FUTBOL

Futbolcumuz Bright Osayi-Samuel’den açıklamalar

18 Şubat 2021 Perşembe 15:38

Yeni transferimiz Nijeryalı kanat oyuncusu Bright Osayi-Samuel, Can Bartu Tesislerimizdeki antrenman öncesi gerçekleştirilen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Fenerbahçemize transferinden dolayı mutlu olduğunu belirterek sözlerine başlayan Osayi, “Geleli çok uzun zaman olmadı. Bu zamana kadar geçen periyottan çok memnunum, çok mutluyum. Aynı zamanda takım arkadaşlarım da geldiğim süre boyunca bana yardımcı oldular. Bildiğiniz gibi İstanbul’a İngiltere’den geldim. Bu zamana kadar kendi adıma her şey iyi geçti. Birkaç maç oynama fırsatı da buldum. Keyif alarak o maçları noktaladım. İyi bir şekilde devam etmek istiyorum.” dedi.
 
TRANSFERİMDE SPORTİF DİREKTÖRÜMÜZ EMRE BELÖZOĞLU’NUN KONUŞMASI ANA FAKTÖRLERDENDİ
 
Fenerbahçe tercihinin nasıl gerçekleştiği yönündeki soruyu Osayi, “Ana sebep Sportif Direktörümüz Emre Belözoğlu’nun görüşleriydi, konuşma şekliydi. Menajerimle de aynı şekilde görüştü ve benim burada kendimi geliştirme imkanımın olduğunu da paylaştıktan sonra bu fikir kafamda belirdi. Ailemle de görüştüm. Ama söylemiş olduğum gibi Emre Belözoğlu’nun konuşması ana faktörlerdendi. Kendimi geliştirmem konusunda benim için fırsattı buraya gelmek. Tabii ki genç bir oyuncuyum. Bu büyük kulübe gelip kendimi geliştirmek istedim. Menajerimle de konuştuktan sonra, görüş alışverişlerinden sonra buradayım.” diye cevapladı.
 
GENÇ BİR OYUNCUYUM, KENDİMİ GELİŞTİRMEM GEREKEN YÖNLER VAR
 
Genç bir oyuncu olduğunu hatırlatan ve kendisiyle alakalı çok fazla geliştirecek noktası olduğunu belirten Bright Osayi-Samuel, “Kişisel olarak final kararları noktasında kendimi geliştirmem gerektiğine inanıyorum. Gol atma konusunda, gol şansları yaratma konusunda kendimi daha çok geliştirmem gerektiğini düşünüyorum ve bu noktalarda çalışıyorum. Hız ve dripling konusunda iyi olduğumu düşünebilirsiniz ama oyuncu olarak tabii ki sizleri izleyen insanlar sizlerden daha fazla asist ve goller beklerler, daha fazla pozisyonlar yaratmanızı beklerler. Ben de bunları kendimi geliştirme noktasında bir anahtar olarak görüyorum. Bunları geliştirdikten sonra da kulüp de aynı şekilde bununla beraber kazanım elde edecektir.” şeklinde konuştu.
 
KENDİMİ BURADA GERÇEKTEN ÇOK RAHAT VE İYİ HİSSEDİYORUM
 
Transferinin ardından çok iyi karşılandığını da sözlerine ekleyen başarılı futbolcu, “Hızlı gelişti. Geldiğimden bu yana burada gerçekten çok iyi karşılandım futbolcular tarafından. Buradaki herkes beni çok iyi karşıladı. Kendimi burada gerçekten çok rahat ve iyi hissediyorum. İyi oynamak için kendimi geliştirmem gerekiyor ve iyi şeyler yapmak adına, kendimi geliştirmek adına burada olduğum müddetçe çalışacağım.” dedi.
 
Süper Lig’le Championship kıyaslaması da yapan Bright Osayi-Samuel, “İlk maçımda girmiş olduğum ikili mücadelelerle birlikte buranın fiziksel olarak çok güçlü bir lig olduğunu gördüm. Daha öncesinde de izlemiştim Türkiye Süper Ligi’ni. Buradaki futbolu, fiziksel rekabetleri görüyordum. Fizik olarak bu anlamda Championship’e göre daha yüksek olduğunu söyleyebilirim. Burası tempo olarak bana göre biraz daha yavaş ama oyuncular Championship’teki oyunculara göre daha teknik. Bunlar görmüş olduğum farklar. Diğer bir fark da buradaki tutku. Oyuncuların, çalışan insanların tutkusu gerçekten çok yüksek. Özellikle Galatasaray maçından sonra içerideki hava, insanların gerginliği, kızgınlığı buradaki tutkuyu çok daha göz önüne çıkardı. Bunlar şimdilik söyleyebileceğim arklar.” ifadelerini kullandı.
 
