ve ne kadar iyi olabileceğimi çok iyi biliyorum. Bu konuda özgüvenliyim. Takımıma yardım etmek için neler yapabileceğimi çok iyi biliyorum. Yani performansımda hem hocalarımızın çok etkisi oldu hem kendime inanmam, özgüvenli olmamın da çok etkisi oldu. Biliyorum ki bu şekilde çok çalışmaya devam edersem oynamaya devam edeceğim.

Kariyeri hakkında gelecek planları sorulan Bright Osayi-Samuel, “Aslında bu tarz haberleri okumamaya çalışıyorum. Ancak duyduğum, kulağıma gelen haberler oluyor ama bunlar benim performansımı etkilemiyor. Çünkü benim yeteri kadar tecrübem var. Biliyorum ki iyi bir performans sergilediğiniz zaman her an bu tarz dedikodular olur. Ama beni tabii ki etkilemiyor. Ben bunları düşünmüyorum. Ben her zaman kendimi motive tutmaya çalışıyorum.” ifadelerini kullandı.

Başarılı oyuncu, sosyal medya paylaşımlarına dairse “Aslında şunu düşünüyorum; çok yanlış anlarda fotoğrafa yakalanıyorum. Çünkü ben burada çok mutluyum, bu kulüpteki herkes beni çok mutlu ediyor. Bana da bazı mesajlar geldi. Mutsuz olduğuma dair dedikodular duydum ama ben buraya geldiğim ilk andan itibaren çok iyi karşılandım. Hiçbir problemim yok. Dediğim gibi fotoğraflarda hep yanlış zamanlarda yakalandım.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Taraftarımızın 90 dakika boyunca vereceği desteğin derbinin anahtarı olacağını söyleyen Samuel, “Taraftarlarımız bizim için 12’nci oyuncu. Bu derbi maçında da çok önemli bir rol oynayacaklar. Eğer 90 dakika boyunca bize desteklerini gösterirlerse bu gerçek anlamda bize çok yardım edecektir. Oyunculara kendilerini bu maçta gösterebilmek adına özgüven verecektir. O yüzden taraftarlarımızın bizimle olmasını istiyorum. Özellikle maç içerisinde iyi gitmeyen anlar olabilir ki o zamanlarda bizim onların desteğine ihtiyacımız var. Taraftarlarımızın vereceği desteğin bu maçın anahtarı olacağını düşünüyorum.” dedi.

Futbolcumuz, sözlerini şu şekilde noktaladı:

Bir yerden bir yere taşındığınız zaman bunun bazı zorlukları olabiliyor. Ama burada takım çalışanları ve oyuncular beni çok iyi karşıladılar ve adaptasyon sürecimi çok daha kolay geçirmem konusunda bana yardımcı oldular. 1 yıldan fazla süredir buradayım. Ama bana daha da uzun bir süreymiş gibi geliyor. Gerçekten mutluyum. Çok çalışıyorum. Her maç kendimi geliştiriyorum ve bir istikrar yakaladım. Hocamız da bizlerden bunu istiyor. Ben de çalışmalarımı en iyi şekilde devam ettiriyorum.”

Fotoğraflar: Semih Bahadır


Basın Fotoğrafları