DERNEKLERİMİZ

Havacı Fenerbahçeliler Derneği'nden Başkanımız Ali Koç'a ziyaret

02 Aralık 2020 Çarşamba 14:21

Pilotlar, bakım personeli, kabin personeli, havacılık bölümünde okuyan öğrenciler ve havacılık sektörü çalışanlarını içerisinde barındıran ve bu alanda faaliyet gösteren tüm Fenerbahçelileri temsil etmek amacıyla kurulan Havacı Fenerbahçeliler Derneği’nin Başkan ve yöneticileri, Başkanımız Ali Koç’u ziyaret etti.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde Başkanımız ile bir araya gelen Havacı Fenerbahçeliler Derneği Başkanı R. Kutay Karaca, Başkan Yardımcısı Süreyya Özer ve Genel Sekreter M. Ömer Berber’e, Yönetim Kurulu Üyemiz Sevil Zeynep Becan da eşlik etti.

Heyeti kulüp binasında ağırlayan Başkanımız Ali Koç; 13 Mart 2020 tarihinde kurulan ve 200’e yakın üyeye sahip olan Havacı Fenerbahçeliler Derneği’nin sahip olduğu vizyon ve misyon çerçevesinde dernek çalışmaları hakkında bilgiler de aldı.

Görüşme sonrası kısa bir konuşma yapan Başkanımız Ali Koç, “Bugün özel misafirlerimiz var. En yeni derneklerimizden, kurulmasından çok büyük memnuniyet duyduğum, oturup konuştuğum zaman Fenerbahçeli bir dernek olarak neler yapmak istediklerini, şu ana kadar neler yaptıkları yani beni heyecanlandıran derneklerimizden. Başka derneklerimize de örnek olabilecek potansiyelde ‘sektörel dernek’ dediğimiz Havacı Fenerbahçeliler Derneği’nin ziyareti oldu. Derneğimiz kuruldu, 200’e yakın üyesi var. Hedef 500 üye çıkarmak. 3 sene içerisinde her üyenin de Fenerbahçe Spor Kulübü’ne Kongre Üyesi olma şartı var. Başka birkaç derneğimizde de bu şart var. Ve çok önem verdiğim bir husus bu. Sevil Hanım da derneğimizin kurulmasında tam destek verdi ve sürecin içindeydi. ” dedi.

Havacı Fenerbahçeliler Derneği Başkanı R. Kutay Karaca ise, “Başkanımız ve Yönetim Kurulumuz, bize kuruluşumuzdan bu yana destek verdiği için Dernek Yönetim Kurulu kararıyla Başkanımız Ali Koç’u, Onursal Üye olarak derneğimize kabul ettik.  Başkanımıza Havacı Fenerbahçeliler Derneği’ne ait atkı hediye ettik. Atkımızın arkasında da ‘Havada Karada Tam Destek’ sloganımız var. Aynı zamanda onursal üyelik beratı ve dernek giriş kartımız ile derneğimizin rozetini takdim ettik. Havacı Fenerbahçeliler Derneği, 13 Mart 2020’de kuruldu. Fakat talihsiz bir zaman çünkü 16 Mart’ta bildiğiniz üzere salgın nedeniyle Türkiye kapandı. Tüm havacılık sektörünü içerisinde barındıran bir dernek. Pilotlar, bakım personeli, kabin personeli, havacılık bölümünde okuyan öğrenciler… yani havacılık adına aklınıza gelebilecek tabii Fenerbahçeli olmak kaydıyla havacılık sektörü çalışanlarını içerisinde barındıran bir dernek. Bildiğiniz üzere salgın en çok havacılık sektörünü etkiledi. Buna rağmen resmi olarak 191 üyeye ulaşmış bir derneğiz. Tahmin ediyorum ki salgın sonrasında 500’ü bulabileceğimizi düşünüyorum. Birçok projemiz var. İlk etapta bir orman projemiz var ve bunu Sayın Başkanımıza da arz ettik. Bu orman projesinde tüm derneklerimizi de içine alacak. Bildiğiniz üzere Hatay’da canımız yandı. Burada çok fazla fidanın yer alabileceği bir Fenerbahçe Ormanı yaratabilmek adına Fenerbahçeli Sağlık Çalışanları Derneği ile böyle bir etkileşime girmiştik. Onlar da ortak olmuştu ama bugünkü konuşmada Başkanımız, bütün dernekleri de içine alabilecek bir proje üzerinde durdu ve bunu gerçekleştireceğiz. Bunun yanında gerçekleştiremediğimiz ama üzerinde durduğumuz bir süreklilik arz eden projemiz var; Çocuk Esirgeme Kurumu ile yapmayı planlıyoruz. Her çocuğa dokunarak özellikle de kurumdaki çocuklarımıza dokunarak hem çocuklarda bir Fenerbahçe sevgisi oluşturmak istiyoruz hem de havacılık sektörünü tanıtmak istiyoruz. Bir başka projemiz ise malumunuz kış ayındayız ve sokakta yaşayan hayvanlar var. O sokak hayvanları için en azından mama, barınak ihtiyaçlarını karşılayabilecek projemiz var. Bunu hayata geçiriyoruz ki bu hafta içerisinde ilki gerçekleşecek. Belki diğer derneklere de örnek olabilir. 10 ya da 15 kişilik gruplar yapacağız. Ve o gruplar aylık paralarını ödeyerek her ay bir kişiyi Kongre Üyesi yapma projemiz var. Çünkü bizim derneğimizin tüzüğünde 3 yıl içerisinde Kongre Üyesi olma şartını barındırıyor. Dolayısıyla şunu çok net olarak söyleyebilirim ki biz, Fenerbahçe için kurulduk, Fenerbahçe’den bir şey almak için değil. Bunu gerçekleştirmek adına da derneğimiz Fenerbahçe için her türlü faaliyet için taşın altına elini sokacaktır. İnşallah bu salgını hep beraber tüm Dünya olarak atlattığımızda Havacı Fenerbahçeliler Derneği’nin ismi çok daha fazla duyulacak.” ifadelerini kullandı.

Havacı Fenerbahçeliler Derneği Başkan Yardımcısı Süreyya Özer, "Bizlere göstermiş olduğunuz tüm desteklerden dolayı teşekkür ederiz. Bizlerin arkasında durdunuz ve destek verdiniz. Tüm üyelerimiz adına burada bulunmaktan, Fenerbahçemize katkı sağlıyor olmaktan dolayı büyük onur ve gurur duyuyoruz. Sağ olun, var olun.” dedi.

Son olarak ziyareti değerlendiren Yönetim Kurulu Üyemiz Sevil Zeynep Becan da , “Sektörel derneklerimizin içerisinde Havacı Fenerbahçeliler Derneği’nin çok özel bir yeri var. Çok yeni bir derneğimiz ama çok da aktif bir derneğimiz.  Gurur duyuyoruz ve memnuniyetle birbirimize destek oluyoruz. Bütün derneklerimize olduğu gibi Havacı Fenerbahçeliler Derneği’ne de desteğimiz tamdır.” şeklinde konuştu.

‘Havada Karada Tam Destek’ sloganıyla yola çıkan Havacı Fenerbahçeliler Derneği adına Ragıp Kutay Karaca, Başkanımız Ali Koç'a 1907 sayılı Onursal Üyeli beratı, dernek rozeti ve atkı hediye etti.

Ziyaret fotoğraf çekimi ile sonra erdi.

Fotoğraflar: Atilla Sertbakan

Basın Fotoğrafları