KOLEJ

Fenerbahçe Koleji’nde mezuniyet töreni düzenlendi

23 Haziran 2022 Perşembe 10:25

Fenerbahçe Koleji'nde 12. sınıfların mezuniyet töreni yapıldı.
 
Fenerbahçe Koleji Anadolu Lisesi Müdürü Halise Kıvanç ve Genel Müdürü Fatih Canpolat tarafından yapılan açılış konuşmaları ile başlayan törende Başkanımız Ali Y. Koç’un mesajı da okundu.
 
Başkanımız mesajında şu ifadelere yer verdi:
 
“Bugün geleceğimiz olan sizler ve bizler için çok özel çok anlamlı bir gün. Hepinize sevgilerimi iletiyorum. Lisemizden mezun olan öğrencilerimizi hayallerini gerçekleştirecekleri umutlarla dolu yeni eğitim yollarına uğurluyoruz. Fenerbahçe Kolejimiz, öğretmenlerimizin önderliğinde, siz kıymetli öğrencilerimizin eğitim ve öğretim hayatlarını başarılarla ve deneyimlerle dolu şekilde geçirmeniz için Atatürk ilke ve inkılapları ışığında büyümeniz ve gelişmeniz için Fenerbahçe sevgisiyle yetişmeniz için elinden geleni yaptı. Şimdi sizler yuvadan uçuyorsunuz. Okuduğunuz her okula, gittiğiniz her şehre ve ülkeye Atatürk’ün ışığını ve sarı lacivert sevginizi de taşıyacağınızdan hiç şüphemiz yok. Adım atacağınız bu yeni yolun hem sizler, hem de gözünüzün içine bakan aileleriniz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz. Lise arkadaşları özeldir, bu sıralarda yaşanılanlar unutulmaz. Sizlerin de bu çatı altında kurduğunuz dostlukları bir ömür sürdüreceğinize, anılarınızı hep gülümseyerek yad edeceğinize inanıyorum. Bizler, sizin hep yanınızdayız ve başarılarınızla her zaman gururlanacağız. Atamızın izinde yürüyeceğinize, yaptıklarınız, başarılarınızla ışıl ışıl Atatürk gençleri olduğunuzu her defasında bizlere göstereceğinize tüm kalbimle inanıyorum. Fenerbahçe Koleji Anadolu Lisesi 2021-2022 mezunları; yolunuz açık, şansınız bol olsun!”
 
Fenerbahçe Koleji Genel Müdürü Fatih Canpolat ise yaptığı konuşmada, “Sevgili gençler, evde anne babalarınız ve okullarda biz öğretmenleriniz sizleri büyütürken, yetiştirirken sizler için büyük hayallerimiz ve hedeflerimiz olur. O kadar çok şey bekleriz ki sizlerden… İsteriz ki sizler dilimizi, tarihimizi, kültürümüzü iyi tanıyın, bir yandan da hayatın her alanında uluslararası hareketliliğin arttığı ve sınırların kalktığı bir dünyada yabancı dili etkin kullanın, dünyayı da iyi tanıyın. İsteriz ki, ülkemizde ve dünyada karşılaşılan sorunlara duyarlı olun, farklılıklara saygılı, hoşgörülü olun, iletişim yönünüz güçlü olsun, başta aileniz ve arkadaşlarınız olmak üzere insanlarla pozitif ilişkiler kurabilin. Hele ki özgüvenli, kendi sorunlarını tek başına çözen, kendi yaşantısını ve geleceğini planlayabilen, kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olun diye can atarız. İsteriz ki, akademik başarınız yüksek olsun, notlarınız hep yüksek olsun; spor da yapın, müzik de yapın, sanatla da uğraşın…. O kadar çok şey isteriz ki ve o kadar çok şeyi çoğu zaman sizden daha çok isteriz ki… Bazen size rağmen, siz istemeseniz de isteriz. Bunlar için her türlü imkânımızı seferber edip sizi özel okullara, kurslara, özel derslere, çeşitli merkezlere götürürüz. İsteriz ki her şeyin en iyisine sahip olun. Neden biliyor musunuz?  Çünkü sözün özü, sizler bizim çocuklarımızsınız, yani siz bizim her şeyimizsiniz… Biz öğretmenler de sizi çocuklarımız olarak gördüğümüz için anne babalar ve öğretmenleriniz olarak aynı nazardan bakıyoruz. Anne babalarınız ve biz öğretmenleri için çocuklarımız olarak yaşantımızın anlamısınız, hayatlarımızı adadığımız, uğruna kurban olurum dediklerimizsiniz, sizin için çalışır, sizin için artırır, sizin için didiniriz, siz bizim ümidimizsiniz, hem kendimiz hem ülkemiz için size bel bağlarız çünkü aslında siz yarınlardaki bizlersiniz… Ailelerimizin ve milletimizin devamısınız…

Fenerbahçe Kolejliler olarak da yöneticilerimizle, öğretmenlerimizle, öğrenci ve velilerimizle birbirimize inanmak, güvenmek, çalışmak; milletimizi, ülkemizi sevmek; sorumluluk bilincine sahip, özgür düşünceli, yaratıcı bireyler olmak ortak hedefimiz oldu. Ama en önemlisi de tüm bu niteliklere temel oluşturmak üzere, öncelikle ve özellikle sizleri dogmalardan uzak, bilimsel düşünebilen, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, cumhuriyet değerlerini özümsemiş, aydın ve demokrat birer birey olarak yetiştirmeyi çok istedik, görev bildik.
Yarınlarımızın güvencesi gençler!

Sizleri cumhuriyetimizin değerlerine ve her yönüyle yolumuzu aydınlatan Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı, kişilikli, bilgi çağına layık, aydın fikirli, doğru olanı, iyi olanı, güzel olanı ayırt edebilen gençler olarak yetiştirmeye çalışan velilerinize ve Fenerbahçe Kolejinin idareci, öğretmen ve çalışanlarına burada bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.

Fenerbahçe Kolejinden mezun olmanın sizlere her zaman ve her yerde güç vereceğine olan inancım sonsuzdur.  Arkanıza aldığınız bu güçle gelecekte hepinizi Cumhuriyetimizin ilkeleri ışığında yürüyen, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı; vatanına, milletine yararlı, ülkemizin gelişmesine, bilime ve insanlığa katkı sağlayan mutlu ve başarılı bireyler olarak göreceğimizden eminim. 

Sizleri bu değerlerle uğurlamanın kıvancıyla,  yolunuz açık geleceğiniz aydınlık olsun; sizleri candan kutlar, yaşamınız boyunca sağlık ve mutluluklar dilerim.” ifadelerini kullandı.
 
Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilerimizden Ceren Nisa Kaya (1.), Irmak Yaren Hepşen (2.), Pelinsu Ezgi Aktaş’a (3.) ödülleri Fenerbahçe Eğitim Kurumları Genel Müdürü Fatih Canpolat tarafından verildi.
 
Dereceye giren öğrencilerin konuşması ve yaş kütüğüne plaket çakılmasının ardından bayrak-flama devir teslim töreni yapıldı.
 
Tören, anı diplomalarının verilmesinden sonra öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla sona erdi.

Basın Fotoğrafları