FUTBOL

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, İstanbulspor galibiyetini değerlendirdi

03 Aralık 2019 Salı 23:23

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, 4-0 galibiyetimizle tamamlanan İstanbulspor maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.
 
Yayıncı kuruluşa ilk olarak maçı değerlendiren Ersun Yanal, “İki taraflı değerlendirmek lazım; skor bir tarafa oyun bir tarafa. Bu tür oyunlarda eğer rakibinize karşı daha hızlı, daha ofansif, daha baskıcı, daha süratli, tempolu oynayabilir miydik? Oynayabilirdik. En azından pozisyon vermeden oyunu kontrol ederken net bir skor aldık. Bu tür oyunlarda başka şanslar da var. Genç oyuncularımız var. Onları sahada görmek, Fenerbahçe’ye hazırlamak, Fenerbahçe’nin ilerisi için onların takıma kazandırılmasını sağlamak amacıyla ısıtmak ve zaman zaman yer almalarını sağlayacak fırsatları yakalamak adına bunlar olumlu gelişmeler. Şundan emin olun ki; Fenerbahçe’nin de geleceği için bir takım planlar yapıyoruz. Bazen taraftarlarımız bize serzenişte bulunuyor ama onları oynatıp kaybetmeden kazanmak geleceklerini doğru şekilde hazırlamak planlarımızda ve arzularımızda var. Emin olun ki biz daha fazla arzu ediyoruz. Futbolun geldiği nokta belli. Birkaç oyuncu daha katmayı, üretmeyi planlıyoruz. Zamanla olacak şeyler. Zamanında doğru hasat yaparsanız, ürünü doğru zamanda alırsanız hem kalitesinde hem de değerinde alınmış olacak. Bugün de kazandık ve önümüzdeki maçlara devam edeceğiz.” dedi.
 
Ferdi Kadıoğlu’yla ilgili de konuşan Ersun hoca, “Ferdi’nin önünde uzun bir süre var. Ferdi genç bir oyuncu. Erken hasat her zaman problem yaratır. Yavaş yavaş, ısıta ısıta, doğru zamanda doğru yerde, doğru anda kullanmak ve doğru zamanda geliştirmek önemli. Eksikleri var. Bu eksikleri tamamladıkça daha da iyi olacak. Fenerbahçe’nin geleceği açısından da önemli. Doğru zamanda doğru yerde doğru anda olmalı. Buna takım hazır olmalı, taraftar hazır olmalı, camia hazır olmalı, oyuncu hazır olmalı ve birçok faktörü bir araya getirdiğimizde, bütün bu hazırlıklar yapıldığında o oyuncu doğru zamanda doğru yerde artık faydalanabileceğin banko oyuncu haline getirmeli. Sabır diliyorum. Bu işler çok hızlı bir şekilde gelişmiyor. Bu oyunlar farklı oyunlar. Bugün oynadığımız oyun farklı, Gençlerbirliği maçında oynayacağımız oyun farklı ve daha sonra oynayacağımız maçlar farklı olacak. Bu maçlarda fırsat buldukça bu oyuncuları değerlendireceğiz.” ifadelerini kullandı.
 
Muhammed Gümüşkaya’yla ilgiliyse Ersun Yanal, “Bu bir mesaj. Biz gençlerle ilgili her zaman pozitif düşünme konusunda hemfikiriz. Onları kazanma arzusunda da hemfikiriz. Ama dediğim gibi doğru zamanda ve doğru yerde olması gerekiyor. Bugün oyuna girdi ve bir asist yaptı. Bu yükü kaldırabilmesi için önünde uzun bir süreç var. Ya çok süper bir yetenek, gözün arkada kalmadan oynatacaksın ya da yavaş yavaş pişirerek devam edeceksin. O da önemli bir oyuncu. Umarım yavaş yavaş onları ısıtıp takıma kazandırıp uzun vadeli kullanmayı, Fenerbahçe’nin uzun vadeli oyuncusu olmayı başaracak bir gelişim sağlatmayı hem zamanında hem de doğru anda doğru tercihler yaparak sağlarız. Emin olun ki biz taraftarlarımız kadar bu oyuncularımızı kazanmayı düşünüyoruz.” değerlendirmesini yaptı.
 
Son olarak Süper Lig’in 14. Haftasında karşılaşacağımız Gençlerbirliği maçıyla ilgili konuşan Ersun hoca, “Artık bundan sonra kaybetme lüksümüz yok. Kazanmalıyız. Futbol bu. Her türlü sonuç oluyor. Kaybettiğimiz anlar da oluyor. Önümüzde güzel bir zaman dilimi var. Toparlayıp devreye de en yüksek puanla girmeyi hedefliyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında maçı değerlendiren Ersun Yanal, basında kendisi hakkında çıkan haberlere ilişkin şu ifadelere de değindi:
 
“Öncelikle aslında hiç alakası olmayan ve benim tarzım olmayan bir konuya girmek istiyorum. Öncelikle Fenerbahçe taraftarlarından özür dilerim ve onların değerli zamanlarını böyle bir konudan dolayı aldığım için de onlardan af diliyorum. Bir zatı muhterem televizyon programlarında benim yöneticim ve oğlumla ilgili yine saçma sapan suçlamalara başladılar. Sosyal medyada trollerim olduğunu ve bunu düzenleyenin de oğlum olduğunu söylüyorlar. Bu aşağılıkça yaklaşımın bir haftalık süre tanıyorum. Eğer ispat etmezse onu deşifre edeceğim ve mahkemeye vereceğim. Yeter artık. Türk futbolunda çamur at ve ondan sonra attığın kişi ispat etsin. Yok böyle. Adaletin içinde de böyle bir şey yok. Bu konulara çok giren bir insan değilim ama bu zat-ı muhterem bunu ispat etmezse nasıl girileceğini ben ona göstereceğim ve herkesin önünde de burada 1 hafta sonra deşifre edeceğim. Yazıklar olsun. Bu kadar seviyesiz ve aşağılık bir yerlerde sürünüyoruz. Bunun hesabını da hem yargı önünde hem de bağıra bağıra her yerde söyleye söyleye ondan geri alacağım. Teşekkür ederim.”