KOLEJ

Başkanımız Ali Koç: Bugün burada yapacağımız 29 Ekim kutlamasıyla başlayan Cumhuriyet coşkusu, akşam Göztepe Parkı’nda başlayacak Fener Alayı yürüyüşümüzle devam edecek

29 Ekim 2022 Cumartesi 11:56

Fenerbahçe Koleji’nde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamasına katılan Başkanımız Ali Koç, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Başkanımız Ali Koç; Cumhuriyet değerlerine vurgu yaptığı konuşmasında Fenerbahçe Spor Kulübü’nün her zaman Atatürk İlke ve İnkılapları ve bunların izinde olan sporcular, öğrenciler yetiştirmeyi görev ve vazife edindiğini ifade etti. Başkanımız, bugün saat 21.00’da yapacağımız Fener Alayı yürüyüşüne de herkesi bir kez daha davet etti.

Başkanımız Ali Koç’un konuşmasından derlediklerimiz şu şekilde:

Kıymetli öğretmenlerimiz, Atatürk’ün en büyük mirasçısı ve geleceğimizi aydınlatacak olan gençlerimiz ve tabii ki her daim onların yanında olan sevgili, değerli velilerimiz bugünkü kutlamamıza hoş geldiniz, törenimize hoş geldiniz.

Bugün tartışmasız tüm özel günler arasındaki en özel, en değerli günümüz. Cumhuriyetimizin 99. gururlu yıl dönümünü bugün burada başlıyoruz, akşam da Göztepe Parkı’nda Fener Alayı ile devam ettireceğiz. Bize yokluk, yoksuzluk, tüm imkansızlıklara rağmen kazandıkları zaferlerle bu güzel vatanı ve bağımsızlığı veren, bu gurur ve coşkuyu yaşamamıza vesile olan uygar, çağdaş medeniyetin tüm imkanlarından yararlanmamızı sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve kahraman gazilerimizi özlemle, minnetle ve şükranla ülke olarak milletçe hep beraber anıyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak her zaman Atatürk İlke ve İnkılaplarına, bunların izinde olan sporcular, öğrenciler yetiştirmeyi, onların başarılarıyla bayrağımızı en üst seviyelerde dalgalandırmayı her zaman bir görev, bir vazife bildik ve bu doğrultuda da yoğun çalışmalar, emekler sarf ettik.

Fenerbahçe Koleji’nde eğitim gören, bu çatı altında okul hayatlarını sürdüren tüm öğrencilerimiz; bugün kolejde olduğumuz için öğrencilerimizi diyorum ama Fenerbahçe Ailesi’nin içinde olan, Fenerbahçe çatısı altında olan her bir bireyin vatan sevgisi ve aidiyetini Atatürk ve Cumhuriyetimizin bizim için ne kadar kıymetli olduğunu bilerek hem eğitimlerine başlıyorlar hem sporlarını yapıyorlar. Ve bu hiçbir zaman değişmiyor. Türk öğretim-eğitim hayatları boyunca öğrendikleri her şey bu değerler üzerine şekilleniyor. Onların yollarını aydınlatan bu ışık bizim de geleceğimizi aydınlatıyor.

Bugün, Fenerbahçe Koleji’nde, burada yapacağımız 29 Ekim kutlamasıyla başlayan Cumhuriyet coşkusu akşam Göztepe Parkı’nda başlayacak Fener Alayı yürüyüşümüzle devam edecek. Ne kadarınız geliyor, ne kadarınız teşrif edecek bilmiyorum ama hepinizi o tarihi anları yaşamaya, Bağdat Caddesi’nde sarı lacivert renklerle o coşkuyu yaşamaya davet ediyorum.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak Bağdat Caddesi’nde sarı lacivert renklerle o coşkuyu yaşarken 100. yılımızı karşılarken yapacağımız pek çok etkinlikten bir tanesi olacak. Aslında etkinliklerimizi bu sabah başlatıyoruz ama yıl boyunca 100. yılımızı 12 ay boyunca kutlamak için planlar programlar yaptık. İnşallah çocuklarınızla, ailelerinizle, konunuzla komşunuzla sizler de katılıp, bizleri desteklersiniz. Heyecanla biraz sonraki gösteriyi bekliyorum. Ben ne zaman bu özel günlerde bu kolejde bulunduysam, yöneticiyken özellikle de Turhan Bey’le de sık sık gelip giderdik, ne kadar hazırlanıldığını, ne kadar mesai harcandığını bu özel günü, daha da özel ve unutulmaz yapmak için geçmişte yaşadım, eminim ki bugün de aynı şekilde olacaktır.

Hepimizin bayramı kutlu olsun. Cumhuriyetimiz ilelebet payidar olsun. İnşallah bu akşam hep beraber Fener Alayı yürüyüşümüzde görüşmek üzere.. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. İnşallah Cumhuriyetimizin 100. yılında her tarafı sarı lacivert başarılarla, şampiyonluklarla süsleyebiliriz. Sağ olun, var olun.”