FUTBOL AKADEMİ

U12 ve U10 Takımlarımız, uluslararası turnuvalarda mücadele etti

29 Mayıs 2023 Pazartesi 09:30

Kulübümüzün altyapı yaklaşımını sürdürülebilir başarılar elde edebilen bir yapıya kavuşturmak için çalışmalarını sürdüren Futbol Akademimizin takımlarından U12 ve U10, 27-28 Mayıs tarihlerinde uluslararası turnuvalarda mücadele etti.
 
U12 Takımımız, 16 takımın katıldığı Uluslararası B/S Immobilien Management’ı ikinci sırada tamamlarken, U10 Takımımız Avrupa’nın köklü kulüplerinin katılımıyla düzenlenen Uluslararası Alagoz Rhodia U10 Cup Turnuvası’nda dördüncü oldu.

Almanya’nın Herne kentinin ev sahipliği yaptığı Uluslararası B/S Immobilien Management U12 Cup’ta mücadele eden U12 Takımımız gruptaki ilk maçında FSV Duisburg’u 2-0 mağlup etti. VFB Waltrop’a 1-0 kaybeden U12 Takımımız; DJK Tus Hordel’i 3-0, TSV Marl-Hüls’ü 3-1, Köln Deutz’u 2-1, SC Westfalia Herne’i de 2-0 yenerek grubunu birinci sırada tamamladı ve Altın Gruba yükseldi. U12 Takımımız, ikinci gün Altın Grupta oynadığı karşılaşmalar sonucu 16 takımın katıldığı turnuvayı ikinci sırada tamamladı.
 
Fenerbahçe 10 Yaş Altı Futbol Takımımız, Fransa'nın Roussillon şehrinde Benfica, Torino, Sporting, OGC Nice As Saint Etienne gibi Avrupa’nın köklü kulüplerinin katılımıyla düzenlenen Uluslararası Alagoz Rhodia U10 Cup Turnuvası’nda mücadele etti. Yer aldığı C Grubunda ilk gün müsabakalarında FC Lyon, Montpellier HSC ve FC Nivolet ile 1-1’lik skorlarla berabere kalan Takımımız; OSR 3 F’i 5-0, Dijon FCO ile Chambray FC’yi de 1-0’lık skorlarla geçerek grubunu ikinci sırada tamamladı ve Altın Gruba kaldı.
 
Altın Grubu ikinci sırada tamamlayarak adını son 8 takım arasına yazdıran Takımımız, çeyrek finalde Saint Etienne (Fransa) ile karşılaştı ve müsabakayı penaltılar sonucu 3-2 kazanarak yarı finale yükseldi. Yarı finalde Montpellier (Fransa) oynanan karşılaşmayı penaltılar sonucu 4-5 kaybeden U10 Takımımız, Cenevre FA (İsviçre) ile oynadığı 3.’lük, 4.’ük maçını da penaltı atışları sonucu kaybederek 40 takımın mücadele ettiği turnuvayı 4. sırada tamamladı.

Basın Fotoğrafları