SPOR OKULLARI

Fenerbahçe Spor Okullarında Gracie Jiu-Jitsu eğitimleri başlıyor 

29 Eylül 2020 Salı 13:59

Fenerbahçe Spor Okulları bünyesinde bir ilk olarak öğrenci ve yetişkinlere özel Gracie Jiu-Jitsu eğitimleri başlıyor.

Kontenjanlarımız sınır olup kayıt ve ayrıntılı bilgi için 0216 542 92 41-42-43-61-63 sporokullari@fenerbahce.org

Gracie Jiu-Jitsu Hakkında:

Kökleri Japonya’ya dayanan bir savunma sanatı olan Gracie Jiu-Jitsu, 20. Yüzyılın başında, Brezilya’da Helio Gracie olmak üzere Gracie ailesi tarafından geliştirilmiştir. Gracie JJ temelinde olası bir saldırıdan, rakibin gücü ve büyüklüğü ne olursa olsun, zarar görmemek yatmaktadır. Temelinde saldırıya ve vuruşa değil kendini savunma tekniklerine dayalı olan bir savunma sanatı olan GJJ bu özelliği ile diğer dövüş sanatlarından ayrılmaktadır. GJJ'de temel eğitim kendini savunma teknikleri (combative) üzerine olup, ilerleyen seviyelerde GJJ karşı GJJ mücadelesine yönelik teknikler (competition/sport GJJ) de öğretilmektedir.

Gracie Jiu-Jitsu İstanbul, Dünya'nın en büyük GJJ okulu olan Gracie University’nin Türkiye’de sertifikalı tek okuludur. Temelleri 1925 yılında Brezilya’da Carlos ve Helio Gracie tarafından atılmış olan Gracie University, standardize edilmiş eğitim programı ile Dünya’da 175 farklı eğitim merkezinde eğitim vermektedir.

Gracie University sisteminde, farklı segmentlere yönelik olarak hazırlanmış ders programları yer almaktadır.

Gracie Bullyproof

Yaşıtlardan kaynaklanan şiddet, kendine güvensizliğin en önemli sebeplerindendir. Yapılan araştırmalar, yaşıtlardan kaynaklanan şiddetin sadece %15’inden ailelerin haberdar olduğunu göstermektedir.

Gracie Bullyproof, Gracie University’nin 5-12 yaş arası çocuklar için tasarlanmış kendini savunma programıdır. 

Çocuklara sadece bir spor dalı değil, hayat boyu kendine güvenli olmayı ve kendini korumayı öğretmektedir. Bullyproof programı “saldırgan ve onları rahatsız eden çocuklara” karşı çocuğunuza fiziksel, psikolojik ve sözlü yöntemleri öğretmeyi amaçlar. Çocuklara saldırgan çocuklara sözlü olarak uyarı yapmayı ve ihtiyaç anında fiziksel kendini savunma tekniklerini öğretir. Diğer dövüş sanatlarından en önemli farkı, vuruş içermez, sadece saldırı anında (vurma, itme, çekme) kendini korumaya ve saldırganı kontrol etmeye yarayan teknikleri öğretir. 

Programdaki temel amacımız, çocuklarınızı “saldırgan çocuklarla” yüzleşmeye sürüklemek değil, korkularını azaltarak ve kendilerine güvenmelerini sağlayarak çocuğunuzun saldırgan ve agresif çocuklara karşı hedef olması riskini azaltmaktır. 

Gracie Combatives

Gracie University’nin yetişkinler için hazırlanmış kendini savunma programıdır. Gracie Jiu-Jitsu 600’den fazla teknik içermesine rağmen Gracie ailesi tarafından yapılan araştırmalar sonucunda 36 ana tekniğin gerçek dövüşlerde daha çok kullandığı ve çok daha etkin olduğu görülmüştür.  Aslen Amerika Birleşik Devletleri ordusu için geliştirilmiş olan Gracie Combatives programı tamamen bu 36 teknikte uzmanlaşmaya odaklanarak, hızlı bir şekilde sokakta karşılaşılabilecek saldırılara hazırlanmaya odaklanır.  Programa başlamak için kesinlikle hiçbir deneyime ihtiyacınız yoktur. Gracie Jiu-Jitsu Sertifikalı eğitmenleri tüm derslerin yardımlaşmaya dayalı bir ortamda, yaş, cinsiyet ya da atletik beceriden bağımsız olarak her öğrencinin keyifli ve öğretici bir atmosferde geçmesine özen gösterirler.

Women Empowered

Kadınlar için özel olarak tasarlanmış, resmi Gracie kendini savunma programıdır. En sık karşılaşılan 15 saldırı senaryosu, güvenlik güçleri yardımları ile belirlenmiştir. Woman Empowered saç çekmesinden, boğazlamaya, sarılmadan, silahlı saldırgandan korunmaya kadar tüm olası senaryoları kapsar.