FUTBOL

Başkan Vekilimiz Semih Özsoy’un açıklamaları

03 Mart 2020 Salı 23:49

Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, Trabzonspor karşılaşmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
 
İlk olarak şehitlerimize ilişkin düşüncelerini paylaşan Semih Özsoy, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyoruz. Kalbi ve samimi duygularla ne kadar üzüldüğümüzü, ne kadar kahredici bir durumda olduğumuzu söylemek isteriz. Nur içinde yatsınlar, cennette mekanları olsun. Ailelerine sabırlar diliyoruz. Sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz.” dedi.
 
Ardından karşılaşmayı değerlendiren Özsoy, “Her zaman kötüye kötü, iyiye iyi diyen, inandığımızı söyleyen kulüp ve yönetim olarak istendiğinde olabildiğini sevinçle söyleyeceğimiz Trabzon emniyetine teşekkür etmek istiyoruz. Birinci dakikadan itibaren çok iyi ağırlandık. Bir büyük teşekkür de hocamıza. Mağlup olduk. Fenerbahçe mağlubiyetten hiçbir zaman memnun değildir. Mağlubiyet kendisi için tatmin edici değildir. Fakat bir veda gecesinde Ersun Hocamıza teşekkür etmek istiyoruz. Hafta arasında eleştirildik. Yaptığımız teşekkür açıklamasıyla, görevden aldığımız ve bıraktığı halde maça çıktığı için. Biz inandığımızı yapan, ezber bozan, kalıpların dışına çıkan, gereken neyse, neye inanıyorsak onu yapan bir yönetimiz. Hocamız son dakikaya kadar Fenerbahçe’nin menfaatleri için tıpkı bıraktıktan sonra yapacağı gibi mücadele vermiştir. Hiçbir zaman Fenerbahçe’nin iyiliğinden fedakarlık etmeyeceğini de belirtmiştir. Kendisi hiçbir zaman Antalya’da bir locada Fenerbahçe’ye veda etmemeliydi. Yollarımız ayrılsa bile kalplerimizin bir olduğunu her yerde söylemiştik. Zor bir dönemde gelmişti. Zor dönemde bizimle birlikte kaldı ve anlaşarak yollarımız ayrıldı. Bu süreçte en başından beri olan birisi olarak söylüyorum ki ne anlaşmada ne de bu süreçte parayı gündeme getirmemiştir. Rakamları biz tespit etmişizdir. Dönem dönem gecikmeler olmuştur. Bir defa daha söylemek isteriz ki Ali Başkanımız da yönetimimiz de kendisinden bu konuda hiçbir zaman istek ve taleple karşılaşmadık. Yolu açık olsun. Yolumuz bir. Özel hayatında ve kariyerinde kendisine başarılar diliyoruz. Maça gelince 2-1 mağlup olduk. Çok daha farklı olabilirdi. Eminim teknik konularda hocalar bunu daha iyi yansıtırlar. Çok daha net pozisyona sahiptik. 2-2 de bitebilirdi, 3-2 mağlup da olabilirdik, öne de geçebilirdik. İnşallah 21 Nisan’da rövanşı olarak kupada bu sene başarılı olamadığımız ligde ki sonuna kadar forse edeceğimiz, sonuna kadar takipçisi olacağımız ligde bir teselli Türkiye Kupası’nı alarak bulmayı düşünüyoruz. Bizim açımızdan mağlubiyet ama 21 Nisan açısından kısmen umut verici bir sonuç oldu.” şeklinde konuştu.
 
Ersun Yanal’ın ayrılık sürecini de anlatan Semih Özsoy, “Bizim Ersun hocayla işimiz şöyle kolay; her iki taraf da koyu Fenerbahçeli. Fenerbahçe menfaati için her şeyi yapacak insanlar. Dolayısıyla istişare devamlı oldu fakat bir tarafın ‘Ben bıraktım gidiyorum’, öteki tarafın, ‘Artık bırak’ gibi bir durumu olmadı. Dönem dönem ‘Ne yapılabilir?’ gibi konularda kilitlenildi. Hocamızın da söylediği olumsuzluklar, bize göre Fenerbahçemizi zor durumda bırakacak olumsuzluklar yaşandı. Dolayısıyla istişareler yapıldı. Nihai karar Antalyaspor maçından sonra alındı. Demin de anlattığımız gibi belki literatürde bile olmayan, enderi görülmeyen, çok da eleştirildiğimiz ama inandığımız bir şey yaptık. Herkesin yapabileceği, herkesin girebileceği bir risk değildi. Trabzonspor gibi güçlü bir rakibe karşı yollarımızı ayırdığımız hocamıza güvenerek yola devam ettik. Şunu da hatırlatmak isterim; Avrupa’da olduğu zaman bize örnek verilen, bu sene rakip takımın oyuncusuyla, hocasıyla anlaşıp da sezon içinde karşısına rakip olarak çıkınca ‘Ne kadar medeniler’ deniliyor. Lakin biz yapınca ‘Niye böyle yapıyorsunuz? dendi. Biz hocamıza sonuna kadar güveniyoruz. Oyuncularımız da bundan sonra bu sorumluluğun bilinci altında hocalarının bıraktığı yerden devam edecekler.” şeklinde konuştu.
 
Yeni teknik direktör konusundaki sürecin başladığını ifade eden Semih Özsoy, “Bugünden itibaren başlamıştır, en kısa sürede neticelenecektir. Bugün önemli bir maçımız vardı, her ne kadar yolları ayırsak da hocamız da vardı… Şimdi kendi aramızda toplantı yapacağız, değerlendireceğiz. Kafamızda, aklımızda, kalbimizde olanlar var. Değerlendireceğiz ve en kısa sürede adını koyacağız.” dedi.
 
Denizlispor maçına yetişmesi yönündeki soruyu ise Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, “Fenerbahçe burası.” diyerek yanıtladı.