FUTBOL

Vedat Muriqi: Kulübe, camiaya elimden gelenin fazlasını vermeye çalışıyorum

25 Ağustos 2019 Pazar 00:52

Medipol Başakşehir karşısında Takımımızın ilk golünü kaydeden Kosovalı golcümüz Vedat Muriqi, karşılaşmanın ardından Fenerbahçe TV’ye konuştu. Zor bir galibiyet elde ettiklerini belirten Vedat, son dakikada atılan golün şampiyonluğun habercisi olduğunu düşündüğünü söyledi. Attığı golle ilgili de konuşan Vedat Muriqi, kulübe ve camiaya elinden gelenin fazlasını vermeye çalıştığını belirtti.
 
Vedat karşılaşmayla ilgili, “Aldığımız galibiyet için herkesin emeğine, yüreğine sağlık. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Zor bir galibiyet oldu ama zor galibiyetler daha keyifli oluyor, zevki daha çok oluyor. Son dakikada attığımız golün –şahsi fikrimdir- şampiyonluğun habercisi olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki Trabzonspor maçını da kazanıp milli maç arasına 3’te 3’le girmeyi planlıyoruz.” dedi.
 
Attığı golle ilgiliyse Vedat Muriqi, “Tolga ağabeyle göz göze geldik, çok güzel bir pas attı. Orta demek yanlış olur, çok güzel bir pas attı. Yerden sekerek vurduğum için üstten auta gidebilirdi ama ayağıma çok güzel oturdu. Mutluyu. Önemli olan golü kimin attığı değil, önemli olan takımın galip gelmesi. Takım galip geliyorsa herkes bir şekilde bundan fayda sağlayacaktır. Bir forvet golü sürekli kovalamak zorunda. Golle tartılan bir mevkide oynuyorum. Gelen her pası kovalamaya çalışıyorum. Kovalayınca, güzel pas olunca, her şey birleşince gol oluyor. İnşallah önümüzdeki maçlarda da arkadaşlarımın paslarını değerlendirmeye çalışacağım.” şeklinde konuştu.
 
Elinden gelen katkıyı vermeye çalıştığını ve sezon sonu şampiyonluğun geleceğine inandığını belirten Vedat, “Son 3-4 yıldır takip edenler bilirler, bende tabiri caizse Arnavut inadı diye bir şey var. Bir de topu kendim kaybedince ve rakip takım kontraya kalkınca ister istemez müdahale etmeye çalışıyorum. Kaleye kadar gitse bile onu takip edeceğimi biliyorum. Kulübe, camiaya elimden gelenin fazlasını vermeye çalışıyorum. İnşallah sonunda hasret kaldığımız, hak ettiğimiz şampiyonluğu bu futbolcu grubu, bu teknik heyet, bu personel getirecek. Sezon sonu inşallah Kadıköy bayram havasına dönüşecek.” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.