FUTBOL AKADEMİ

Doruk Yazıcı’nın hayali Fenerbahçe’nin kalesini yıllarca korumak

06 Kasım 2021 Cumartesi 17:32

Fenerbahçe Futbol Akademi U11 takımı kalecilerinden Doruk Yazıcı, ileride Fenerbahçe’nin kalesini yıllarca koruyacak bir kaleci olmak istiyor. Aynı zamanda bateri çalan Doruk, “Okuma zorluğu çekiyorum ama bu beni engellemiyor. İstediğimi yapabilirim” dedi.
 
1-7 Kasım Disleksi Farkındalık Haftasında disleksiyi hatırlatma, disleksili çocuğu olan ebeveynlerin duruma bakış açıları ve tecrübelerini paylaşmak adına Fikirtepe tesislerimizde U11 takımımızın kalecilerinden Doruk Yazıcı ve ailesiyle bir araya gelerek, Doruk'un hikayesini dinledik; geleceğin kaleci adayından olan Doruk’un hedeflerini öğrendik.
 
Tecrübelerini paylaşan ve disleksi ile ilgi bilgi veren Doruk’un annesi İrem Yazıcı,  “İlkokula başladığında, daha doğrusu bateriye başladığında durumunu fark ettik. Notaları çok iyi ezberleyip bateri çalarken, okumakta zorluk çektiğini fark edince bir pedagoga başvurduk. Pedagog disleksi olabileceğini söyledi. Disleksi aslında bir öğrenme bozukluğu. Bu çocuklar çok zeki oluyorlar ve bu zekaları ile birlikte öğrenme şekillerinde bir takım bozukluklar oluyor. Disleksi kendi alanında birçok noktada ayrılıyor. Doruk’taki az seviyedeki bir disleksiydi. Dolayıyla bununla ilgili bir okul bulduk ve spora olan yatkınlığı gelişti. Hem bateriyi hem sporu birlikte götürmeye başladık. Bu çocukların birçoğu he sporu hem sanatı birlikte götürebilecek çocuklar. Bu zekaya ve öngörüye açık olan çocuklar.” dedi.
 
İstediğini yapabildiğini belirten Doruk Yazıcı da, “Bateriyi çok iyi çalıyorum, futbolu da çok iyi oynuyorum. Fenerbahçe’de devam edeceğim. Okuma zorluğu çekiyorum ama bu beni engellemiyor. İstediğimi yapabilirim. Hayalim yıllarca bu görevi başarıyla yapabileceğim Fenerbahçe’ye hizmet edebileceğim bir kaleci olmak” ifadelerini kullandı.
 

Basın Fotoğrafları