FUTBOL

Teknik Direktörümüz Erol Bulut, Göztepe maçını değerlendirdi

21 Şubat 2021 Pazar 21:45

Teknik Direktörümüz Erol Bulut, Göztepe maçının ardından açıklamalar yaptı.
 
Yayıncı kuruluşa maçı değerlendiren Erol Bulut, “Sonuca baktığımızda kaybedilen bir 3 puan var. Kazanmamız gereken bir maçtı. Sonuçta rakibimiz kazandı ve diğer rakibimiz bay geçti. İstemediğimiz bir kayıp oldu. Bundan dolayı taraftarlarımızdan özür diliyoruz ama bunu telafi edeceğimiz maçlar var. Önümüzde 15 hafta var. Onun başlangıcını Trabzonspor’a karşı Trabzon’da yapmamız gerekiyor. Bunu yapacak güçteyiz. Oynadığımız oyuna baktığımızda aslında oyunun yüzde olarak bizde gözükmesi…. Ama bu, golle sonuçlandırmadığınız zaman hiçbir şey ifade etmiyor. Rakip pozisyonunu geçişlerde  iyi değerlendirdi. Daha doğrusu korner sonrası yaptığı hızlı kontra ataktan bulduğu bir gol oldu. Ondan sonra daha çok efor sarf etmeniz gerekiyor 1-1’i, 2-1’i yakalamaya. Defans anlamında iyi kapattılar. Zeminin de biraz bozuk oluşu oynamak istediğimiz oyunu biraz engellemiş oldu.” dedi.

Basın toplantısı

Teknik Direktörümüz Erol Bulut, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu. 

Öncelikle karşılaşmayı değerlendiren Bulut, “Bugün Göztepe karşısında istemediğimiz bir yenilgi aldık. Taraftarlarımızı üzdük. Ondan dolayı taraftarlarımızdan özür diliyoruz. Rakibimizin kazandığı haftada mağlup olmamız tabii ki bizi üzdü. Maça geldiğimizde, yüzde olarak baktığımızda, evet top bizde. Top bizim ayağımızda oldu ama önemli olan yarattığınız pozisyonları iyi değerlendirmek. Bunu rakip bizden daha iyi yaptı. Zaten 90 dakika boyunca kontra atak futbol oynamaya çalıştılar, 2-3 tane pozisyon yakaladılar. Birini değerlendirdiler. Bizim yaptığımız hatadan dolayı rakip bunu iyi değerlendirdi. Kullandığımız korner, onun devamı, doğru pozisyon almamız ve onun karşılığında yediğimiz bir gol var. Bizim yakaladığımız pozisyonlar çok fazla olmasa da değerlendiremedik. Bu bir bahane değil, zemini biraz konuşacağım. Bu bir bahane değil, zeminin de çok kötü oluşu istediğimiz o pas trafiğini yapamadık. Söylediğim gibi bu maçı kaybetmemize bir bahane değil. Sadece yeterince pozisyon yaratamayıp, istediğimi o golü bulamadık.” dedi.

Teknik Direktörümüz Erol Bulut, bir basın mensubunun özellikle sosyal medyada hem takım hem de kendisi adına yapılan eleştiriler hakkında bir değerlendirmede bulunmasını istemesi üzerine şu cevabı verdi:

Sosyal medyayı uzun zamandan beri takip etmiyorum. Daha çok takıma ve oyunumuza odaklanmaya çalışıyorum. Evet, zaman zaman iyi oynamadığımız maçlar oldu, kazandığımız maçlar oldu. O zaman da eleştiri şuydu; ‘topa yüzde olarak çok sahip olamıyoruz, Fenerbahçe böyle mi maç kazanacak?’ Ama bugün de görüyoruz ki topa ne kadar sahip olursanız olun pozisyonları gole çevirmediğiniz zaman yine de maç kaybediyorsunuz. Başka takımlarda aynı şekilde olduğu gibi. Çünkü geçmişte biz çok eleştirildik. Başkaları da aynı şekilde top oynayarak sonuca gitmeye çalışıyor. Sonuçta bu oyunun stratejisi, nasıl oyuna başlamak istiyorsanız yönlendirmek istiyorsunuz. O nedenle söylediğim gibi önümüzde 15 tane lig maçı var, alınacak 45 puan var. Onun başlangıcını önümüzdeki hafta Trabzon’da yapmak istiyoruz. Evet, şu an bu belki herkese ‘Hocam, ne anlatıyor’ gibi gelebilir ama önümüzde hafta Trabzon’da oynanacak maçta futbolcularım en iyi şekilde hazırlanıp ve biz, futbolcuları en iyi şekilde hazırlayıp maça diri bir şekilde çıkıp oradan 3 puanı almaya çalışıp İstanbul’a geleceğiz.