FUTBOL

Fenerbahçe 2-1 Göztepe

04 Temmuz 2020 Cumartesi 22:55

Süper Lig Cemil Usta Sezonu'nun 30. haftasında Göztepe’yi konuk eden Fenerbahçemiz, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanan müsabakadan Ferdi Kadıoğlu’nun 25 ve 45+2. dakikalarda kaydettiği gollerle 2-1 galip ayrıldı. Konuk ekibin golü ise 66. dakikada Soner’den geldi. 90+3. dakikada Serdar Aziz ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.
 
Maçtan dakikalar:
 
4. dakikada Berkan Emir'in savunma arkasına pasını ceza sahası içinde göğsüyle kontrol eden Wilczek'in köşeye sert şutunda kaleci Altay Bayındır şık bir kurtarışla topu kornere yolladı.
 
9. dakikada Fenerbahçemiz gole çok yaklaştı. Tolgay Arslan'ın savunma arkasına pasıyla rakip yarı sahanın ortalarında topla buluşan ve topu ceza sahasına taşıyan Deniz Türüç, penaltı noktası civarında Muriqi'yi gördü. Muriqi’nin gelişine vuruşunda kaleci Beto topu son anda çeldi ve devamında Göztepe savunması topu uzaklaştırdı.
 
25. dakikada Fenerbahçemiz öne geçti. Falette'nin kurduğu atakta sol kanatta Hasan Ali Kaldırım topu bekletmeden ceza sahası içinde Ferdi Kadıoğlu ile buluşturdu. Ferdi'nin kontrol ettikten sonra sol çaprazdan sert vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-0.
 
36. dakikada hücum yönünün solundan kullanılan köşe vuruşunda ceza sahası içinde oluşan karambolde Muriqi, topu geride müsait durumda bulunan Ferdi Kadıoğlu'na çıkardı. Genç oyuncumuzun gelişine vuruşunda top direk dibinden auta gitti.
 
45+2. dakikada Fenerbahçemiz farkı 2'ye çıkardı. Deniz Türüç'ün uzun pasıyla sol tarafta topla buluşan Ferdi, iki rakibinden sıyrıldıktan sonra ceza sahası dışı sol çaprazdan etkili bir vuruşla kendisi ve takımımız adına 2. golü kaydetti: 2-0.
 
66. dakikada Göztepe farkı 1'e indirdi. Soldan topla hareketlenen ve ceza sahasına giren Napoleoni'nin yerden geriye çıkardığı pasın gelişine ceza sahası dışından Soner Aydoğdu'nun vuruşunda top filelerle buluştu: 2-1.
 
76. dakikada savunmadan Titi'nin uzun pasıyla savunma arkasına koşan Napoleoni, sıfıra indikten sonra topu geriye çıkardı. Sağ çaprazdan Murat Paluli'nin gelişine vuruşunda savunmada Serdar Aziz topu çizgiden çıkardı.
 
87. dakikada Göztepe gole çok yaklaştı. Sağ taraftan Mossoro'nun etkili ortasında altıpasta Wilczek'in kafa vuruşunu kaleci Altay çok iyi bir kurtarışla topu kornere çeldi.
 
Karşılaşmanın 54. dakikasında sarı kart gören Serdar Aziz, 90+4. dakikada ikinci sarı karttan oyun dışı kaldı.
 
90+5. dakikada kaleyi cepheden gören noktadan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Berkan Emir'in vuruşunda top auta gitti.

Fotoğraflar: Semih Bahadır

Basın Fotoğrafları