KULÜP

Marcel Tisserand: Şampiyonluk yolunda takımıma katkı sağlamak istiyorum

16 Eylül 2020 Çarşamba 15:16

Kulübümüz ile dün 3+1 yıllık anlaşmaya varan 27 yaşındaki savunma oyuncusu Marcel Tisserand, sabah saatlerinde gerçekleştirilen antrenmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Şampiyonluk yolunda takıma katkı sağlamak istediğine vurgu yapan Kongolu oyuncu, Fenerbahçe tarihine geçen oyuncular arasında olmak istediğini belirtti.

ÇALIŞARAK TAKIMIMA EN İYİ ŞEKİLDE KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUM

Fenerbahçe’de olduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Tisserand, “Fenerbahçe ile uzun zamandır görüşüyorduk. Bugün buradayım. İmza attım. Çalışıp takımıma en iyi şekilde katkı sağlamak istiyorum.” dedi.

Saha içerisinde karakter göstermeye çalışan bir futbolcu olduğunu söyleyen Marcel, “Yapı olarak ikili mücadeleleri seven bir oyuncuyum.  Alan varsa topla çıkmayı, oyun kurmayı da seven tarzda bir oyuncuyum. Saha içinde karakter göstermeye çalışan bir oyuncuyum. Fenerbahçe’ye şampiyonluk yolunda bu anlamda katkı sağlamak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE’NİN TARİHİNDEN BÜYÜK OYUNCULAR GELİP GEÇTİ. BEN DE ONLARIN YOLUNDA İLERLEMEK İSTİYORUM

Fenerbahçe’ye gelme sebeplerinden birisinin tarihe geçmek olduğunu vurgulayan futbolcumuz, “Fenerbahçe gibi büyük bir kulüpten teklif alıyorsunuz bunu reddetmeniz zor. Çünkü Fenerbahçe dünyanın en büyük kulüplerinden bir tanesi. Burada olduğum için oldukça gururluyum. Fenerbahçe’nin tarihinden birçok büyük oyuncular gelip geçti. Ben de onların yolunda ilerlemek istiyorum.  Gelme sebeplerimden biri de bu.” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe’yi buraya gelmeden önce de tanıdığını ifade eden Tisserand, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Fransızca konuşan çok oyuncu var. Anelka’nın büyük hayranıyım. Buraya gelmeden önce N’Sakala ile konuştum. Çok fazla arkadaşımla konuştum. Kongo’dan tanıdığım arkadaşlarım vardı.  Fenerbahçe’de, bu ligde oynayan insanlardan her zaman pozitif şeyler duydum.  Burasıyla ilgili çok güzel şeyler söylediler. Karar vermesi benim için kolay oldu.”

SAĞDA DA SOLDA DA OYNAYABİLİRİM, İKİ AYAĞIMI DA KULLANABİLİYORUM

Herhangi bir sakatlığının olmadığını belirten Marcel, “Herhangi bir sakatlığım yok. Kulübün isteği doğrultusunda detaylı testlerden geçtik. Tabii ki kulüp bir oyuncu alırken durumu kesinleştirmek adına böyle bir süreç izledi ama bir sakatlığım yok.” dedi.

İki ayağını da kullanabildiğini belirten oyuncumuz, “Özellikle son 6 aydır iki defans oyuncusu olarak oynuyorduk. Kongo’da da şu an Galatasaray’da oynayan Luyindama ile tek stoper oynuyoruz. Sağda da oynayabilirim, solda da oynayabilirim. İki ayağımı da kullanabiliyorum.” şeklinde konuştu
.
HOCAMIZ HOŞ GELDİN DİLEKLERİNİ İLETTİ. BEN DE TAKIM ARKADAŞLARIMA MUTLU OLDUĞUMU VE ONLARLA SAVAŞMAYA HAZIR OLDUĞUMU İFADE ETTİM

Ligimize adapte olabileceğine inandığını söyleyen Marcel Tisserand, sözlerine şöyle devam etti:

“Bunun için de zaman gerekecek. Fransa Ligi’nde oynadım, orası da aynı şekilde fiziksel güce dayalı bir ligdi. Aynı şekilde Almanya’nın çok farklı bir yapısı vardı. Kongo’da iki Afrika Kupası oynadım. Afrika kupaları da çok sert geçen fiziksel mücadeleye dayalı bir yerdir. Bu anlamda adapte olacağımı düşünüyorum.”

