FUTBOL

Futbol A Takım Direktörümüz Emre Belözoğlu, BB Erzurumspor galibiyetini değerlendirdi

03 Mayıs 2021 Pazartesi 23:23

Futbol A Takım Direktörümüz Emre Belözoğlu, 3-1 galibiyetimizle tamamlanan Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçının ardından yayıncı kuruluşa konuştu.
 
Maçla ilgili Emre Belözoğlu, “Öncelikle kazandığımız için mutluyuz. Bulunduğum konum ve görev itibarıyla oyunun neresini iyi yaptık neresini kötü yaptık, nerede iyi oynadık nerede kötü oynadık bunlara sizle yaptığım röportajlarda değinmeye çalışıyorum kendi bilgimce. Bugün oyun başlangıcı, takımın iştahı, her türlü psikolojik ortama rağmen, pandemiye rağmen tek kelimeyle mükemmel diyebilirim. Hemen hemen herkes aynı düşüncededir. Fakat baktığınızda rakipler farklı kazanıyor, onların bile gol beklentisi 2.80, 2.90’larda bugün bizim gol beklentimiz net bir şekilde 5’e yakın, 4.90’larda. 25 şut var. Gol dışında 15 net pozisyon var. 50 kere ceza sahasına girmişiz. Erzurumspor saygı duyduğumuz bir ekip. Onlar da Yılmaz hocayla beraber bir çıkış yakaladılar, bir şeyler yapmaya çalışan bir takım ama biz 50 kere giriyorsak Erzurumspor bizim ceza sahamıza 25 kere girmeyecek. Bu gerçek. Benim futbola bakışımda bu böyle. Bunları değerlendiriyoruz. Bir oyun oynamak, gerçekten onu inşa etmek kolay değil. Oyunu inşa ederken kazanmak da çok değerli. Bunu yaptıkları için arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bütün herkes elinden geldiğince mücadele ediyor. Doğruları yanlışları açık bir şekilde kendi içimizde kalan kısmıyla paylaşacağız. Sizle konuşmamız gereken kısmı da sizle paylaşacağız. Ben olabildiğince herkese transparan olmaya çalışıyorum. Bugünkü oyun skorla birleştiğinde özellikle ilk yarıda çok memnun edici. İkinci yarıda yine çok net pozisyonlar var ama rakibe 15 net pozisyona girmemize rağmen 4 çok net pozisyon verdik. Bunlar bizim adımıza olumsuz görüntülerdi. Kazanmak güzel, yolumuza devam edeceğiz. Sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz ben ve arkadaşlarım. 16-17 Mayıs’a kadar bu iş sonuna kadar inşallah devam edecek. Sonu da inanıyorum iyi olacak.” değerlendirmesini yaptı.
 
Takımın ilk yarıda farklı ikinci yarıda farklı bir görüntü sergilemesi yönündeki soruyu Belözoğlu, “Açıkçası bugün daha net bir oyun vardı. İlk yarıda en fazla pas yaptığımız maç. İkinci yarıda oyunu domine etmeye çalıştılar. Tabii oyunun anlayışının oyuncu tercihleriyle beraber birleşimiyle... Oyuncu tercihlerinden sonra kendi başka bir oyuna geçiyor bu oyun. Onun tamamlamasını yapmam gerekiyor. Benim de burada kendime bir eleştirim olsun. Onun tamamlamasını yapabileceğimi düşünüyorum. Önümüzde 3 önemli maç var. Hem oyunu inşa etme hem de oyunu kazanma… En azından futbolun içinden gelmiş herkes beni anlayacaktır. Kolay değil. Arkadaşlarımı tebrik ediyorum. İç sahada üst üste 4. maçı kazandık. Enerji, onların isteği ve arzusu için hepsine çok teşekkür ediyorum.” diye cevapladı.

Basın toplantısı

Sözlerine Kulübümüzün kuruluşunun 114. yılıyla ilgili konuşarak başlayan Emre Belözoğlu, “Kulübümüzü kuranlar çok büyük bir ülkeye, büyük bir millete umut oldu kulübümüzün kuruluşuyla beraber. Yabancı takımlarla ilk maçlarını yaptılar ve o dönem için istiklal mücadelesinde bence bütün milletimize örnek oldular. Neleri başarabileceğimizi önceden herkese hissettirdiler. Ruhları şad olsun, Allah mekanlarını cennet etsin. Bizler de bu büyük çınar altında hem sporcu olarak hem de farklı görevlerde bu pozisyonlarda yer aldık. Bizim için büyük bir şeref. Çalıştığımız arkadaşlarımız, beraber mücadele ettiğimiz herkes bizim için gerçekten çok büyük bir şeref bu forma altında bu büyük camiaya hizmet etmek.” dedi.
 
Maçla ilgili Belözoğlu, “Belki bu senenin en iyi maça başlangıcını yaptık. Bu senenin ilk yarı performansı olarak baktığınızda hem gol beklentisi hem pas sayısı olarak rekor olabilir diye düşünüyorum. Oyunun kendi içinde gelişmesi gereken noktaları var. Bunların farkındayız. Hem oyun hem oyuncu tercihleriyle alakalı kendimizi değerlendireceğiz. Kazanmış olmak bazen gerçekleri görmekten bizi uzaklaştırmamalı. Ben bir oyun inşa etmeye çalışırken aynı zamanda oyunda kazanacak enerjiyi ve performansı oyuncularımızın hepsi gösteriyor. İkisi bir arada şu an için çok şükür yeterli şekilde. Oyun da gelişiyor skorları da alıyoruz. Kazanmak güzel. Oynayanın oynamayanın enerjisi bizim için çok değerli. Sezon sonuna kadar mücadele içinde olacağız. Allah’ın izniyle sonunun güzel olacağına inancımız tam.” diye konuştu.
 
Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Emre Belözoğlu şunları söyledi:
 
“Oyun inşa etmek istiyoruz ama 20 küsür antrenman yaptık takımla, böyle baktığınızda kolay değil. Futbolun içinden gelmiş herkes anlayacaktır. Ama kazanmak çok önemli. Zaten bizim en büyük gücümüz burada taraftarımız. Pandemiden dolayı onlardan yoksun olarak maçlara çıksak da buranın enerjisi, buranın bize verdiği heyecan duygusu bambaşka. Fenerbahçe forması giymiş her futbolcu bunu hisseder. Ben arkadaşlarıma bunu anlatmaya çalıştım. Kadıköy’ün bizim için çok değerli ve önemli olduğunu, kalemiz olduğunu… Burada yapmamız gerekenler net. Oyunu istekle, coşkuyla oynadıklarında birçok kez ben de taraftarımızın mutlu olduğu gibi kenardan onları izliyorum. Çok yetenekli, çok değerli oyuncularımız var. Onları bu oyuna ikna etme süremizi biraz daha kısalttık. İkna oldular, keyif aldılar keyif verdiler. Maçlar da kazanılıyor çok şükür. Göreve geldiğimiz günden itibaren bazı şeylerin gelişmekte ve değişmekte olduğunu insanların söylemesi mutluluk verici.”
 
“Türkiye’de teknik adam gözüyle baktığınızda konuşulması gereken oyun. Oyun üzerinden değerlendirmeler yapmak bizim görevimiz ama Türkiye’nin en büyük gerçeği skorların da size yardım etmesi gerekiyor. İlk gün ne söylediysem şu an aynı şeyi hissediyorum. Mental olarak da kendimi hazırladım. Psikolojik olarak bu anlamda futbolculuğumda daha fazla yaşadım. Arada çok büyük fark görmüyorum ama burada tabii yöneticilik vasfının devreye girmesi gerekiyor. Adaletli oyuncu tercihleri yapmanız gerekiyor, inandığınız oyunu oynatmak için devamlı pratik yapmanız gerekiyor. Doğru inandığım, bildiğim yolda devam ediyorum. Oyunun gelişmesinde en büyük pay sahibi oyuncular. Onların ikna edilme süreci kısaldı ve aynı zamanda keyif aldıkları, keyif verdikleri bir oyuna yöneldiler. En büyük pay sahibi oyuncular.”
 
“Oyunu yetenekli oyuncularla, ayağına hakim oyuncularla oynamak istiyorum. Takımımda her bölgede böyle oyuncu olsun istiyorum. Şu an mevcutta merkez oyuncularımız ülkemizin kalitesini düşündüğümüzde çok üst seviyede oyuncular. Onları farklı görevlerde değerlendirmeye çalışıyorum ama değişken bir yapı içinde onlar da keyif alıyor. Bazen bir merkez oyuncusu gidiyor kenarda bekliyor, bazen o koşuları yapmalarını istiyorum. Pas ve hareketli oyunda doğru ilerlemelerimiz var. Henüz her şey mükemmel değil ama oyuncular özelinde herkese çok yakın olmaya çalışıyorum. Bir mesaj vermem gerekiyorsa onlarla samimi bir şekilde duygularımı paylaşmaktan taraf oluyorum. Onun dışında onlara bir tercih yaparak mesaj verme içinde olduğumu söyleyemem.”
 
“Sosyal medya konusunda çok bilgili değilim. Çok hakim değilim. Ne yazık ki Türkiye’de birçok şeyin önüne geçse de sosyal medya kendi doğrularım adına karşılığı olduğu zamanlar var karşılığı hiç olmadığı zamanlar var. Serdar Aziz’in Instagram hesabını kapattığını bilmiyorum. Onun da böyle bir şey yapacağını düşünmüyorum. Maçtan önce kendisi doktor aracılığıyla ayağının ağrıdığını söyledi. Kulübümüzde bir laboratuvar kurduk. Bu laboratuvardan gelen geri bildirimler Serdar’ın ayağında bir gerilimin olduğuna yönelikti. Arka adeleler arasında %17-%18’e varan farklılıklar vardı. Doktorlarımızla onu dinlendirmekten yana karar aldık. Dinlendirmek dışında bir amacımız yok. Serdar bizim için değerli bir oyuncu bütün diğer takım arkadaşları gibi. Beni az çok tanıyan herkes bu konuda açık sözlü olabileceğimi bilirler. Bizim böyle bir gündemimiz yok, Serdar sosyal medya hesabını sildi ya da herhangi bir farklı bir konu yok. Tamamen Serdar’ın sakatlığına bağlı bir süreç yaşadı bugün takımımız.”
 
“Gerçekten Fenerbahçe’nin hedefleri bitmedi. Biz işin sonuna kadar bunu kovalayacağız ve sonunun iyi olacağına inancımız tam.”
 
“(Galatasaray-Beşiktaş maçı) Çıkacak her sonucun bizi ilgilendirdiği gerçeğini düşünüyorum ama aynı zamanda bizim ne yaptığımızın çok daha değerli olduğunu söylemem gerekiyor. Biz her maçımızı kazanmak istiyoruz her rakibimize saygı duyarak. Bugün Erzurumspor da elinden gelen mücadeleyi gösterdi. Bize zor zamanlar da yaşattılar çok uzun süre olmasa da. Herkes ligin sonuna gelindiğinin farkında. Her rakibe saygı duyuyoruz. Rakiplerimizin ne yaptığını takip ediyoruz ama bizim ne yaptığımızın çok daha önemli olduğunu düşünüyorum çünkü ben eğer 3 maçı kazandığımızda bu işin sonunun iyi olacağına inancımın tam olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum.”