KENDİNİ GELİŞTİRMEK İSTEYEN BİR OYUNCUYUM VE MESUT ÖZİL’DEN İDMANLARDA ÇOK ŞEY ÖĞRENİYORUM
 
Mesut Özil’le ilgili ise Osayi, “Genç bir oyuncuyum. Kendisi Real Madrid’de de oynamış çok önemli bir oyuncu. Onun geldiğini duyduğumda açıkçası benim Fenerbahçe’ye gelme konusundaki nedenlerimden bir tanesi daha ortaya çıkmış oldu. Güçlü bir neden oldu benim için. Kendini geliştirmek isteyen bir oyuncuyum ve Mesut Özil’den de idmanlarda çok şey öğreniyorum. Bu 2-3 haftalık süre içerisinde sahada ondan çok fazla şey öğreniyorum.” değerlendirmesini yaptı.
 
BENİM İÇİN ŞU ANDA EN ÖNEMLİSİ TARAFTARLARIMIZIN BEKLENTİSİNİ İYİ PERFORMANS GÖSTEREREK KARŞILAMAK
 
Taraftarlarımızla ilgili de değerlendirme yapan Bright Osayi Samuel şu şekilde konuştu: “Futbolcu için baskı her zaman var. Nerede olduğu önemli değil. Eğer bir futbolcuysanız bu baskıyı her zaman hissedersiniz. Ben bu baskıyı kendime daha çok güven olarak dönüştürmeye çalışıyorum. Güven kazanmak için bu baskıyı kullanmaya çalışıyorum. Nasıl hissettikleri tabii ki önemi. Bu hissettikleri şeyler, olumlu şeyler insanda güven yaratan şeyler. Kendimi de bu anlamda onların beklentilerini karşılamak adına göstermek istiyorum. Bu noktada kendimde bir baskı hissetmiyorum açıkçası. Onlara nasıl iyi olduğumu, nasıl bir futbolcu olduğumu saha içerisinde göstermek konusuna daha çok odaklıyım. Buraya gelme sürecinde taraftarlardan çok mesaj aldım. Bu gerçekten harikaydı. Harika mesajlar aldım. Bunlar bende güven yaratan mesajlardı, kendimi iyi hissettiren mesajlardı. Çok çılgıncaydı. Fenerbahçe taraftarlarının videolarını da izlemiştim. İngiltere’de Türk arkadaşlarım var. Onlar da bana bahsetmişlerdi Fenerbahçe taraftarının nasıl büyük olduğunu. Tabii ki orada olduğunuz müddetçe bunu tam anlamıyla anlayamıyorsunuz ama buraya geldikten sonra onların büyüklüğünü görmüş oldum. Şoförüm de bahsetmişti, 400-500 kişi maça giderken burada taraftarlar oluyor diye. Tabii ki beklenti var. Benim için şu anda en önemlisi taraftarlarımızın beklentisini iyi performans göstererek karşılamak.”
 
KARİYERİMİ GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE İLERLETMEK ADINA BLACKPOOL’A GİTTİM
 
Kariyerinde Manchester United yerine Blackpool'u tercih etmesi yönündeki soruyu Osayi, “O dönemlerde vermiş olduğum kararı hayatımda vermiş olduğum en doğru kararlardan biri olarak görüyorum. Genç oyuncu olarak Londra'da oynuyorsanız çok fazla insan tarafından takip edilirsiniz. Manchester United ve Chelsea gibi takımlardan teklif aldığınızda tabii ki gitmek istersiniz. İlk olarak kafanızda oluşan şey oraya gitmektir. Fakat ben annem ve babamla görüştüğümde o zamanlar benim için oraya gitmemin geleceğim açısından zor olacağını düşündük. Onların fikirleri bu yöndeydi. Kendimi daha çok geliştirmek adına, kendimi daha çok ortaya koymak adına ve kariyerimi güçlü bir şekilde ilerletmek adına Blackpool'a gitmeyi tercih ettim. Zaten Blackpool takımı da ailemle görüştü. Onların görüşleri, fikirleri de benim kendimi daha çok orada geliştirebileceğim noktasında bizi birleştirdi. Her zaman doğru kararları vermeye çalışıyorum.” diye yanıtladı.
 
DÜNYANIN EN İYİ KANAT OYUNCULARINDAN BİRİ OLABİLİRİM
 
Kendisine bir limit koymadığını belirten Bright Osayi-Samuel, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Kişisel olarak her zaman en büyük temennim ve hedefim kendimi geliştirmek. Son 2 yıla baktığınızda, özellikle son sezon göstermiş olduğum performans kariyerimdeki en iyi sezonuydu. Bu şekilde çalışmaya devam edersem kendimi en üst noktaya çıkarabilirim. Fenerbahçe'de ya da neresi olduğundan ziyade kendimi geliştirmem çok önemli, kendimi üst noktaya getirmem önemli. Çok çalışırsam ve zayıf noktalarıma odaklanıp onları düzeltirsem, bunları geliştirirsem, dünyanın en iyi kanat oyuncularından biri olabileceğimi düşünüyorum. Bu noktada kendimde baskı oluşturmak istemiyorum. Tabii ki en iyisi olmak istiyorum kanat oyuncusu olarak Bunu da sıkı çalıştırarak gerçekleştirebileceğimi düşünüyorum.”
 
Fotoğraflar: Atilla Sertbakan

Basın Fotoğrafları