DERNEKLERİMİZ

Amerikan futbol kulübünden FBUSA'ya davet

14 Ekim 2019 Pazartesi 17:27

Fenerbahçe USA , Kuzey Amerika Futbol ligi takımlarından biri olan Indy Eleven ile bir araya geldi.  Indy Eleven adlı futbol takımının sahibi olan Amerika’nın önde gelen iş insanlarından Ersal Özdemir ile görüşen  Fenerbahçe USA Derneği Başkanı Fatih Akarsu ve Asbaşkan Cemil Ozyurt, derneğin Amerika'da futbol okulu açma projesini  anlattı. FBUSA'nın futbol okulu projesini ilgiyle karşılayan iş insanı Özdemir, Fenerbahçe USA’li yöneticileri Indianapolis’e futbol kulübünü incelemeye davet etti.
 
2013 yılında Amerika’nın Indianapolis şehrinde  Özdemir tarafından  kurulan Indy Eleven,  2018 yılında Amerikan Futbol Ligi’ne yükselmeyi başardı.  Maçlarını Lucas Oil Stadı'nda oynayan ve Eleven Park adında 20 bin kişilik kendi stadını inşa etmek için çalışmalarını sürdüren Indy Eleven, 2022 yılında kendi stadında oynamayı planlıyor.
 
Amerika ve Türkiye futbolunun konuşulduğu, karşılıklı bilgi alışverişinin yapıldığı görüşmeye Indiana eyaletinin 2011-2019yılları arasında kongre üyeliğini yapan Todd Rotika da katıldı. Rotika, Fenerbahçe USA yöneticilerini Indiana'da ağırlamaktan mutluluk duyacağını ifade etti.

Basın Fotoğrafları