FUTBOL AKADEMİ

Fenerbahçe Futbol Akademimiz, ‘Her ay bir turnuva’ projesinin ilkini gerçekleştirdi

24 Eylül 2022 Cumartesi 20:03

Türk futbol altyapısına katkı sağlamak ve ülkemizin çocuklarının elinden tutup onlara fırsat yaratmak amacıyla Fenerbahçe Futbol Akademimiz tarafından hayata geçirilen ‘Her ay bir turnuva’ projesinin ilk organizasyonu olan ‘Semih Şentürk Turnuvası’, İRM Dijital ve Matbaacılık ile Pürsu’nun katkılarıyla düzenlendi.

Fenerbahçe Fikirtepe Tesisleri’nin ev sahipliği yaptığı, Futbol Akademimizin teknik ve idari kadrosunun da takip ettiği bu özel turnuvada amatör kulüplerin 10 yaş altı takımlarının katılımıyla 4 farklı şehirden 16 ekip yer aldı. Toplamda 332 sporcunun mücadele ettiği organizasyonda dört gruba ayrılan takımlar sabah seansında grup maçlarında karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen müsabakalar sonunda İnegölspor, Bursa Yıldırımspor, Arabayatağı SK ve Bulvarspor isimlerini son 4 takım arasında yazdırdı. 3.’lük-4.’lük maçında İnegölspor’u 1-0 mağlup eden Bursa Yıldırımspor organizasyonu üçüncü sırada tamamladı. Turnuvanın finalindeyse Arabayatağı SK, Bulvarspor’u 3-1’le geçerek U10 Semih Şentürk Futbol Turnuvası’nın şampiyonu oldu.

Kupa ve madalya seremonisinin ardından tüm katılımcıların da yer aldığı büyük aile fotoğrafı çekildi.

Organizasyonun ardından Futbol Akademimizin Genel Koordinatörü Tahir Karapınar ve turnuvaya ismi verilen, Fenerbahçe Futbol Akademimizde forvet antrenörü ve 16 Yaş Altı Takımımızın Yardımcı Antrenörü olarak görev yapan Fenerbahçeli eski futbolcu Semih Şentürk, Fenerbahçe TV’ye açıklamalarda bulundu.

Futbol Akademimizin Genel Koordinatörü Tahir Karapınar, “Bizim için özel bir gün. Semih Şentürk, Fenerbahçe camiası için, Türk futbolu için çok önemli bir karakter ve onun adına düzenledik. Onun için de onurlu bir gün. Çocuklar çok güzel bir gün geçirdiler. Bizim çevremizden oyuncu bulmamız gerekiyor. Bize en güzel kaynak da amatör takımlar, onlar adına da çok güzel oldu. Hepsi en iyi şekilde ağırlandı. Ayrıca sponsorlarımız da çocuklarımıza satranç takımı, kitap hediye etti. Çok güzel bir turnuva oldu, iyi oyuncular da vardı. İnşallah bunların devamı gelecek. İleride eğitimiyle, karakteriyle, yeteneğiyle iyi futbolcular yetişecek.” dedi.

Turnuvaya ismi verilen, Fenerbahçe Futbol Akademimizde forvet antrenörü ve 16 Yaş Altı Takımımızın Yardımcı Antrenörü olarak görev yapan Fenerbahçeli eski futbolcu Semih Şentürk, “Çok mutluyum. 1999 yılında transfer olduğumda bu tesislerde kalmıştım. 20 seneden sonra tekrar burada olmak beni çok mutlu etti. Beni onurlandırdıkları için buradan Yöneticimiz Özgür Beye, Koordinatörümüz Tahir Hocaya, Koordinatör Asistanı Arman Beye çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir turnuva oldu. Keyifliydi Çocuklarımız da çok keyif aldılar. Onun için de çok mutluyum.” şeklinde konuştu.

Projenin ikinci ve üçüncü adımı olan Cumhuriyet Turnuvası ile Can Bartu Turnuvası, sırasıyla 29 Ekim ve 16 Kasım’da 11 yaş altı takımların katılımıyla gerçekleşecek.

Turnuvalara dair duyurular Fenerbahçe Futbol Akademi resmi hesaplarından yapılmaya devam edecek.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları