FUTBOL

Futbolcularımız, İstanbulspor galibiyetini değerlendirdi

30 Ekim 2022 Pazar 23:13

Fenerbahçemizin İstanbulspor’u 5-2 yendiği maçın ardından oyuncularımız yayıncı kuruluşa ve basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
 
Emre Mor: Bugün kalitemizi bir kez daha ortaya koymuş olduk

5 golle gelen galibiyetle birlikte takımın kalitesini bir kez daha ortaya koyduğunu dile getiren Emre Mor, “Galibiyetten dolayı çok mutluyum. Açıkçası son attığımız golleri daha da erken atabilirdik, o golleri birazcık daha geç attık. Ancak bugün daha da önemlisi galip gelmekti. Çok fazla gol attık ve bundan dolayı da mutluyum. Bugün kalitemizi bir kez daha ortaya koymuş olduk. Bu şekilde devam etmemiz gerekiyor. Şimdi önümüzde oynayacağımız maça odaklanacağız.” dedi.

Genç futbolcu, performansına dair soruyu ise şu şekilde yanıtladı:

“Ben her zaman en iyimi ortaya koymaya çalışıyorum. Takımıma katkı sağlayabiliyorsam elbette ki bundan çok mutlu oluyorum. Bu şekilde devam etmem gerekiyor. Böyle kaliteli bir takımda oynamak benim işimi, oynadığım futbolu kolaylaştırıyor. Performansımı sürdürmem gerekiyor. Şu an için erken ama daha çok gösterebileceğim şeylerin de olduğunu söyleyebilirim.”

Willian Arao: 5 gollü bir galibiyet aldık ve en önemlisi 3 puandı

Galibiyete dair konuşan Willian Arao, “İyi bir maç çıkarttığımı düşünüyorum. Bazı pas hatalarım oldu ama böyle şeyler oyun içerisinde olabiliyor. Oyunun büyük bir bölümünde defansif anlamda sert bir görüntü sergiledik. Takım olarak iyi oynadık. 5 gollü bir galibiyet aldık ve en önemlisi 3 puandı, onu da aldık.” dedi.

Brezilyalı futbolcu, takımımızın, ligde oynadığımız 11 maçta kaydettiği 34 gollük istatistiğimizi ise, “Bu istatistik için mutluyuz. Çok fazla gol atabilmek, çok fazla pozisyona girebilmek için çok çalışıyoruz. Aynı zamanda defansta da kuvvetli ve sert bir takım olmak istiyoruz. Bu ikisini bir araya getirdiğimiz zaman her geçen gün daha güçlü bir takım haline geliyoruz. Umarım sene sonunda şampiyon oluruz.” şeklinde değerlendirdi.

Michy Batshuayi: Sahada birbirimiz için savaşıyoruz

Galibiyete 3 golle katkı verdiği için mutlu olduğunu ifade eden Batshuayi, “Çok mutluyum. Bugün etkili bir performans ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Daha önce de ifade etmiştim, biz çok sıkı bir şekilde çalışıyoruz. Bu maç için de iyi bir şekilde çalıştığımızı düşünüyorum ve bunun da meyvesini bugün aldık. Goller attığım için çok mutluyum, takımın galibiyeti için mutluyum. Şu anda her şey güzel.” diye konuştu.

Sahada birbiri için savaşan bir oyuncu grubu olduklarının altını çizen Belçikalı golcü, “Gol atmak benim için çok güzel bir his, aynı şekilde asist yapmak da çok güzel bir his. Ama en önemli şey attığınız paslarla ve gollerle takıma galibiyeti getirebilmek. Kolektif anlamda en önemli noktalardan bir tanesi de bu. Hocamız da zaten yapmak istediği noktalar konusunda sürekli olarak bizi çalıştırıyor. Biz de onu anlamaya çalışıyoruz. Saha içerisinde onun istediği şeyleri uygulamaya çalışıyoruz. Sahada birbirimiz için savaşıyoruz. Mental olarak da fizik olarak da bu yaptığımız şeyler bana göre çok önemli ve değerli.” dedi.

Altay Bayındır: Hocamız her zaman bizi destekliyor

Karşılaşmayı değerlendiren Kaptan Altay Bayındır, “Galibiyetler her zaman önemli ve değerlidir. Özellikle böyle büyük bir camiada oynuyorsanız ve böyle güzel bir gidişat varsa. Lider olmak zordur, lider kalmak ondan daha da zordur. Bunun mücadelesi içerisindeyiz. Bugün kazandığımız için çok mutluyuz. İnşallah bu şekilde devam ederiz. Bol gollü, güzel galibiyetlere… Avrupa maçı var önümüzde. Onu da mutlak kazanmamız gerekiyor. İnşallah onu da kazanarak, yolumuza sağlıklı bir şekilde devam ederiz. “ dedi.
 
Teknik Direktörümüzün kendisine gösterdiği destekle ilgili Kalecimiz Altay Bayındır, “Hoca bana olduğu gibi her oyuncunun arkasında. Her zaman bizi destekliyor. Bizler de hocanın sistemine uygun bir şekilde sahada oynamaya çalışıyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Zaten hoca da bizlere bu yüzden sahip çıkıyor. Sistem odaklı, o sistemi uygulamaya çalıştığımız için. Dediğim gibi önemli olan kazanmak. Bugün de kazandık. Mutluyuz. Hocanın da bizim arkamızda durması,  oyuncu için hem özgüven veriyor, hem daha çok oyuncuyu cesaretlendiriyor. Biz her gün toplantı yapıyoruz. Her gün birçok şeyi konuşuyoruz. Değerlendiriyoruz, masaya yatırıyoruz. Sağ olsun hocamız bütün oyunculara, hepimize sahip çıkıyor. Bu da çok önemli. Babacan bir tavırla hepimize sahip çıkıyor. Biz de onun söylediklerini ve yaptırmak istediklerini sahada en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Altay Bayındır, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Taraftarlarımızın desteği bizim için çok önemli, camiamız için çok önemli. Bir olduğumuz zaman kendimizi daha da güçlü hissediyoruz. Daha iyi hissediyoruz. Hem kendi adıma hem takım adına iyi bir gidişat var, kötü bir gidişat yok kesinlikle. Her şeyin analizini yapıyoruz, konuşuyoruz. Mesela ben eve gittiğimde maçı defalarca tekrar, tekrar izliyorum. Dolayısıyla bütün analizleri yapıyoruz. Bugün buraya da birçok taraftarımız gelmiş. Hepsi bize destek oldular. Can-ı gönülden teşekkür ederiz. Onlar bize destek çıktığı zaman biz de arkamızda sağlam bir güç hissediyoruz ve o şekilde mücadele ediyoruz. Geriye de düşsek de, öne de geçsek mücadelemiz aynı şekilde olacak.

Önde oynuyoruz. Bu da gözüküyor. İnşallah o gol sayılarına (103) ulaşır, hatta geçeriz. İyi bir gidişat var. Çok gol atıyoruz belki o skoru geçeriz.

Savunma hattımız dediğiniz gibi önde oynuyor. Bugün de 6-7 pozisyon oldu. Çoğu iyi bir şekilde geçti. Her pozisyon iyi bir tecrübe oluyor. Hocamızın bir sistemi var. Futbolcular olarak biz, hocamızın söylediklerini yapmakla görevliyiz. Onu yapmaya çalışıyoruz. Farklı bir sistem. Güzel bir sistem. Rakipleri baskı altına alıyoruz. Daha başarılı olmak için analizlerimizi yapıp, Samandıra’da çalışacağız. Güzel maçtı. İnşallah çalışıp gelişip daha iyilerini yaşarız.”