FUTBOL

Erwin Koeman: "Taraftarımızın hayatını kaybetmesinden dolayı çok üzgünüm"

03 Kasım 2018 Cumartesi 17:46

Galatasaray karşısındaki maçta takımımızın teknik ekibinin başında yer alan Erwin Koeman, maç sonu açıklamalarda bulundu. İlk olarak karşılaşma öncesi vefat eden taraftarımızla ilgili düşüncelerini paylaşan Erwin Koeman, “Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Koray Şener, taraftarımız. Maç öncesi bir kalp krizi sonucu aramızdan ayrıldı. Bu haberden dolayı çok üzgünüm. Bence bu durum futboldan çok daha önemli” dedi.
Ardından karşlılaşmayı değerlendiren Koeman, “Bir oyun planımız vardı ve işe yaradı. İlk yarıda daha iyi pozisyonla üreten tarafın biz olduğumuzu görüyoruz. Bir duran top sonucu rakibimiz 1-0’ı yakaladı. Yine de bizim için işler fena gitmiyordu. O esnada ‘planımıza devam edeceğiz’ dedik ve planımızı sürdürdük. Oyuncularımız çok disiplinli bir görüntü ortaya koydu. İkinci yarıda çok erken dakikada 2. golü yedik. 2-0’dan sonra rakibimizin oyunu biraz daha geride kabul ettiğini gördük. Topun bizde kalmasını daha iyi sağlamaya başladık. Daha iyi bir futbol oynamaya, daha çok ayağa oynamaya başladık. Maçın sonlarına doğru 2-2’yi yakaladık. Aslında bana göre kazanmalıydık. Çok net fırsatlarımız vardı. 3-2’yi bulabilkirdik. Kazanamadığımız için üzgünüm çünkü kazanabileceğimiz bir maçtı” diye konuştu.

Mathieu Valbuena’nın maça ilk 11’de başlamasıyla ilgili sorulan soruya Koeman, “Ben Phillip’le (Phillip Cocu) hiçbir zaman görüş ayrılığı yaşamadım, her zaman görüşlerine katıldım çünkü bakış açım birinci hoca o’dur, kararı o verir şeklindeydi. Her zaman onun kararlarına saygı duydum. (Valbuena'nın ilk onbir başlaması) Sizin için belki sürprizdi. Zaten bu yüzden bir futbol antrenörüyüm” cevabını verdi.

Görev süresinin devamıyla ilgili sorulan soruyu ise Koeman, “Bu işe karar verebilecek tek bir kişi var; o da Başkanımız. Ben ve Chris şu an bu kulüple sözleşmesi olan antrenörleriz. Sözleşmemizin gereği doğrultusunda işimizi yapıyoruz. Bir zaman gelecek ve bu işin ne kadar devam edeceğini duyacağız. Bu, pazartesi olabilir, önümüzdeki hafta olabilir, bir ay da sürebilir. En iyi şekilde işimizi yapmaya çalışıyoruz” diye yanıtladı.

BASIN TOPLANTISI

Sözlerine Koray Şener için çok üzgün olduğunu söyleyerek başlayan Koeman, "Maçın ilk yarısında Fenerbahçe taraftarı Koray Şener maalesef aramızdan ayrıldı. Hepimiz çok üzgünüz. Bu haber, bir futbol karşılaşmasından çok daha önemli bana göre. Ailesinin yanındayız" dedi.

Maç öncesi bir oyun planları olduğunu ve bu planın işe yaradığını söyleyen Koeman, "1-0 geriye düşmemize rağmen böyle düşünüyorum. Maçın ilk yarısında Galatasaray daha çok topa sahip oldu. Ama biz daha net gol pozisyonları ürettik. Bir duran toptan gol ürettiler. Bu takıma karşı her zaman alan bulabilirsiniz. Takıma maçtan önce, maçın 5'inci dakikasında geriye düşsek bile disiplinden kopmayalım, oyun planına sadık kalalım demiştim. Bu bizim için önemliydi. Daha sonrasında Galatasaray'ın biraz daha geriye çekildiğini gördük, topun bizde daha fazla kaldığını gördük. Penaltıyla 2-1'i yakaladık. Hak ettiğimiz için de 2-2 oldu. Bu maçı nasıl kazanamadık inanamıyorum. Bence bu maçı kazanmalıydık. Bunun için çok üzgünüm" ifadelerini kullandı.
Mathieu Valbuena'nın oyundan çıkması ile ilgili gelen bir soruya yanıt veren Hollandalı çalıştırıcı, "Yorgundu bu yüzden çıkarttım. Böyle bir maç oynuyorsunuz, Valbuena uzun zamandır oynamıyordu. Ama iyi bir maç çıkarttı, iyi bir performans gösterdi. Onun için çok iyi bir akşamdı. Gollere katkı yaptı. Eğer fit bir durumda olsaydı ve yorgun olmasaydı, ben onu o zaman çıkartsaydım, ben kötü bir hoca olurdum" diye konuştu.
Duran toplarda Galatasaray'ın kendilerini zorladığını belirten Erwin Koeman, şöyle konuştu: "Duran toplar bu akşam bizim için zordu. Ama şunu da söylemek lazım, arka direkte Isla var. Yine de izlemem gerek yeniden. Buna rağmen Galatasaray'ın da iyi bir özelliği bu. Belhanda çok iyi ortalar yapıyor. Bir tane de direkten dönen topları var. Bu durumla başa çıkmak zorundayız. Futbolda gollerin yüzde 50'si duran toplardan atılıyor."
Geleceği hakkındaki soruya Koeman, "Bilmiyorum, göreceğiz neler olacağını. Başkan,bu maçın hazırlığı için burada kalmamızı istedi. Buradaydık. Bundan sonraki süreci bilmiyorum, sadece başkan söyleyebilir bunu" yanıtını verdi.

Son olarak maçın ardından yaşanan olaylar ile ilgili yorum yapan Erwin Koeman, "Hakem son düdüğü çaldığında maçın sonucuyla ilgili üzüntülü olduğumu paylaşmak için yedek kulübesine gidiyordum. Bir anda bir sürü kavga eden insan gördüm. Yarın görüntülere bakacağım. Böyle anlar yaşanması hiç hoşlandığım şeyler değil. İşinizle kavga ediyorsanız bu güzeldir, ama böyle kavgalar güzel değil. Çünkü bu akşam gerçekten iyi bir iş yaptık. Maç sonunda gördüklerim beni mutlu etmedi" diyerek sözlerini noktaladı.