Takımımızla ilk antrenmanına çıkan Marcel, “Hocamız hoş geldin dileklerini iletti. Ben de takım arkadaşlarıma mutlu olduğumu ve sizlerle savaşmaya hazır olduğumu ifade ettim. Fenerbahçe’nin bir şampiyonluk hedefi var ve bu şampiyonluk hedefi için ben de elimden geleni göstereceğimi belirttim. Hep beraber hedeflerimize ulaşmak adına çabalayacağımızı ilettim.” ifadelerini kullandı.

27 yaşındaki futbolcumuz, Galatasaray’da forma giyen ve kendisinin milli takımdan arkadaşı olan Luyindama ile ilgili sorulan soruya ise, şu şekilde yanıt verdi:

“Şu anda bildiğiniz üzere Luyindama Galatasaray’ın oyuncusu. Tabii ki benim rakibim. Herkes kendi işini yapmaktan mesul. O da orada mücadelesini veriyor. Türkiye’de rakip olacağız. Milli takımdayken güzel bir dostluğumuz var. Saha içerisinde tabii ki güçlü ve dişe diş rakipler olacağız. Ancak saha dışında tabii ki benim arkadaşım.”

FENERBAHÇE HER ZAMAN EN İYİSİNİ İSTEYEN BİR KULÜP

Fenerbahçe’nin her zaman en iyi sonuçları elde etmek isteyen bir kulüp olduğunun altını çizen Tisserand, “Taraftarların isteklerinin olması gayet normal. Onlar her zaman en iyi sonucu görmek isterler. Her zaman en iyi oyuncuları görmek isterler. Fenerbahçe çok büyük bir kulüp. Her zaman en iyisini isteyen, en iyi sonuçları elde etmek isteyen bir kulüp. Tabii ki pozitif şeyler beklemeleri konusunda şaşırmadım. Bana göre kişisel olarak düşünecek olursam Fenerbahçe beni buraya getirerek iyi bir iş yaptı.” dedi.

Galatasaray derbisinden önce pazartesi günü oynayacağımız Hatayspor maçının önemini de vurgulayan Marcel, “Tabii ki Türkiye ligini takip ediyordum. Derbileri de izliyordum. Bu tip maçlar özel maçlar. Ben de takımıma yardım etmek için o maçta olmayı istiyorum.  Ama unutulmaması gereken bir şey var ki pazartesi günü önemli bir lig maçımız olacak.” ifadelerini kullandı.

KENDİ KARAKTERİMİ FENERBAHÇE’NİN BAŞARISI İÇİN ORTAYA KOYMAK İSTİYORUM

Takım arkadaşı Nabil Dirar’ı gelmeden önce tanıdığını belirten futbolcumuz, “Nabil Dirar’ı buraya gelmeden önce tanıyordum. Monaco’dayken beraber oynadık. Onu gerçekten iyi tanıyorum. Tabii ki isim olarak da televizyondan gördüğüm oyuncular da var.” dedi.

Son olarak kendi karakterini Fenerbahçe’nin başarısı için ortaya koymak istediğini söyleyen Marcel Tisserand, “Bir an önce lige adapte olmak istiyorum. Fizik olarak mücadele anlamında kendi karakterimi burada ortaya koymak istiyorum. Bir defans oyuncusu olarak daha sert olmam gerektiğini düşünüyorum. Bu karakterimi ortaya koymak istiyorum. Tabii ki pozisyonları önceden sezme, önceden görmek konusunda da bu noktalarımı sahada sergilemek istiyorum. Kısacası kendi karakterimi Fenerbahçe’nin başarısı için ortaya koymak istiyorum. Bunu da en hızlı şekilde adapte olarak yapmak istiyorum.” şeklinde konuştu.

Fotoğraflar: Semih Bahadır 

Basın Fotoğrafları