FUTBOL

Teknik Direktörümüz Vitor Pereira’dan Olympiacos maçı sonrası açıklamalar

26 Kasım 2021 Cuma 01:44

Teknik Direktörümüz Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi’nin beşinci haftasında deplasmanda Olympiacos ile oynadığımız karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Yayıncı kuruluşa konuşan Teknik Direktörümüz Vitor Pereira, “Böyle bir maçı anlatmak tabii ki zor. Çünkü son saniyede, son dakikada kendi yapmış olduğumuz hatadan dolayı yemiş olduğumuz bir golle kaybetmek gerçekten üzücü. Bizden daha tecrübeli bir takıma karşı oynadık ve son dakikaya kadar mücadele ettik. Eğer sonuç 0-0 olsaydı kabul edebilirdim ama bu sonucu kabul etmek benim için zor. Son dakikada, son saniyede bir gol yedik ve orada topu kontrol edebilecek üç tane oyuncumuz vardı. Biz, genç bir takımız, genç oyunculardan oluşan bir takımız. Bu tarz turnuvalarda bir hata yaptığınız zaman rakibiniz golü atıyor. Şimdi yapmamız gereken şey geleceğe bakmak, lige bakmak, Konferans Ligi’ne bakmak, dinlenmek ve bir sonraki oynayacağımız Göztepe maçına hazırlanmak.” şeklinde konuştu.

Takımımızın, UEFA Konferans Ligi’nde mücadele edecek olmasına ilişkinse, “Elimizden gelenin en iyisini yapacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Basın toplantısı
 
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında ilk olarak maçı değerlendiren Pereira, “Bu maç hakkında konuşmak gerçekten zor. Maç boyunca rakibimizle eşit seviyede mücadele ettik. Onlar evlerinde oynadılar. Bizim de gol atacak pozisyonlarımız vardı. Bence iyi oynadık. Ligde oynadığımız son maç bizim için zordu. Eğer buraya daha fazla çözümle gelebilseydik farklı olabilirdi. Enner, Gustavo, Mesut, Serdar, Crespo gibi oyuncular elimizde olsaydı belki daha farklı olabilirdi. Son saniyede bir gol yedik. Aslında kontrol etmiş olduğumuz bir toptu. Topun oluğu bölgede 3 oyunumuz vardı. Ama futbol maalesef böyle. Şu anda geleceğe bakmamız gerekiyor. Böylesine bir skor aldığınız zaman üstesinden gelmek zor. Ama bizim bir sonraki maçımıza bakmamız, toparlanmamız gerekiyor. Lig bizim ana kulvarımız. Konferans Ligi var. Geleceğe bakmamız ve önümüzdeki maça hazırlanmamız gerekiyor. Eğer beraberlik olsaydı şansımızı son maça taşıyabilirdik. Bunu kabullenmemiz ve yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Çok iyi ama tecrübe kazanmak için hala zamana ihtiyacı olan genç oyuncularımız var. Bu tarz turnuvalarda tecrübeye ihtiyacınız var. Son saniyede yediğimiz gol tecrübeyle ilgili ne demek istediğimi tercüme eden bir durum.” dedi.
 
Teknik Direktörümüz Vitor Pereira, ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
Tisserand’ın performansıyla ilgili soruya Pereira, “Fikrinize saygı duyuyorum ama bu maçı tek bir oyuncuyla açıklamak nasıl mümkün olabilir? Tisserand sizce son ve bir önceki maçtaki performansıyla bunu hak ediyor mu? Neden Tisserand için konuşmak istiyorsunuz? Sizce golde bir hata mı yaptı? Futbol bu değil. Eğer bu maçı onun üzerinden açıklarsanız oyuncuya saygısızlık yapış olursunuz. Eğer oyun hakkında genel konuşursanız bunu kabul edebilirim ama oyuncu hakkında bunu dememelisiniz. Eğer derseniz herkes Tisserand hakkında konuşur. O, bunu hak edecek hiçbir şey yapmadı. Oyuncularıma saygı duymalısınız çünkü onlar Olympiacos’la ayı seviyede mücadele ettiler. Son dakika da bir gol yedik. Maçı anlatan şey bu, Attila veya Tisserand değil.” cevabını verdi.
 
Pereira sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bu benim sorumluluğum. Yediğimiz gol ve her şey benim sorumluluğum.”