FUTBOL

Harun Tekin: Penaltı esnasında son ana kadar bekliyorum

13 Şubat 2019 Çarşamba 17:47

Zenit maçında kurtardığı penaltı ile galibiyette önemli rol oynayan kalecimiz Harun Tekin, Fenerbahçe Televizyonu’na o anlarla ilgili açıklamalarda bulundu. 14/16 programına Can Bartu Tesislerimizden canlı bağlantı ile katılan kalecimiz Harun, şunları söyledi:

“Zenit karşısında önemli bir galibiyet elde ettik. Avantajlı bir skor elde ettiğimiz için çok mutluyuz. Tur için bir maç daha var. İnşallah deplasmandan turla döneriz. Avrupa bizim için çok büyük şans. İnşallah bu şansı iyi değerlendirip, taraftarlarımızı mutlu etmek istiyoruz. Zor bir ikinci maç bekliyor. Atmosfer, soğuk hava. Orada çok daha fazla mücadele etmemiz lazım. 1 gol atarsak büyük avantaj olur.

Tüm takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Çok güzel bir karşılaşma oynadık. Rakibimize hiç pozisyon vermedik ve penaltı anı kırılma noktasıydı. Çok önemli bir anı başarılı bir şekilde yaşadığım için çok mutluyum. Gol yemeden kazanmak önemliydi.

Penaltıda avantaj, penaltıyı kullanan oyuncudadır

Penaltıda avantajlı olan, penaltıyı kullanan oyuncudur. Fazla penaltı kurtarmam, penaltı kullanan oyuncuları da etkiyordur. Her zaman penaltı kullananları izliyorum. Farklı yerlere atanlarda oluyor ama ben genelde bekliyorum ve bir köşeye yüzde yüz gidiyorum. Bunla da başarılı oluyorum. İnşallah daha da çok penaltılar kurtarırım.

Mesela dün penaltıyı kullanan oyuncu (Robert Mak) kariyerinde bir penaltı kullanmış. Onu hiç izlememiştim. En çok penaltı kullanan 3 oyuncu vardı. Enteresan bir şekilde o topun başına geldi. O anda o köşeyi tercih ettim. Önemli olan vuruş anında topa erken gitmemek.  Vuruş anına kadar bekliyorum. O anda topun direğe vurduğu gördüm. Korkum penaltı atan oyuncunun pozisyonu tamamlamasıydı. Çok şükür bir anda döndüm ve aldım. İnanılmaz bir andı. Aslında bana çok fazla iş düşmedi ama penaltıyı kurtarmam takımı da ateşledi. Takım arkadaşlarım mükemmel mücadele etti.

Taraftarlar hep yanımızda oldu

Taraftarımız bizi her zaman destekliyor. Özellikle bu seze zor zamanlarımızda yanımızda oldular. Dün de inanılmaz atmosfer vardı. Onların yanımızda olması bizim için büyük güç.

Atiker Konyaspor maçı bizim için çok önemli. Önce o maçı kazanıp, sonra Zenit’e hazırlanacağız.

Kendimi çok iyi hissediyorum

Ligin son maçlarına doğru bazı şikayetlerim vardı. Bu şekilde biraz götürdüm ama kampın son günü artık ağrılarım artmaya başladı. Böyle bir tedavi sürecine başladık. Takımdan ayrı kaldığım için çok üzüldüm. Çok çalıştım, tedavi sürecimde iyi geçti. Kendimi çok iyi hissediyorum. Tedavi süreci böyle bir dönüş yapmam beni motive etti."