FUTBOL

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, Hes Kablo Kayserispor galibiyetini değerlendirdi

21 Ocak 2020 Salı 23:45

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, 2-0’lık Hes Kablo Kayserispor galibiyetini yayıncı kuruluşa değerlendirdi.

Turu geçmek adına futbolcularımızın ortaya koyduğu mücadelenin ve oyundaki disiplinin önemli olduğunu belirten Ersun Yanal, “Maçtan önce söylediğim gibi Fenerbahçe’nin oynadığı bir oyun, bir düzen, bir format var. Bunu düzenli yaptığımız zaman da bizim için sorun olmayacağını söylemiştim. Bugün de oyun için, tur için yeterli bir seviye vardı. Oyuncular da bu seviyede rahatlıkla götürdüler. Topun bizde olması, pas oyununu oynamak, belki skor gerekli olsa skoru daha arttırmak, zaman zaman daha hızlanıp daha güzel şeyler yapma şansımız da vardı. Ama bu yeterliydi. Bugün turu geçmek adına hem oyun hem mücadele hem de oyundaki disiplin ve belirli bir seviyenin altına düşmemek bizim için önemliydi. Kutluyorum. Bundan sonraki turlara bakacağız.” şeklinde konuştu.

Takımımızın Hes Kablo Kayserispor maçındaki ikinci golünü kaydeden Mevlüt Erdinç’in performansına ilişkin de açıklamalarda bulunan Ersun Hoca, “Fenerbahçe’de forvet olmak, bu yükü kaldırmak oldukça stresli ve güçlü bir duygu. Bunun altında kalmamak ve bunu taşımak gerekiyor. Mevlüt de background’ı önemli bir oyuncu. Kariyerinde biriktirdiği güzel işler var. Milli takım forması var. Vedat gibi önemli bir oyuncu var. Zaman zaman birlikte oynayacakları uzun bir maraton var. Hepimiz çok sevindik. Takım da çok sevindi. İyi bir takımız. İyi oyunculardan kurulu bir takımız. Karakterli bir takımız. Ufak tefek sorunlarımız oluyor ama onlar her takımda var. Bu sorunlar içeride halledilmeyecek sorunlar değil. Çok basit sorunlar. Fenerbahçe çok büyük bir camia. Çok büyük bir sivil toplum örgütü. Fenerbahçe’nin dinamikleri çok farklı. Taraftarlarımızın beklentisi çok farklı. O beklentiye hem oyun olarak hem futbol olarak hem duruş olarak hem sonuç olarak hem de hedefler olarak herkes hak ettiği gibi davranmak zorunda. Bizim Fenerbahçe’ye olan borcumuz bu.” dedi.

Her maçta aynı iştahı göstermek istediklerini vurgulayan Ersun Yanal, “16 maçımız var. 16 maçımızda da bu iştahı göstermek, her maçta ayrı iştahı, ayrım yapmadan ortaya koymak da en çok istediğimiz şey. Yarınki maç, ondan sonraki maç derken bu iştahı sonuna kadar içinde kalarak götürmeye çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

BASIN TOPLANTISI

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal basın toplantısında ise şunları söyledi:

"Saha içinde çok büyük sorun yaşamadan oyuncularımız kontrolü ilk düdükle beraber sonuna kadar istedikleri şekilde götürdüler. Bu tür maçlara oynamanın zor olduğu oyunu kolaylaştırarak oynadıkları için hepsini tebrik ederim. 8 takım arasındayız ve çekilecek kurayla kupayı kazanmayı hedefleyerek devam edeceğiz. Bugünkü maçın rahat geçmesini sağlayan oyun disiplini açısından oyunun tamamıyla  başından sonuna kadar bozmadan oynayan oyuncularımız bundan sonraki maçlar içinde özellikle çok zaman almayan oyuncular bize de umut vermiş oldu. 

Mehmet Ekici uzun süredir oynamıyor. Bizim oyuncumuz, gönül isterdi ki onu kadroya alalım. Şu anda bizimle birlikte, Fenerbahçe'de olmaktan mutlu. Bütün oyuncularımızı en sağlıklı şekilde kullanmak ve onların performansını arttırmak istiyoruz. Mehmet de onlardan bir tanesi. (Vedat Muriqi'nin sevki ile ilgili) Elbette Fenerbahçe bir oyuncunun olmaması yüzünden ağıt yakacak değil, sahada olmayacak değil. Bizim alışkanlıklarımız var, şampiyonluklar, her maç kazanma arzusunu ortaya koymak. Büyük bir kulübüz. Sayın Başkanımız Ali Koç'un açıklamalarının satırları doğru okunmalıdır. Bu doğru okunduğunda yorumlar daha net anlaşılacaktır. Niyet okuyuculukla bir karar vermek ne kadar doğru. Bakacağız. Kararları göreceğiz. 

(Adil Rami ile ilgili) Çok detaylı açıklamalar yapıldı. Dün gece de çok detaylı konuşuldu. Fenerbahçe'nin önünde uzun bir yol var. Her kupaya, başarıya adayız. Hepsinde favoriyiz. Taraftarımızla oyuncumuzla her zaman en büyük adayız. Biz bu yolda yürüyeceğiz. Bizim için 1-2-3 oyuncudan çok Fenerbahçe’nin güçlü duruşu önemli. Biz güçlüyüz. Fenerbahçe'nin önünde bütün kulüplerde olduğu gibi büyük sorunlar var. Bu sorunları aşmanın yoluda Başkanın açıklamalarının satır aralarını iyi okumaktan geçiyor. Türkiye’nin eğer futbolda değiştireceği bir yolsa varsa bu yolun en büyük lokomotifi yine Fenerbahçe olacaktır."