FUTBOL AKADEMİ

Fenerbahçe Futbol Akademimiz, U12 Sömestr Ön Eleme Turnuvasına ev sahipliği yaptı

24 Ocak 2023 Salı 18:54

Fenerbahçe Futbol Akademimiz tarafından Türk futbol altyapısına katkı sağlamak, ülkemizin çocuklarının elinden tutup onlara fırsat yaratmak amacıyla hayata geçirilen “Her ay bir turnuva” projesi kapsamındaki beşinci adım olan U12 Sömestr Ön Eleme Turnuvası’nın kazananı Beylikdüzü Yakuplu oldu.
 
Beylikdüzü Yakuplu, 26 Ocak Perşembe günü Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesislerimizde düzenlenecek olan U12 Sömestr Turnuvası’na katılmaya hak kazandı.
 
Futbol Akademimizin sezon başında hayata geçirdiği “Her ay bir turnuva” projesinin beşincisi olan U12 Sömestr Ön Eleme Turnuvası bugün Fikirtepe Tesislerimizde yapıldı.
 
Toplamda 27 maçın oynandığı turnuvada; Beylikdüzü Yakupluspor Kulübü, Bahçelievler Olimpikspor Kulübü, Elcab Zonguldak Gençlerbirliği Kulübü, Eroğlu Spor Kulübü, Pendik Sahil Futbol Kulübü, Selimiye Spor Kulübü, Esenler Kulüp Atletik, Arabayatağı Spor Kulübü, Balıkesir Menteş Spor Kulübü ve Çorlu Fener Spor Kulübü mücadele etti.
 
Gruplarını ilk iki sırada tamamlayan Beylikdüzü Yakupluspor, Arabayatağı Spor Kulübü, Çorlu Fener Spor Kulübü ve Bahçelievler Olimpikspor Kulübü yarı final müsabakalarında karşı karşıya geldi. Beylikdüzü Yakupluspor, Bahçelievler Olimpikspor Kulübü’nü penaltı atışlarıyla 9-8, Arabayatağı Spor Kulübü de Çorlu Fener Spor Kulübü’nü penaltı atışları sonucu 4-2 yenerek şampiyonluk için karşı karşıya geldi. Final maçını penaltı atışları sonucu 5-4 kazanan Beylikdüzü Yakupluspor, turnuvanın şampiyonu oldu ve Futbol Akademimizin sezon başında hayata geçirdiği “Her ay bir turnuva” projesinin altıncı ayağı olacak U12 Sömestr Turnuvası’na katılmaya hak kazandı.
 
Çorlu Fener Spor Kulübü ile Bahçelievler Olimpikspor Kulübü’nün üçüncülük için karşılaştığı müsabakanın kazananı ise penaltı atışları sonucu Çorlu Fener Spor Kulübü oldu.
 
Turnuva sıralaması ise şu şekilde:
 
1-Beylikdüzü Yakupluspor
2- Arabayatağı Spor Kulübü
3- Çorlu Fener Spor Kulübü
4- Bahçelievler Olimpikspor Kulübü
5- Eroğlu Spor Kulübü
6- Esenler Kulüp Atletik
7- Pendik Sahil Futbol Kulübü
8- Elcab Zonguldak Gençlerbirliği Kulübü
9- Balıkesir Menteş Spor Kulübü
10- Selimiye Spor Kulübü

Basın Fotoğrafları